Παρατσούκλια- Παρωνύμια
  • Εγγραφή

foloi 0046

Κακούργημα η λαθροϋλοτομία

Σε κακούργημα μετατρέπονται τα αδικήματα που προκαλούν στο δάσος ζημιά που υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε την Τετάρτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης.

Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται σε μια περίοδο που η λαθροϋλοτομία βρίσκεται σε έξαρση λόγω της αυξημένης ζήτησης σε καυσόξυλα. Οι ρυθμίσεις του αυστηροποιούν το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας και διευκολύνουν τους ελέγχους.

Συγκεκριμένα, η παράνομη υλοτομία και μεταφορά δασικών προϊόντων θα θεωρείται πταίσμα αν η αξία της ξυλείας φτάνει μέχρι 200 ευρώ (από 600 που είναι μέχρι σήμερα το όριο), ενώ από εκεί και πάνω το αδίκημα θα τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Επιπλέον, προβλέπεται επιβολή προστίμου ανάλογου με το βάρος της παράνομης ξυλείας, καθώς και κατάσχεση των μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν, της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος οδήγησης του οδηγού.

Το ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζει ότι από τον Δεκέμβριο έχει σταλεί κατεπείγουσα εγκύκλιος για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ τον Ιανουάριο ο κ. Καλαφάτης υπέγραψε απόφαση για την υλοποίηση του Ειδικού Προγράμματος «Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2013".

Με την απόφαση αυτή, καθορίστηκε ο τρόπος λειτουργίας των Δασαρχείων, των Διευθύνσεων Δασών, των Διευθύνσεων Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, αλλά και του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπροστασίας (τηλεφωνικός αριθμός 1591) για τις απογευματινές ώρες (μέχρι τις 22:00) και τις αργίες.

Πηγή

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Στατιστικά Μετρητές

Χρήστες
247
Άρθρα
1109
Εμφανίσεις Άρθρων
19870017

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 390 επισκέπτες και κανένα μέλος

S5 Box

Login

Register

Δημοφιλή άρθρα