Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Σύλλογοι

Επερώτηση Κοντογιάννη για καταγγελίες συλλόγου "Ωλονός"

1. Απαντώντηση στην αναφορά του βουλευτή κ. Γ. Κοντογιάννη σχετικά με την επιστολή του Συλλόγου "ΩΛΟΝΟΣ" για τις παράνομες ενέργειες που παρατηρούνται στο Οροπέδιο Φολόης Ηλείας.

2. Απάντηση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, διεύθυνση δασών.

"Εξαφανίζεται" το δάσος της Φολόης

Μαφία ξυλοκόπων σαρώνει τα δάση

foloi 0046

ΤΟ ΔΑΣΟΣ της Φολόης στην Ηλεία, 20 χλμ. μακριά από την αρχαία Ολυμπία, είναι το δεύτερο από τα δύο δάση ήμερης βελανιδιάς που υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά υφίσταται συνεχή υποβάθμιση λόγω της κοπής δέντρων για επέκταση των χωραφιών και για καυσόξυλα.

Ημερίδα στο Δημαρχείο Αμαλιάδος με θέμα "Εναλλακτικές Καλλιέργειες με Αρωματικά Φυτά και Βότανα της περιοχής μας"

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης o «Ωλονός», η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας, ο Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και Περιχώρων, το Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη» και τα Φυτώρια «Μιχάλας», με θέμα "Εναλλακτικές Καλλιέργειες με Αρωματικά Φυτά και Βότανα της περιοχής μας", που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημαρχείο Αμαλιάδας.

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς της συντονίστριας Κυριακής Τουτούνη και τoυ Δημάρχου Ήλιδας Ιωάννη Λυμπέρη, ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις των ομιλητών με πρώτους, τον Πρόεδρο και την Ταμία του «Ωλονού» Ηλία Τουτούνη και Ευγενία Δρακοπούλου, να καταθέτουν στον Δήμαρχο την αναπτυξιακή πρόταση του Συλλόγου σε σχέση με τα βότανα.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε η Μαντώ Λάζαρη, Επίκουρος Καθηγήτρια του τμήματος Φαρμακευτικής και Φαρμακογνωσίας του Α.Π.Θ., η οποία ανέλυσε τους τρόπους αξιοποίησης των βοτάνων στην φαρμακοβιομηχανία, καθώς και τις δυνατότητες και προοπτικές των εναλλακτικών καλλιεργειών.

Η Παναγιώτα Δημητροπούλου, Γεωπόνος- Σύμβουλος, Υπεύθυνη Εργαστηρίου ''ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΗΛΕΙΑΣ'', MSc Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Διαχείριση Αγροτικού Χώρου, MSc Αγροχημεία & Βιολογικές Καλλιέργειες, μας έκανε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση για τα αρωματικά φυτά και βότανα του τόπου μας, περιλαμβάνοντας και γενικές συμβουλές για την καλλιέργειά τους.

Τριήμερο έκφρασης και δημιουργίας στην Κουρούτας Αμαλιάδας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ - ΦΟΛΟΗΣ

«ΩΛΟΝΟΣ»

Ο Eκπολιτιστικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου Αμαλιάδας «Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ» και ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης & της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης «Ο ΩΛΟΝΟΣ», συμμετέχουν στο τριήμερο έκφρασης και δημιουργίας που διοργανώνουν οι «ΔΡΑΣΕΙΣ ΝΕΩΝ» στην πλατεία Κουρούτας Αμαλιάδας, το Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα 27, 28 και 29 Ιουλίου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00. Θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, κατασκευές, γλυπτά, χειροτεχνίες, αγροτικά προϊόντα και άλλες δημιουργίες.

Ο σύλλογος «Ωλονός» από κοινού με τον σύλλογο «Αστρινιά» θα συμμετάσχουν στην έκθεση φωτογραφίας, με φωτογραφικό υλικό από την Ηλεία.

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου –Φολόης  ο «ΩΛΟΝΟΣ», η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας, ο Συνεταιρισμός Bιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και Περιχώρων, το Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας “ΔΙΩΝΗ” και τα Φυτώρια “ΜΙΧΑΛΑΣ” το Σάββατο στις 13 Απριλίου 2013, και ώρα 8:00 θα πραγματοποιήσουν από κοινού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, με θέμα: Εναλλακτικές Καλλιέργειες με αρωματικά φυτά και βότανα της Ηλείας.

Για τα βότανα και τα αρωματικά φυτά θα μιλήσει η Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής και Φαρμακογνωσίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μαντώ Λάζαρη, και η Γεωπόνος- Σύμβουλος  Υπεύθυνη Εργαστηρίου ''ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΗΛΕΙΑΣ'', Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Διαχείριση Αγροτικού Χώρου, MSc Αγροχημεία & Βιολογικές Καλλιέργειες, Παναγιώτα Δημητροπούλου.

Στις νέες εναλλακτικές καλλιέργειες θα αναφερθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας, Βασιλόπουλος Θεόδωρος. Για τα αναπτυξιακά και τρέχοντα προγράμματα χρηματοδότησης των νέων εναλλακτικών καλλιεργειών όπως βότανα και αρωματικά φυτά θ’ αναφερθούν, η γραμματέας του συλλόγου Ωλονός και υπεύθυνη του Κέντρου Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη», Χαριτοπούλου Βάσω και η Σύμβουλος Επιχειρήσεων στη «Διώνη», Μάρρα Ηλιάνα. Τέλος, ο σύλλογος  Ωλονός θα καταθέσει στον Δήμο Ήλιδας, αναπτυξιακή πρόταση για τα αρωματικά βότανα.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό με βότανα διαφόρων περιοχών της Ηλείας και στο τέλος θα διανεμηθούν αρωματικά φυτά, από τον γεωπόνο Παντελή Μιχάλα.

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates