Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα

Γονική Κατηγορία: Ελλάδα Σύντομα Νέα Εμφανίσεις: 5717

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Έρχεται και ο Καλλικράτης, με πολλές απαιτήσεις και προσδοκίες, αλλά και με κουτσουρεμένη την προίκα του (έσοδα). Ας δούμε όμως καλύτερα την κατάσταση. Ανεργία, μειωμένα εισοδήματα παντού, απαισιοδοξία, κατήφεια ένα γενικό μούδιασμα.    Κανείς δεν προσφέρει κάτι ελπιδοφόρο, πουθενά δεν φαίνεται φως.

 

Η ηγεσία μας παραπαίει, τα κόμματα αμήχανα προσπαθούν να σώσουν τα ιμάτια τους, ο κόσμος μπερδεμένος και κυρίως μουδιασμένος. Είναι η πρώτη φορά που η λέξη απόγνωση κουβαλάει όλο της το νόημα. Μέχρι τώρα ήταν απλώς μια καραμέλα στο στόμα της κάθε αντιπολίτευσης, τώρα είναι αυτό που βλέπεις στα μάτια του κάθε άνεργου ξεχωριστά.
Ας έρθουμε όμως στα τοπικά και αρχίζω από τα ορεινά.

* Οι οικοδόμοι δούλεψαν φέτος λόγω των σεισμόπληκτων, από τον Μάρτιο θα φυλάνε τα καφενεία. Έτσι στεγνά.
* Οι τσοπάνηδες. Γι’ αυτούς μπαίνουν τρία ερωτήματα:

Πόσοι τυροκόμοι θα είναι φέτος ενδιαφερόμενοι για το γάλα;

Θα παραμείνει η τιμή για το γάλα στο 0,85 το λίτρο;

Το τρίτο ερώτημα μπορεί να απαντηθεί από τώρα.

 

Ο άνεργος της Αθήνας και της Πάτρας δεν θα έχει λεφτά να αγοράσει το αρνί για το Πάσχα, δεν θα έχει λεφτά να αγοράσει τυρί να τα πάρει ο τυροκόμος, και με τη σειρά του να μας αποπληρώσει το γάλα (όσο χαμηλά και αν πέσει η τιμή του). Αυτό είναι σίγουρο.
Πέρυσι πληρωθήκαμε το λάδι 2 ευρώ και το αρνί 5 ευρώ. Φέτος που ο άνεργος είναι άνεργος και ο μισθωτός κουμπωμένος, θα πουληθεί το αρνί των Σκοπίων και το λάδι της Τουρκίας. Το ξέρετε. Και τι κάνουμε; Ξέρω αυτή η ερώτηση είναι στην άκρη των χειλιών σας. Αφού με ρωτάτε απαντώ:
Ψηφίστε τους πιο καθαρούς, τους πιο τίμιους. Ψάξτε μες στον συνδυασμό που διαλέξατε να βρείτε τον πιο δίκαιο. Αυτός θα είναι και ο πιο σοβαρός, πιο υπεύθυνος ακόμα και αν είναι ο πιο κουτός.
Έχουμε χορτάσει από τους ικανούς, τους καταφερτζήδες, τους μεγαλο-μικρούς παράγοντες, τους αδίστακτους αλητήριους. Διαλέξτε τον πιο κουτό. Αυτός θα σταθεί υπεύθυνα μπροστά σε αυτό που έρχεται, γιατί θα νοιώθει το βάρος της ευθύνης που εσείς του αναθέσατε.
Θα μου πείτε είναι δύσκολο γιατί εδώ απάνου στα βουνά ο Παντελάκος και ο Κοτζιάς και ο Δρακόπουλος πήρανε ότι τους εδώκαμε. Δεν ξέρανε. Πολλές φορές και το ξέρετε καλύτερα από εμένα, πήραν ανθρώπους ασυμπάθηστους και ανίκανους. Αυτά έχει η ζωή. Το διάλεγμα είναι δύσκολο, μα και η περίσταση είναι πολύ δύσκολη. Δεν παίρνει αναβολή, δεν υπάρχει χρόνος να το πολυσκεφτούμε. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τα μέτρα μας. Και θα τα πάρουμε.

Σας αγαπώ και σας εμπιστεύομαι.
Γιώργης Φωτεινός του Ηρακλή, από τη Δίβρη.
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος, στο συνδυασμό του Π. ΠΑΝΤΕΛΑΚΟΥ από τον Ξηρόκαμπο.
THL 6984332857

Α/Α Άρθρου: 510
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 834
Αναθεωρημένο 8 Φορές
Δημιουργήθηκε Τρίτη, 02 Νοέμβριος 2010 22:31
Τροποποιήθηκε Σάββατο, 13 Νοέμβριος 2010 02:10

Εκτύπωση