Τραγουδάκια από τον φετινό διαγωνισμό στο Κούμανι

Γονική Κατηγορία: Παράδοση Δημοτικά Τραγούδια Εμφανίσεις: 90175

«Δεν τα 'τρωγες Δεν τα 'πινες…» Διονύσης Παπούλιας

Β' Βραβείο στο Διονύση Παπαούλια!

 

"Για δες τε τον αμάραντο..." Λυδία Παλαιολόγου

«…Αφήστε με μόνη μου…» θα είπε το κορίτσι στην ορχήστρα.
Απορούσε ο κλαριντζής αλλά η κοπέλα μας «μέθυσε» όπως φαίνεται και από την κάμερα που «τρέκλιζε».
Ανέβηκε στο πάλκο η Λυδία και ευγενικά δεν δέχτηκε τη συνοδεία της ορχήστρας.
Σε αυτούς τους διαγωνισμούς, οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι δεν έχουν την εμπειρία να τραγουδήσουν με όργανα ούτε τον χρόνο να συντονιστούν με την ορχήστρα γι’ αυτό κατά την άποψή μας θα είναι προτιμότερο να διαγωνίζονται «α καπέλα», χωρίς δηλαδή κλαπατσίμπανα. 

Σχόλια:Θαλεια Τσουλου-Τουτουνη Καλημέρα η κοπέλα τέλεια Συγχαρητήρια Γεωργια Κουτρα Την επομενη φορά καλυτεραhttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td8/1.5/16/2714.png");"Martzaklis Thodoris Φοβερη....ελπιζουμε να την δου.ε σε κανα σχημα οου φτιαχνουν οι νεοι σημερα για την σωστη προβολη του δημοτικου-παραδοσιακου τραγουδιου  Giannis Raptis ακου ρε φιλε κωστα απ, την ορεινη ΗΛΕΙΑ ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ, ΜΥΤΑΚΗ, ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ, ΖΑΧΟΣ, ΡΙΤΑ ΑΜΠΑΤΖΗ, ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΛΑΡΥΓΚΙΑ ΙΣΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ …. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΩΡΑ? ΥΓ. ΜΑΡΙΚΑ ΠΑΠΑΓΚΗΚΑ ΒΑΛΤΗ ΝΑ ΚΟΥΣΕΙΣ ……… << ΜΑΣ ΠΗΡΕ Η ΜΕΡΑ ΚΙ ΑΥΓΗ ΓΕΙΑΣΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ ΑΡΧΙΛΗΣΤΗ>>…..!!!!!!!! διονυσια σγαρδελη Συγχαρητήρια στην κοπέλα προχώρα κοπελιά μπράβο

 

Ο Γιάννος ο Περατιανός, Γιώργος Βλάχος

Δημοτικό τραγούδι επέλεξε ο Γιώργος Βλάχος όταν άλλοι συνομήλικοί του μαϊμουδίζουν με Βανδήδες, Φουρέιρες και όλο το τελευταίο συμφερτό με τα ποπ, τα ροκ και όλο το εισερχόμενο συναπάντημα.
Να το χαιρόμαστε τούτο το σεμνό παλληκαρόπουλο που ανέβηκε στο πάλκο όχι για να διαγωνιστεί αλλά για να μας χαλαρώσει με την ηρεμία του και να μας μεταδώσει το αισιόδοξο μήνυμα ότι, δεν έχει χαθεί τίποτα σχετικά με το δημοτικό μας τραγούδι.
«Ο Γιάννης ο Περατιανός», ένα ευχάριστο τραγουδάκι που ίσως να μας έρχεται από τα Εφτάνησα όπως διαπιστώνεται από τα χορευτικά της «Δόρα Στράτου».
Είναι απο τα τραγούδια που κρύβουν ιστορία εκατοντάδων χρόνων, τσάμικο και καλαματιανό εδώ με το όνομα Περατιανός και αλλού ως Μερατιανός ή Μαραθιανός και συρτό αργό ή συρτό γρήγορο ή και τα δύο όπως και ο χορός.

Σχόλια:

 

 

Εκτύπωση