Χαρίκλεια Ζήρου 1922-2015

Γονική Κατηγορία: Κοινωνικά Απόντες από το Αντρώνι Εμφανίσεις: 8520

Έφυγε την Δευτέρα Του Πάσχα 13.04.2015 η θειά Χαρίκλεια Ζήρου (Λαζαράκη) χήρα Διονυσίου Ζήρου που γεννήθηκε πριν 93 χρόνια στο Αντρώνι.
Η κηδεία της έγινε σήμερα Τρίτη στη γενέτειρά της.
Στα παιδιά της Ελένη, Γιάννη, Δημήτρη, στην αδελφή της Αθηνά και σε όλους τους συγγενείς της, εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.
Η θειά Χαρίκλεια ήταν μια πολύ ταλαιπωρημένη γυναίκα αφού έχασε πολύ νωρίς (1956) τον σύζυγό της όταν τα τρία παιδιά της ήταν σχεδόν βρέφη. Δύο χρόνων περίπου η Ελένη, ένα, ενάμιση ο Γιάννης και έξι μηνών ο Δημήτρης. Τέσσερα χρόνια έζησε παντρεμένη με τον Διονύση που πέθανε στα είκοσι οκτώ του. Πάλεψε πολύ σκληρά με τη φτώχεια της η θειά Χαρίκλεια. "Η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας" είπε κάποτε ο Μαχάτμα Γκάντι. Έδωσε αμέτρητες μάχες με την αξίνα και το αλέτρι στα δικά μας άγρια εδάφη, προκειμένου να τα "ημερέψει". Δεν στάθηκε μόνο στο Αντρώνι, αλλά όταν "σκάρισαν" τα παιδιά της, κατέβαινε στο κάμπο για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να επιβιώσει και να δώσει με αξιοπρέπεια τα παιδιά της στην κοινωνία. Της φύλαξε πολλά η μοίρα αφού μεγάλωσε ορφανή και η ίδια μαζί βέβαια με τις αδελφές της, Σταυρούλα και Αθηνά από τον πατέρα της Νικόλα Λαζαράκη.
Έχω πολλές καταγραφές τα τελευταία χρόνια με τη θειά Χαρίκλεια και εμείς θα της συγχωρήσουμε και θα κατανοήσουμε κάποιες επιθετικές συμπεριφορές της.

Βίντεο ΕΔΩ

https://youtu.be/gaGTom1Agyk

Εκτύπωση