Δολοφόνοι της Ορεινής Ηλείας

Γονική Κατηγορία: Διάφορα Μας ενδιαφέρει; Εμφανίσεις: 94097

Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχουμε υποχρέωση ως πολίτες να εκφραστούμε για ανθρώπους που θεωρούμε έντιμους και άξιους να υπηρετήσουν την αυτοδιοίκηση αλλά και να εκφέρουμε τη γνώμη μας και για τους άλλους, για αυτούς που κατεβαίνουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους ή διάφορους άλλους σκοτεινούς σκοπούς.

Έρχομαι αμέσως στον τίτλο του άρθρου που αναφέρεται στον μαρασμό και την απαξίωση των χωριών μας με αποτέλεσμα, να μην αφήσει σχεδόν κανένας ετεροδημότης τα εκλογικά του δικαιώματα στον τόπο του. Είναι τέτοια η επικρατούσα κατάσταση στα χωριά μας που αν έβρισκαν να πουλήσουν τα σπίτια τους θα έριχναν «μαύρη πέτρα» και μην τον «είδατε τον Παναή…».

Σε όλο σχεδόν το διάστημα των Καλλικρατικών χρόνων από το 2010 και δώθε, ποτέ δεν είδα καθαριότητα στο χωριό. Τα σκουπίδια ήταν το κυρίαρχο αξιοθέατο με τιγκαρισμένους κάδους να «ξεχειλίζουν» από σκουπίδια και επειδή η μυρωδιά μέσα στο χωριά ήταν αφόρητη είχαν την φαεινή ιδέα οι ανεγκέφαλοι να βγάλουν τους κάδους έξω από τα χωριό και τα σκουπίδια να φτάνουν ως τα ρέματα με τελική κατάληξη, τις πηγές και τα φαράγγια.

http://www.antroni.gr/…/1552-kername-kafe-to-dimarxo-olympi…

Άιντε να μιλήσεις σε αυτούς τους «άρχοντες» για ανάπτυξη προγράμματος ανακύκλωσης και λιπασματοποίηση των αποβλήτων;

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με τους βόθρους και τα λύματα.

Πλήρη ασυδοσία παντού. Άγνωστη η διαχείριση - επεξεργασία υγρών & στερεών αποβλήτων. Δολοφονικές παραλείψεις από τους υποψήφιους δήμαρχους, Γκοτζά, Γεωργιόπουλο (αντί περιφερειάρχη) αλλά και Αηδόνη σαν αντιπολίτευση με τις ανάλογες ευθύνες. Το έχω επισημάνει αρκετές φορές ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν κοιτάνε προς τα βουνά αλλά έχουν στρέψει τις παρωπίδες τους προς την θάλασσα.

Εκ των υστέρων μάθαμε από τον συμπατριώτη Σωτήρη Σωτηρόπουλο, ότι η Δίβρη πίνει νερό μολυσμένο χρόνια όπως όλα τα χωριά μας. "Πίνουν χειρότερο νερό που δεν είναι ούτε για τουαλέτες"! Ο Λινάρδος (ή αλλιώς "νερόπουλος") είναι υπόδικος για το μολυσμένο νερό με 2-3 δικογραφίες με πολύ βαριές κατηγορίες...!

Άκουσα και για μαύρες τρύπες που άφησε ο «κύριος» αυτός. Είχα μιλήσει μια δυο φορές στο τηλέφωνο και μου αράδιαζε ασυναρτησίες και ψέματα για να δικαιολογήσει τις παραλείψεις του.

Ο θλιβερός πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ολυμπίας Λινάρδος Γεώργιος, μερολήπτησε προκειμένου να εξυπηρετήσει τον πρόεδρο Αντρωνίου που επέτρεψε στον ιδιώτη τότε Αργύρη Σίνο (Τσεβά) να τοποθετήσει σωληνώσεις σε δημόσιο δρόμο με πλακόστρωση και από εκεί να ρίξει τα βόθρο λύματά του στον κήπο του αείμνηστου Θανάση Τόλιου για να οδηγηθούν στο Φαράγγι. Αυτός ο «κύριος Σίνος» έχει το θράσος να κατέβει στις προσεχείς εκλογές για πρόεδρος στο Αντρώνι.

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω και άρθρο που δημοσιεύτηκε τότε στην ελευθεροτυπία: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=448175

Ήλθε όμως η ώρα να μιλήσω με ονόματα για τους έμμεσους αυτουργούς που με τις παραλείψεις τους (για λίγους ψήφους) προκάλεσαν τον θάνατο στον αείμνηστο συμπατριώτη μου Θανάση Τόλιο.

Αυτοί είναι:

Ο τωρινός δήμαρχος Κοτζιάς.

Ο πρόεδρός του στη ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας Λινάρδος.

Ο τωρινός πρόεδρος της κοινότητας Αντρωνίου (που κατέβηκε με τον συνδυασμό του Κοτζιά και φιγουράρει τώρα αγκαλιά με τον Γεωργιόπουλο), ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κώστας Παναγόπουλος (Κωτσαρίκος). Για την ιστορία, τον τύπο αυτόν τον έστειλε ο σύλλογος «Ωλονός» (και όχι εγώ από την Αθήνα) δεμένο με βραχιολάκια στο αυτόφωρο του Πύργου διότι, άνοιξε βόθρο σε δασικό χώρο του δικτύου Natura 2000.

Η ευθύνη βαραίνει επίσης και τον συγχωριανό μου, Αντιδήμαρχο, Γιάννη Πανούτσο που αποχωρεί τώρα από την πολιτική. Είναι ανοιχτό μυαλό και δεν σας κρύβω ότι είχα μεγάλες προσδοκίες για την αφεντιά του για αυτό και δεν τον «χτύπησα» σχεδόν ποτέ. Δεν θα πάψουν όμως να τον ακολουθούν κάποιες από τις παραλείψεις του που πιστεύω ότι ήταν μόνο για του διαβόλου την ψήφο.

Το θέμα με τις ατασθαλίες του προέδρου Αντρωνίου, (συγγενή μου εξ αγχιστείας) το είχε αναλάβει ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ο «Ωλονός» και με μόνη την βοήθεια της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη που είχε φτάσει το θέμα στη Βουλή και στους αρμόδιους υπουργούς οι οποίοι πίεσαν το δήμο ώστε να πάρει απόφαση για να αποκατασταθούν οι απίστευτες ατασθαλίες. Εδώ στο Ελαδιστάν όμως οι αποφάσεις δεν εφαρμόζονται ποτέ.

Έχω ακούσει, ότι, το θέμα βρίσκεται στις δικαστικές αρχές αλλά θα το θέσω πάλι και στη νέα δημοτική και περιφερειακή αρχή να δούμε και εδώ, «πόσα απίδια παίρνει ο σάκος»;

Όλα τα παραπάνω που αναφέρω, είναι βόμβα για τη δημόσια υγεία και είναι ευτύχημα που δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποιο πολύ σοβαρό περιστατικό υγείας - ατύχημα.

Ο κατάλογος με τα έργα των παραπάνω «μπουμπουκιών» δεν τελειώνει εδώ. Μεγάλη ασυδοσία των ημετέρων και στα νερά, κυρίως τους θερινούς μήνες. Κρατάς το σπίτι στο χωριό σου με τόσα έξοδα όλο το χρόνο, για να πας το Αύγουστο δέκα μέρες και δεν έχεις νερό ούτε να πιείς.

Όπως έγραψε πρόσφατα ο λαογράφος φίλος μου Ηλίας Τουτούνης: «ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΦΟΥ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ...!!!

ΣΑΝ ΧΘΕΣ 17 ΜΑΪΟΥ 1821 ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΡΩΝΙΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΚΛΕΦΤΟΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΙΑΝΝΙΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ 1500 ΛΑΛΑΙΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕ 12 ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ. Η ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.....!» ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΩΛΟΝΟΣ" ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ....!!!

http://www.antroni.gr/…/982-ekdilosi-gia-ton-deligiorgi-gia…

Εγώ θα συμπληρώσω ότι θα μπορούσε η περιφέρεια δηλαδή ο αντί περιφερειάρχης να στηρίξει αυτή την γιορτή που δεν θα άγγιζε ούτε τα 1000 ευρώ.

Επίσης, ο δήμαρχος απαξίωσε την γιορτή της Πρωτομαγιάς, την μοναδική μεγάλη γιορτή που έχει απομείνει στα ορεινά όπως θα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.antroni.gr/…/8-fr…/1535-oi-axortagoi-tis-olympias

Κοτζιάς λοιπόν, ο κύριος τίποτα!

Λέγανε κάποιοι δικοί μου όταν πρωτογνωρίσαμε τον Θύμιο, ότι είναι καλός, ηθικός, αγαθός και με έπεισαν να κάνω για δαύτον ακόμη και προεκλογικό αγώνα. Ήμουν το γραφείο τύπου του, στο ίντερνετ. Διαφήμιζα τον δήμο στις σελίδες μου και στα κοινωνικά δίκτυα για δύο τρία χρόνια, τότε που ήταν υπεύθυνος τύπου ο φίλος και συνοδοιπόρος δημοσιογράφος, Γιώργης Μαρκόπουλος.

Και λέω εγώ τώρα…, αφού πίστευαν όλα όσα έλεγαν για το δήμαρχο, γιατί δεν τον έταζαν στο μοναστήρι να γυαλίζει τα μανουάλια;

Για δήμαρχος δεν έκανε, άλλοι και οι Δεβέδες έκαναν κουμάντο.

Ήταν όμως τέλειος για τσιλιαδόρος, προκειμένου να πετάνε τα απορριμματοφόρα τα σκουπίδια τους στον Αλφειό. Είδαμε εκεί…, στο δικαστήριο του Πύργου και τους ξεφτίλες οσφυοκάμπτες που πήγαν να τον στηρίξουν. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=424032

«Τ' είχες Γιάννη; Τί είχα πάντα!» Τα ίδια μου τσαμπουνάνε τώρα και για τον άλλον, αυτόν που μοιάζει με δημόσιο υπάλληλο. Το «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», το ξέρετε; Τον νυν Αντιπεριφερειάρχη μας, νέο υποψήφιο Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας που έχει εντάξει στο ψηφοδέλτιο του την μισή τωρινή Δημοτική Αρχή και τον μισό σύλλογο «Ωλονό»!

Αυτή θα είναι η «Νέα Αρχή» που όλοι λένε;

Ο «Ωλονός», λέει ο Ταμπουρόγιανης (Γιάννης Μαρκόπουλος), είναι ο Ριζοσπάστης της Ηλείας, τροφοδοτεί με «φυντάνια» τον δήμο Ολυμπίας και όχι μόνο.

Δεν συμφωνώ με την συμπεριφορά των συγχωριανών μου που έδιωξαν τον δήμαρχο και δεν τον άφησαν να μιλήσει στην πλατεία. Τον εξεδίωξαν κακήν κακώς όπως έμαθα, οι οπαδοί του ετέρου υποψήφιου.

Δεν άκουσα όμως να πάρει θέση ο Αντιπεριφερειάρχης και σε λίγο θα πάθει τα ίδια όπως η ιστορία διδάσκει.

Δεν συμφωνώ επίσης με την συσκότιση που κάνουν τις τελευταίες μέρες στο Αντρώνι για να διαβάλλουν τον Κοτζά ενώ ο ίδιος νομίζω, ότι έχει πιστώσει χρήματα για λαμπτήρες. «Κουλουβάχατα» η κατάσταση μεταξύ των ΠΑΣΟΚΩΝ.

Εγώ τα παραθέτω εδώ, ας βγουν να τα διαψεύσουν. Δεν είναι ευχάριστο να κυκλοφορούν με φανάρια οι συμπατριώτες μου για τσαλίμια τους.

Τέλος, έχω πολλά ακόμη για την «γούνα» τους αλλά φτάνει για να είναι λίγα και κατανοητά.

http://www.antroni.gr/index.php/paradosi/a/644-perifronise-o-dimos-arxaias-olympias-tis-gynaikes-tis-oreinis-ileias

Ας λειτουργήσουν σαν παράδειγμα για τους επόμενους που θα είμαι ακόμη πιο σκληρός.

http://www.antroni.gr/…/1297-kataggelia-gia-dimo-arxaias-ol…

http://www.antroni.gr/index.php/o-topos-mas/meletes-pnevmatika/syllogoi/olonos/1371-anakoinosi-gia-ta-skoupidia-tis-folois

Για τους φίλους που μου εξέφρασαν αντίρρηση, ας κάτσουν καλύτερα «στα αυγά» τους διότι αν έβγαιναν εδώ 500-1000 άτομα να επισημαίνουν τα κακώς κείμενα ίσως η μοίρα των χωριών μας να ήταν εντελώς διαφορετική.

Κώστας Παπαντωνόπουλος, Μάης 2019

Πηγή: http://antroni.gr/…/8-fro…/1618-dolofonoi-tis-oreinis-ileias

Εκτύπωση