Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Χορός, κέφι και φαγητό τις Απόκριες στο Αντρώνι !

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αντρωνίου, τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό του την Κυριακή των Αποκριών, 17 Μαρτίου 2013, στην πλατεία του χωριού.

Αρκετός ήταν ο κόσμος νέοι, γέροι και τσορομπίλια που συμμετείχε στην όμορφη εκδήλωση του συλλόγου μας, που περιλάμβανε φαγητό, κρασί, γλυκά με αρκετό κέφι και ξέφρενο γλέντι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε αποκλειστικά ο φτωχός αλλά αποφασιστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αντρωνίου, με τα δραστήρια παιδιά του και την Τασία, χωρίς να περιμένει το ελάχιστο από το ταμείο του Δήμου Ολυμπίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση των μεταμφιεσμένων που ακολουθούσαν ένα αυτοσχέδιο άρμα όπου σατίριζε τα τούρκικα σήριαλ της τηλεόρασης.

Στη συνέχεια ανέλαβε την διασκέδαση η νεοσύστατη ορχήστρα του χωριού μας με μπροστάρη τον Βάϊο με το τουμπερλέκι, τους Σιναίους Βασίλη και Γιάννη στο Κλαρίνο και το βιολί αντίστοιχα, τον Λύσανδρο με το καινούριο λαούτο του και τον Άγγελο στο παραδοσιακό τραγούδι.

Το φαγητό, το κρασί αλλά και το κέφι ήταν προσφορά του Πολιτιστικού Σύλλογου Αντρωνίου. Τα γλυκά παρασκεύασαν οι γνωστές και δραστήριες γυναίκες του χωριού μας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μας τίμησε με την παρουσίαση του ο συμπατριώτης από το Γούμερο Παναγιώτης Αχιλεόπουλος, με αρκετούς πεζοπόρους από τον Φυσιολατρικό Σύλλογο «Επτάλοφο».

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια διότι από δω ξεκίνησε (πριν από μερικά χρόνια), η προσπάθεια της αναβίωση αυτού του παμπάλαιου εθίμου όπου βλέπουμε σήμερα ένα μικρό χωριό της Ηλείας, το δικό μας, να είναι ενωμένο «σαν γροθιά» και να πρωτοστατεί σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Την Καθαρή Δευτέρα με πρωτοβουλία πάλι του συλλόγου, συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις στην Αγία Παρασκευή, με την παραδοσιακή φασολάδα λαγάνα και διάφορα νηστίσιμα εδέσματα.

Σας παρουσιάζουμε εδώ ένα μικρό δείγμα με φωτογραφικό υλικό και ένα βίντεο ΗD με αμοντάριστα πλάνα. Λόγω υποχρεώσεων δεν προκάναμε την παρέλαση των μεταμφιεσμένων και το άρμα. Όλο το αρχείο θα είναι στη διάθεση του συλλόγου.

Σ.Σ. Μας ενημέρωσε ο συμπατριώτης μας Δημήτρης Λ. Κότσαλης στην Αθήνα, ότι προτίθεται να ξεκινήσει μια προσπάθεια για την συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να αγοραστούν τραπεζοκαθίσματα για τις εκδηλώσεις του συλλόγου. Παρότι οι εποχές είναι δύσκολες, εμείς επικροτούμε την πρωτοβουλία του και παρακαλούμε όλους να βοηθήσουν από το υστέρημά τους, έστω και με λίγα ευρώ.

 

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates