Χαράλαμπος Στεφανόπουλος 1933-2020 (Καλαθάς)

Γονική Κατηγορία: Κοινωνικά Απόντες από το Αντρώνι Εμφανίσεις: 22107

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΈφυγε σήμερα Πέμπτη 25.06.2020 ο Χαράλαμπος Στεφανόπουλος (Καλαθάς) του +Κων/νου (Ζαμπούνας) και της Αθανασίας που γεννήθηκε πριν 87 χρόνια στο Αντρώνι.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 13.00 στην γενέτειρά του.

Στην σύζυγό του Μαργαρίτα στα παιδιά του Αθανασία (Σία), Βασούλα, Κώστα και σε όλους τους συγγενείς του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο Λάμπης ο Καλαθάς, έτσι τον λέγαμε, ήταν ένας καλοκάγαθος άνθρωπος με άφθονο χιούμορ, ένας από τους καλύτερους συμπατριώτες μας.

Όπως μας δείχνει και στο βίντεο, ήταν γιός του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου (Ζαμπούνα) που διετέλεσε αγροφύλακας στο Αντρώνι. Μητέρα του ήταν η Αθανασία Κανελλακοπούλου (από τους Καλιγαραίους), που πέθανε όταν ήταν μωρό πριν ο Λάμπης την γνωρίσει.

Ο Λάμπης παντρεύτηκε την Μαργαρίτα (κόρη του Γεωργίου Λιάπη)  και απέκτησαν τρία παιδιά.

Έφυγε από το χωριό με την οικογένειά του στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Παράλληλα άρχισε και η μεγάλη εσωτερική μετανάστευση των συμπατριωτών μας προς τις μεγάλες πόλεις που ο κυρίως όγκος όδευσε στην Αθήνα και λιγότεροι σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Το κέντρο διερχομένων όλων σχεδόν των Αντρωναίων, ήταν τότε το σπίτι του Λάμπη και της Μαργαρίτας. Δούλευε ολημερίς στις οικοδομές και η Μαργαρίτα τάιζε και κοίμιζε ένα τσούρμο συμπατριωτών μας.

Σε γενόμενη κουβέντα, πριν πολλά χρόνια (με ανοιχτή την κάμερα) όταν ο Λάμπης ήταν ακόμη καλά, εάν ο λαός που πέρασε και εξυπηρετήθηκε στο σπίτι του το θεωρούσε υποχρέωση;

Μου απάντησε με πικρία αρνητικά αλλά παρόλα αυτά μου τόνισε, ότι σε ανάλογη περίσταση πάλι το ίδιο θα έπραττε.

Καλό σου ταξίδι αγαπητέ συμπατριώτη και ας είναι ελαφρύ το χώμα του χωριού σου που τόσο αγάπησες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες

Εκτύπωση