Γ. Πανόπουλος: "Άρες μάρες κουκουνάρες" από το newmoney.gr

Γονική Κατηγορία: Μελέτες, Πνευματικά Βιογραφίες Εμφανίσεις: 7672

Ποιος είναι ο μηχανισμός είσπραξης κόκκινων δανείων με έδρα το Πανόπουλο Ηλείας

6 Οκτώβριος 2013 19:18

Πώς ο γιος τσοπάνη Γιώργος Πανόπουλος από δικαστικός επιμελητής δημιούργησε τη μεγαλύτερη εισπρακτική εταιρεία

Του Φρίξου Δρακοντίδη

panopoulosΒρίσκεται σκαρφαλωμένο στα σύνορα Αχαΐας με την Ηλεία και πήρε το όνομά του από τον περιβόητο λήσταρχο. Τα τελευταία χρόνια ένας άλλος Πανόπουλος, πρώην δικαστικός επιμελητής, έστησε εδώ μια μεγάλη εταιρεία «υπενθύμισης» των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες. Προσέλαβε δε ως υπαλλήλους τους κατοίκους της περιοχής, η οποία, όπως είναι φυσικό, γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη.

Είστε ένας από αυτούς που δέχονται τηλεφωνικές οχλήσεις για χρέη που αφορούν δόσεις ανεξόφλητου δανείου είτε κάποια χρεωμένη πιστωτική κάρτα; Εχετε συνηθίσει να ακούτε αρχικά μια ευγενική φωνή που σιγά-σιγά στην πορεία μεταλλάσσεται, ανάλογα με τη διάθεση που δείχνετε ή τις απαντήσεις που δίνετε σχετικά με την τακτοποίηση των οφειλών σας; Εχετε μήπως αναρωτηθεί από πού προέρχονται όλα αυτά τα τηλεφωνήματα; Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε. Προφανώς επειδή αγνοείτε ότι από τη συγκέντρωση απαιτητών αναγκών και τη συνάθροιση επικοινωνιακών εφαρμογών προέκυψε ένα «Εισπρακτοχώρι»!

Οι άνθρωποι που σας καλούν, λοιπόν, βρίσκονται μέσα σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο, το οποίο διατρανώνει την τεχνολογική του υπεροχή, καθώς είναι περικυκλωμένο από λόγγους, λαγκάδια, διάσπαρτα πρόβατα και περιπλανώμενες κότες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι τηλεφωνητές απέχουν περίπου τέσσερις ώρες δρόμο από την πρωτεύουσα.

 

Προϋπόθεση να εντοπίσεις τη σωστή κατεύθυνση προσέγγισής τους, αν μέχρι τότε δεν έχεις πετάξει από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου το υπερτιμημένο GPS σου, είναι να συμβουλευτείς κάποιον λεπτομερή χάρτη.

Η έδρα τους τοποθετείται σε ένα ορεινό χωριό στα σύνορα των Νομών Αχαΐας και Ηλείας, ονόματι Πανόπουλο, το οποίο έλκει την ονομασία του από τον άλλοτε περιβόητο λήσταρχο της περιοχής. Εκεί βρίσκεται σήμερα ο «βασιλιάς» των εισπρακτικών εταιρειών, η επικράτεια και οι ακόλουθοί του. Η εισπρακτική εταιρεία Pano Finance Α.Ε. του άλλοτε δικαστικού επιμελητή, μεγαλοεπιχειρηματία σήμερα κ. Γιώργου Πανόπουλου δεσπόζει στο ομώνυμο χωριό. Την ίδια επωνυμία έχει και η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού, που ανήκει στον ίδιο φυσικά, και η οποία μέσα σε πέντε χρόνια ανέβηκε από τη Γ' κατηγορία Ηλείας στη Γ' Εθνική, αφού το χρήμα στα ταμεία της ρέει άφθονο.

Αυτό το χωριό, τόπο καταγωγής του, αποφάσισε ο κ. Πανόπουλος πως θα αποτελούσε το καταλληλότερο σημείο για την ανέγερση των πολυτελών γραφείων της εταιρείας του. Η εν λόγω επένδυση, που ανήλθε στο ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ, είχε ομολογουμένως θεαματικά αποτελέσματα. Σε μια έκταση αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών δημιουργήθηκε ένα κτίριο που απασχολεί 350 υπαλλήλους (ανά βάρδια), εκ των οποίων οι 150 είναι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού και προσελήφθησαν με την έναρξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Δεν είναι όμως οι μόνοι. Κόσμος ήρθε από τα γύρω χωριά, τις πόλεις, αλλά και από την Αθήνα για να βρει εδώ δουλειά.

Στα άδυτα της εισπρακτικής

Καθώς εισέρχεσαι στο Πανόπουλο βλέπεις παντού πινακίδες που οδηγούν στις υπερσύγχρονες γηπεδικές εγκαταστάσεις που έφτιαξε ο ιδιοκτήτης της εισπρακτικής εταιρείας και τις οποίες θα ζήλευε μέχρι και ομάδα της Super League. Αντιθέτως, δεν υπάρχει καμία πινακίδα που να οδηγεί στην Pano Finance, εκεί όπου καθημερινά εκτελούνται εκατοντάδες εντολές τραπεζών για ανεξόφλητες οφειλές δανειοληπτών και κατόχων πιστωτικών καρτών. Εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένα, όπως λέγεται, πολλά από τα κόκκινα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και μέχρι πρόσφατα της Alpha Bank.

Το οικοδόμημα είναι τόσο μεγάλο και εντυπωσιακό που σε σχέση με τη γραφικά ταπεινή αρχιτεκτονική των υπόλοιπων κτισμάτων είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητο.

Μια αυτόματη σιδερένια πόρτα ασφαλείας είναι έτοιμη να ανοίξει με το πάτημα ενός κουμπιού, αφού πρώτα η όμορφη υπάλληλος στη ρεσεψιόν κρίνει ότι το παρουσιαστικό του επισκέπτη δεν αποτελεί ενδεχόμενη απειλή για το προσωπικό της εταιρείας.

Τόσο απλά και ευλόγως κατανοητά. Στο λόμπι, πίσω από το front desk, μια τεράστια τροπαιοθήκη κλέβει την παράσταση. «Ο κ. Πανόπουλος είναι "άρρωστος" με την ομάδα του και το ποδόσφαιρο», θα πει ένας από τους υπαλλήλους, δικαιολογώντας την τοποθέτηση των επάθλων της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΦΟ Πανόπουλου σε περίοπτη θέση της εισόδου.

Στον ίδιο όροφο, πίσω από μια τζαμένια πόρτα διακρίνεται ένα από τα call centers. Στελεχώνεται από νεαρές γυναίκες και άνδρες του χωριού που διαθέτουν ταλέντο στην επικοινωνία. Εχουν εκπαιδευτεί από στελέχη της εταιρείας, τα οποία μετακλήθηκαν από την Αθήνα γι' αυτό τον σκοπό. Τους μαθαίνουν τις τακτικές προσέγγισης των οφειλετών ώστε να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Πηγή

Η απάντηση που πόσταρα στο newmoney.gr δεν άρεσε και όπως καταλαβαίνετε ότι δεν αρέσει σβήνεται, έτσι απλά.

Η απάντηση:

Το παραπάνω άρθρο, φαίνεται ότι είχε γραφτεί πριν αρκετούς μήνες ή χρόνια αφού δεν καταγράφει τα πραγματικά σημερινά γεγονότα.

Όντως ο Γιώργος Πανόπουλος, είχε δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εισπρακτική εταιρεία στην Ελλάδα με γραφεία στην Αθήνα και στο Πανόπουλου και με πολλούς συμπατριώτες μου να εργάζονται γι αυτόν αλλά δυστυχώς η εταιρία του σήμερα (όπως όλες οι δουλειές), έχει φθίνουσα πορεία με μείωση του προσωπικού της στο ένα τρίτο και το υπό ανέγερση ξενοδοχείο του να είναι σταματημένο εδώ και πολύ καιρό στα μπετά.

Επίσης, η ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία μέσα σε πέντε χρόνια ανέβηκε από τη Γ' κατηγορία Ηλείας στη Γ' Εθνική και «με το χρήμα να ρέει άφθονο στα ταμεία της», δεν υπάρχει πια.

Ακόμη, το Πανόπουλο δεν πήρε το όνομά του από τον «περιβόητο λήσταρχο» όπως αναφέρεται στο άρθρο, αλλά από το Χάνι Πανοπουλου που ήταν εκεί πριν 150 χρόνια.

Τέλος, με το να δημιουργηθεί μια τέτοια εταιρία σε ένα μικρό χωριό, δεν έπεται ότι συμφωνούν και όλοι οι κάτοικοι με τις όποιες δραστηριότητές της, άρα ο χαρακτηρισμός του συντάκτη, «Εισπρακτοχώρι» αν δεν είναι κακόβουλος είναι σίγουρα ατυχής.

Κ. Παπαντωνόπουλος

Διαβάστε και μια άλλη απάντηση που αντλήσαμε από το facebook:

Angeliki Lazaraki: ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΚΡΙΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.ΤΑ ΥΠΕΡΣΥΧΡΟΝΑ ΚΤΗΡΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΛΕΓΑΝΕ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ.

Εκτύπωση