Βοηθείστε... να απαντήσουμε τη δασκάλα!

Γονική Κατηγορία: Μελέτες, Πνευματικά Σχολεία-Εκπαίδευση Εμφανίσεις: 7618

Πήραμε ένα μήνυμα εδώ στο Αντρώνι από την κυρία Αθηνά Θανασιά, τη δασκάλα που υπηρετούσε στο χωριό μας και αγωνιά να πληροφορηθεί για την τύχη των μαθητών της.

Το μήνυμα:

Σήμερα ανακάλυψα την ιστοσελίδα σας και χάρηκα πολύ. Είδα φωτογραφία του σχολείου στο οποίο ήμουν ένα χρόνο δασκάλα μαζί με τον άνδρα μου νομίζω το 1996.

Έμενα στο χωριό και έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Θυμάμαι αρκετά παιδιά- Σωκράτης, Μηλιά, Διονυσία, Σοφία Λύσανδρος... - που τώρα θα είναι φοιτητές.

Θα χαιρόμουν αν υπήρχε τρόπος να μάθω νέα των παιδιών αυτών

Με εκτίμηση

Αθηνά Θανασιά

 

Διακρίνεται η σκάλα του σχολείο και η παλουκαριά του Κάνταλου

Υποθέτω ότι η δασκάλα ζητά πληροφορίες για την Διονυσία και τον Λύσανδρο Παναγόπουλο, που γνωρίζουμε για την εξέλιξή τους. Βοηθείστε να πληροφορήσουμε την δασκάλα και για την τύχη των άλλων παιδιών που φοιτούσαν το 1996 στο δημοτικό Αντρωνίου. Σημειώνουμε ότι το σχολείο ύστερα από 12 χρόνια, το 2008, τερμάτισε την λειτουργία του λόγω έλλειψης παιδιών. Το σημερινό κτήριο του σχολείο κατασκευάστηκε το 1895, 113 χρόνια ιστορίας. Το δημοτικό σχολείο πριν το 1895 λειτουργούσε στην σημερινή πλατεία, εκεί που βρίσκεται τώρα το σπίτι του αείμνηστου μπάρμπα-Πλίθα (Χρήστου Μπαντούνα). Θα χαρούμε να μας δώσετε περεταίρω πληροφορίες.

Επί τη ευκαιρία, σας παρουσιάζουμε και τρεις φωτογραφίες που ίσως βοηθήσουν ώστε η σκάλα του σχολείου να επανέλθει στην αρχική της μορφή.

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του αείμνηστου δασκάλου μας, Δημητρίου Τσώνου, που ευγενικά μας παεαχώρησε όταν ζούσε. Αναμένουμε να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του, ώστε να συμβάλλουν και αυτοί απλόχερα, στη διάσωση της ιστορίας του χωριού μας. Το αρχείο θα προβληθεί σύντομα, σε έκθεση φωτογραφίας που θα διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αντρωνίου.

 

0
...
γραμμένο απο Λυσανδρος Παναγοπουλος , Δεκέμβριος 08, 2010 
Την κυρια Αθηνα την ειχα δασκαλα οταν ημουν στην τεταρτη ταξη και χαιρομαι παρα πολυ που μπορουμε και επικοινωνουμε... Εχω τις καλυτερες αναμνησεις απο εκεινη τη χρονια... επικοινωνουμε προσωπικα μεσω του γιου της τον οποιο ειχαμε και γνωρισει κατα τη θητεια της στο Αντρωνι...
 
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
0
...
γραμμένο απο lisandros , Δεκέμβριος 08, 2010 
Την κυρια Αθηνα την ειχα δασκαλα οταν πηγαινα στην τεταρτη ταξη. Εχω τις καλυτερες αναμνησεις απο εκεινη τη χρονια και ειμαι παρα πολυ χαρουμενος που μιλαμε μετα απο τοσα χρονια. επικοινωνουμε και προσωπικα μεσω της σελιδας στο facebook που διατηρει ο γιος της.
 
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
106
...
γραμμένο απο Polita , Δεκέμβριος 08, 2010 
k. kwsta mas taxidevhs polla xronia piso me tis fwtografies pou anevases,o kirios pou eine mazh me tis kiries san na mou thimhzh ton daskalo pou hxa sthn tetarth taxh to 1967-1968, to onoma tou htan petrakhs apo thn krhth. vlepo yia proth fora tin skala tou sxoliou mas opos htan sta niata ths pou stekotan kamaroth kamaroth, ti egine meta, pios htan autos pou den arese to sxedio kai thn gremise? na thn xanaftiaxete opos htan ton palio kalo kero.
 
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
0
...
γραμμένο απο Σίνου Μηλιά , Δεκέμβριος 09, 2010 
Κυρια Αθηνα σας θυμαμαι και εγω. 
Αν θελετε να επικοινωνησετε μαζι μου το προφιλ μου στο facebook ειναι http://www.facebook.com/home.p...1582412006και το email μου ειναι '> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Θα χαρω να τα πουμε.
 
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
623
...
γραμμένο απο panagopoulou dionysia , Δεκέμβριος 11, 2010 
Η κυρία Αθηνά ήταν η πρώτη μου δασκάλα και έχω τις καλύτερες αναμνήσεις...και επειδή σπουδάζω και εγώ στο παιδαγωγικό θα ήθελα πολύ να κρατήσουμε επαφή. Μπορούμε να βρεθούμε κάποια στιγμή όλοι μαζί. το mail μου είναι '>Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0

 

Εμφανίσεις 1164
Αναθεωρημένο 7 Φορές
Δημιουργήθηκε Τρίτη, 07 Δεκέμβριος 2010 02:05
Τροποποιήθηκε Τετάρτη, 08 Δεκέμβριος 2010 20:47
Εκτύπωση