Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Κώστας Παπαντώνης (του Μούλου)

kostas papantonis

Έφυγε σήμερα Τετάρτη 18.06.2014 ο Κώστας Παπαντώνης (του Μούλου) που γεννήθηκε το 1937 στο Αντρώνι.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμτη στις 17.00 στη γενέτειρά του.
Στη σύζυγο του Μαρία, στα παιδιά του Γιάννη, Νίκο, Βάσω, Νίκη και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο Κώστας Παπαντώνης ήταν ένας σπάνιος τυροκόμος που την τέχνη του την έμαθε ένας τεχνίτης από την Κεφαλλονιά, ονόματι Σκλαβούνος που δούλευε τότε στο τυροκομείο στο Κακοτάρι. Το τυροκομειό βρισκόταν πλάι στο Πηνειό εκεί που είναι σήμερα τα ερείπια του νερόμυλου του Νικολάκη Γιανόπουλου όπως λέγεται ή ιδιοκτησίας του Διβριώτη Κωστάκη «Τρίγκα».
Ο Κώστας μετά το Κακοτάρι δούλεψε ως μόνος τεχνίτης στο τυροκομειό στου Κατσαρού .Το τυροκομειό αυτό βρισκόταν κοντά στις πηγές, στη δεξιά όχθη του ποταμιού στη χαμοκέλα που σώζεται ως σήμερα, απέναντι από το σπίτι του Νίκου Στεργιόπουλος (Σεϊντή).
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν τελείωσε το τυροκομειό του Νικολετόπουλου, ήλθε στο Αντρώνι, στην Κστανίτσα και δούλεψε έως ότου και έκλεισε. Κατόπιν δούλεψε και ένα χρονικό διάστημα στο τυροκομειό του Καπίκη, στο Καλλιμάνι.


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates