ΑΣΥΔΟΤΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΕΛΗ

Γονική Κατηγορία: Διάφορα Αναδημοσιεύσεις Εμφανίσεις: 3883
ΣΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΠΕΣ ΔΕΝΤΡΩΝ
ΤΟ ΔΑΣΟΝΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ.
ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΕΛΙΕΣ

Η κατάσταση είναι απελπιστική. είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει. Σε περιοχή του καρατουλα ασυνείδητοι κόβουν δέντρα που κάηκαν στις περυσινές τρομακτικές πυρκαγιές και φυτεύουν ελιές με προοπτική την καταπάτησή. καταγγέλλουμε επισήμως στο δασαρχείο του Πύργου και καλούμε όλα τα όργανα της πολιτείας να επέμβουν αποφασίστηκα για την αποκατάσταση της ευνομίας και του κράτους δικαίου, αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Διεξάγουμε μια συγκλονιστική δημοσιογραφική αποστολή, που δεν θα τελειώσει ποτέ. καλούμε την ελληνική δικαιοσύνη να φανεί αμείλικτη, προκειμένου να σταματήσει το νέο διαπραττομενο έγκλημα των καταπατήσεων στις καμένες περιοχές. Καλούμε σήμερα κιόλας το Δασαρχείο ΠΎΡΓΟΥ με όλο το δυναμικό του, να εκστρατευσει στα σημεία και τις περιοχές που θα αποκαλύψουμε στη συνέχεια. Η καταδρομική δημοσιογραφικής μας αποστολή κάλυψε μια μεγάλη έκταση βάσει συγκεκριμένων πληροφοριών. Από τον Πύργο στο Καράτουλα και από εκεί στο Πανόπουλο, έρευνα μέσα στο δρυοδάσος, Όπου φωτογραφήσαμε το έργο των εγκληματικών στοιχείων. φθάσαμε μέχρι τα σύνορα με την Αμαλιάδα, γυρίσαμε πίσω και φύγαμε στη συνέχειά απο την 111 κλπ. Το έχω γράψει πολλές φορές, πως αυτοί που κόβουν τις εξαιρετικού κάλλους δρύες και τις πωλούν στις ξυλουργικές βιοτεχνίες από 700 μέχρι 100 ευρώ τις μεγάλες, δεν θα χαρούν για πολύ τα άνομα κέρδη τους. Δεν θα γλιτώσει ούτε ένας και η τιμωρία θα είναι παραδειγματική και αμείλικτη. Το σήμα έχει δοθεί.
Στη θέση "ΡΥΚΙΑ" στο Καράτουλα και σε όλη την τοποθεσία"ΚΛΕΙΔΑΡΕΙΚΑ" έχει καθήκον το Δασαρχείο Πύργου να πάει εκεί και να διαπιστώσει τις καταπατήσεις επάνω σε λόφους, όπου έκοψαν τα καμένα δέντρα και φύτεψαν μικρές ελιές. Στην ίδια περιοχή πάλι σε λόφο έκοψαν πεύκες νέες στην ηλικία, που δεν είχαν καεί και φύτεψαν ελιές, ενώ έχουν κάνει εκχέρσωση. Θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό με αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Τώρα θα θίξουμε το θέμα της Κάπελης, αυτό το θείο δώρο της φύσης, των 33.000 στρεμμάτων, αυτό το πράσινο πέλαγος των δρυών, το καλύτερο δρυοδάσος των βαλκανίων.
Ενημερώνουμε τόσο τον Δήμαρχο Λασιώνος, όσο και τον Δασάρχη ΠΎΡΓΟΥ, πως εκεί που αρχιζει το δρυοδάσος, στο χωριό Πανόπουλο, ακριβώς δίπλα σε ενα βενζινάδικο, έχει γίνει εκτεταμένη καταπάτηση προς καλλιέργεια του εδάφους. Καλούμε το Δασαρχείο Πύργου, σήμερα κιόλας, να στείλει ειδικους δασοφύλακες και να ακολουθήσουν το μονοπάτι μέσα στο δρυοδάσος του Πανόπουλου και πριν φτάσουν στα σύνορα με την Αμαλιάδα, σε μια μεγάλη επίπεδη επιφάνεια έχουν κόψει και παλαιότερα, αλλα και τώρα δρύες. ίσως άκουσαν το αυτοκινητό μου και έφυγαν, γιατι εναν κορμό τον είχαν κόψει μέχρι την μέση, ενώ κάποιους άλλους τους είχαν κόψει "γουλί". Το δασαρχείο Πύργου θα έχει ιστορική ευθύνη, αν δεν "εξοντώσει" τους εγκληματιες που κόβουν τα θεσπέσια και μοναδικα δέντρα, για να βγαλουν χρήματα. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. Στην επιστροφή απο την 111, βλέπαμε ύποπτα αυτοκινητα, είχε πλέον σκοτεινιάσει, σούρουπο, όπως λέμε, να βγαίνουν απο καποιούς μικρούς χωμάτινους δρόμους. Αλλη κατηγορία αθλίων και παράνομων λαθροκυνηγών μπεκάτσας. Η δημοσιογραφικη έρευνα συνεχίζεται και δεν μπορούν να την ανακοψουν ούτε οι αγιοι πάντες. Θέλω να επισημάνω στον Δασάρχη του Πύργου, οπως ελέγξει τον υπεύθυνο δασονόμο, για το τι έκανε μέχρι σήμερα, απο την περασμένη Δευτέρα που δημοσιευσαμε για τις κλοπές που εχουν λάβει χώρα στο Δασονομείο του Κούμανι. Και για ποιο λόγο εξακολουθεί να παραμένει κλειστό;
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΝΚ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ ΗΛΕΙΑΣ. 

Πηγή: Ορεινή Ηλεία

Εκτύπωση