Πρόταση-Πρόσκληση του Β. Λαζαράκη για το Τοπικό Συμβούλιο Αντρωνίου

Γονική Κατηγορία: Ενότητα Λασιώνος Αντρώνι Εμφανίσεις: 124277

Βρήκα την παρακάτω ανάρτηση που έκανε ο συντοπίτης μας Βασίλης Λαζαράκης στα κοινωνικά δίκτια και συγκεκριμένα στο facebook.

Ο Βασίλης είναι ένας ενεργός πολίτης που δεν μασάει τα λόγια, εκφράζει με παρρησία την άποψή του, συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά θέματα και ενδιαφέρεται ανιδιοτελώς για την πρόοδο της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Η ανάρτηση αναφέρεται σε ανοιχτή πρόσκληση - έκκληση του Βασίλη ώστε να ενωθούμε επιτέλους και να αφήσουμε όσα μας πίκραιναν και μας χώριζαν εξαιτίας λανθασμένων επίλογών κάποιων, οι οποίοι λειτουργούσαν με το «διαίρει και βασίλευε» για να διαφεντεύουν με ασφάλεια και να διατηρούν την εξουσία στην κοινότητά μας, σπέρνοντας βέβαια απλόχερα τη διχόνοια.

Με τον Βασίλη Λαζαράκη είχαμε κάνει και παλαιότερα συζητήσεις γύρω από αυτά τα θέματα. Παρόλα αυτά ήταν μεγάλη η έκπληξή μου όταν πριν λίγες μέρες μου κοινοποίησε τις προθέσεις του και συμφώνησα αμέσως να υποστηρίξω τις επιλογές που μας παρουσιάζει με λεπτομέρεια παρακάτω.

Ένα παρόμοιο εγχείρημα συνεννόησης, είχαμε εν μέρει επιτύχει στις δημοτικές εκλογές του 2006. Τότε είχε συμβάλει ενεργά και η αφεντιά μου σε αυτή την επιτυχία όπου κατά την άποψή μου είχε γίνει ένα σοβαρό βήμα για να μπορούμε σήμερα να ελπίζουμε περισσότερα.

Κώστας Παπαντωνόπουλος

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ

ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΡΩΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

η εικόνα προφίλ του Basilis Lazarakis, Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κοντινό πλάνο...Με δεδομένη την αλλαγή του εκλογικού νόμου, που αφορά στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, - και την αποσύνδεση των ψηφοδελτίων για τα τοπικά συμβούλια από τις κεντρικές υποψηφιότητες για το δημοτικό αξίωμα του Δήμαρχου και του δημοτικού συμβουλίου - θα ήθελα να κάνω προς κάθε ενδιαφερόμενο για το τοπικό συμβούλιο Αντρωνίου μια ενωτική πρόταση.

...Μέσα βεβαίως από συζητήσεις και επαφές, να καταλήξουμε σε ένα ενιαίο αντιπροσωπευτικό, και ενωτικό ψηφοδέλτιο, και πρόεδρος να εκλεγεί ο έχων τους περισσοτέρους σταυρούς προτίμησης στο σύνολο της κοινότητας.

...Πιστεύω ότι ένας συνδυασμός που θα έχει μια αναλογικότητα στην αντιπροσώπευση των χωριών και των οικισμών που την συναποτελούν, αλλά και που θα αντιπροσωπεύει ταυτόχρονα τις δημοκρατικές πολιτικές και κοινωνικές αντιλήψεις, αλλά και πραγματικές γυναίκειες υποψηφιότητες (και όχι γυναικείες υποψηφιότητες μόνο και μόνο για την ποσόστωση) θα είναι το καλύτερο για την τοπική μας κοινότητα.

...Πρώτον "θα φέρει πιο κοντά" το Αντρώνι και το Πανόπουλο σε όλα τα επίπεδα. Μην ξεχνάμε ότι η κοινότητα Αντρωνίου έχει αυτή την ιδιαιτερότητα, επί της ουσίας να αποτελείται από δυο χωριά και δυο οικισμούς.

...Μέσα σε πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας, μπορούμε να δούμε τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες του κάθε χωριού και του κάθε οικισμού ξεχωριστά (μην ξεχνάμε και την Σπαρουλιά και τα Ζαχαρέικα) και να αναζητήσουμε λύσεις που έχει ανάγκη η και ταιριάζουν σε κάθε ένα από αυτά.

...Μέσα στο ίδιο πνεύμα μπορούμε να προωθήσουμε υποψηφιότητες νέων ανθρώπων, να μπουν στο συμβούλιο και νέα παιδιά με ενδιαφέρον και όρεξη για δουλειά και προσφορά αλλά και νέες ιδέες.

...Επιπρόσθετα - πιστεύω - ότι ένα τοπικό συμβούλιο το οποίο θα έχει προέλθει μέσα από συναινετικές διαδικασίες θα έχει μια πιο εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία, και αυτό θα είναι καλό για όλη την κοινότητα.

...Γνωρίζω ότι ενδεχομένως άνθρωποι που έχουν συνηθίσει να διαφεντεύουν τις τύχες της κοινότητας, χρησιμοποιώντας αυτό το δίπολο Αντρώνι - Πανόπουλο θα έχουν άλλη άποψη.

...Ίσως άλλη άποψη να έχουν και όσοι αισθάνονται δυνατοί. Όμως η κάλπη δείχνει την αλήθεια και όχι η προσωπική αίσθηση του καθενός.

…Τελος νομίζω ότι αξίζει τον κόπο (και τη θυσία αν κάποιος το δει έτσι) να προσπαθήσουμε. Και ας αφήσουμε τη ζωή να δείξει αν κάναμε το σωστό η αν κάναμε λάθος.

Υ.Γ. Για να προλάβω τυχόν καλοθελητές και τις διάφορες κασάνδρες, να δηλώσω ότι εγώ προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι για κανενός είδους υποψηφιότητα. Ούτε για το τοπικό συμβούλιο, ούτε για το δημοτικό συμβούλιο.

Φιλικά και πατριωτικά

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Εκτύπωση