Καθαγιασμός στον Πηνειό (Κακοτάρι) και Αλφειό (Άσπρα σπίτια) του δήμου Ολυμπίας

Γονική Κατηγορία: Διάφορα Εκδηλώσεις Εμφανίσεις: 6561

Στη γέφυρα του Αλφειού και συγκεκριμένα αυτής στο ύψος του χωριού των Άσπρων Σπιτιών και στον Πηνειό στο χωριό Κακοτάρι πραγματοποιήθηκε τα Θεοφάνεια ο επίσημος καθαγιασμός των υδάτων στα πλαίσια του νέου Καλλικρατικού δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας .

Στα Άσπρα Σπίτια η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά , του βουλευτή Ηλείας Τάκη Δημητρουλόπουλου , δημοτικών συμβούλων καθώς και πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή των πρώην καποδιστριακών δήμων Σκιλλούντος , Αλιφείρας και Αρχαίας Ολυμπίας .

Η εκδήλωση άρχισε με την λειτουργία και τον καθαγιασμό από ιερείς της περιοχής , ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ανοίγοντας τον κύκλο των σύντομων ομιλιών αφού ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά» στους εορτάζοντας αλλά και στους παρεβρισκόμενους αναφερθείς στα της ημέρας τόνισε « Σήμερα γιορτάζουμε τα Φώτα. Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και του ελληνισμού . «Τα φώτα και η Λαμπρή» λέει ο λαός μας. Φράση που αποδεικνύει την «θέση» που κατέχει η σημερινή γιορτή στο θρησκευτικό υποσυνείδητό του.»

Συνεχίζοντας τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος και συνδέοντας το νόημα της γιορτής με την αποστολή της νέας δημοτικής αρχής είπε:

« Τα Φώτα υποδηλώνουν την διαφάνεια και την καθαρότητα . Εμείς ως τοπικοί άρχοντες, που πριν λίγες μέρες ανάλαβε την διοίκηση του νέου δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας , θα κινηθούμε υπό αυτής της κατεύθυνσης. Ότι κάνουμε θα γίνεται «στο φως».».

Ο δήμαρχος κλείνοντας τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία πρέπει να αναδειχτούν και να αναπτυχθούν .

Ο βουλευτής Ηλείας Τάκης Δημητρουλόπουλος , απευθύνοντας πρώτα ευχές στους παρεβρισκομένους , στο δήμαρχο και στους νεοεκλεγείς δημοτικούς συμβούλους προέτρεψε για την από κοινού διοργάνωση της γιορτής με τον γειτονικό δήμο της Ανδρίτσαινας- Κρέστενας. Ο κ Δητρουλόπουλος τόνισε ακόμα ότι « θα πρέπει να στηριχθούν οι αλλαγές που φέρνει ο διοικητικός σχεδιασμός του Καλλικράτη παρά τις όποιες πρώτες δυσκολίες της αρχής της εφαρμογής του.».

Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Τ.Σ. των Άσπρων Σπιτιών Παναγιώτης Γιαννόπουλος ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε τους παριστάμενους και ευχήθηκε προς την δημοτική αρχή για τα νέα της καθήκοντα.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο δήμος προσέφερε μικρή δεξίωση στο χώρο ενώ τους επισήμους κέρασε στην πλατεία του χωρίου ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Άσπρων Σπιτιών .

Κακοτάρι

Ο καθαγιασμός των υδάτων εορτάστηκε και στον ποταμό Πηνειό και συγκεκριμένα στις πηγές Κακοταρίου με την συμμετοχή δημοτικών συμβούλων , προέδρων των τοπικών διαμερισμάτων καθώς και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή . Μετά το ρίξιμο του σταυρού στα νερά του ποταμού και το πέρας της λειτουργίας από τους ιερείς χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην δήμαρχος Λασιώνος και νυν δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας Βασίλης Παπαντώνης . Ο ομιλητής ευχήθηκε λογω των ημερών και μετάφερε τους ευχές του δημάρχου Θύμιου Κοτζιά στους παρεβρισκόμενους.
 
KAKOTAΡΙ

Φωτογραφίες της τελετής στο Κακοτάρι από τον κ. Ηλία Τουτούνη.








ΦΩΤΟ: ΗΛΙΑΣ ΤΟΥΤΟΥΝΗΣ

Εκτύπωση