Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

«Στη φάκα» με 20 τόνους ξύλου πιάστηκε κάτοικος από την Δ.Ε. Λασιώνος

Με 20 τόνους ξύλου που είχε κόψει από το δάσος της Κάπελης, πιάστηκε χθες από άντρες του Δασαρχείου Αμαλιάδας κάτοικος από την ευρύτερη περιοχή του πρώην δήμου Λασιώνος.

Τα ξύλα που προήλθαν από την κοπή δυο μεγάλων δέντρων από το διπλανό δάσος, είχαν αποθηκευτεί σε ιδιωτικό χώρο του εν λόγω κατοίκου. Τα ξύλα κατασχέθηκαν ενώ σύμφωνα με το Δασάρχη Αμαλιάδας Λυκούργο Πολυχρονόπουλο, θα υποβληθεί μήνυση κατά του ιδιώτη. Η παράνομη υλοτομία οργιάζει στην Ηλεία το τελευταίο διάστημα και αυτό έχει θέσει σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δασαρχείων και της Διεύθυνσης Δασών.

Τα εναπομείναντα δάση κινδυνεύουν από αφανισμό εξαιτίας της δράσης των λαθροϋλοτόμων. Οι καταγγελίες είναι καθημερινές και οι λαθροϋλοτόμοι κυνηγούν από δρυς έως ευκάλυπτο, την ώρα που η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Στην αυλή του

Οι άντρες του Δασαρχείου Αμαλιάδας, εντόπισαν χθες το πρωί μια τεράστια ποσότητα ξύλων στοιβαγμένη στην αυλή σπιτιού στα ορεινά του νομού. Σταμάτησαν και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να εξηγήσει, με παραστατικά, τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύτηκε τα ξύλα. Κάτι που τελικά δεν ήταν εφικτό. Στη διάρκεια των ερωτήσεων που τέθηκαν φάνηκε πως τα ξύλα των 20 τόνων προήλθαν από το κόψιμο δυο μεγάλων δέντρων. Ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία τα ξύλα κατασχέθηκαν και όπως δήλωσε ο κ Λυκούργος Πολυχρονόπουλος «η υπηρεσίας μας θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία που είναι η υποβολή μήνυσης κατά του ατόμου στου οποίου την κατοχή βρέθηκαν τα ξύλα». Εμείς, επεσήμανε ο κ Πολυχρονόπουλος «θα συνεχίσουμε τους ελέγχους στο χώρο δικαιοδοσίας μας. Η παράνομη υλοτομία είναι πλήγμα για την Ηλεία και στόχος μας είναι να την πατάξουμε. Σε αυτό το πλαίσιο κινούμαστε όλοι στο δασαρχείο της Αμαλιάδας και είμαι σίγουρος πως η προσπάθειά μας θα αποδώσει».

 

Τόσο από τους ελέγχους όσο και από την μείωση του αριθμού των καταγγελιών προς το Δασαρχείο εκτιμάται πως το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας είχε περιοριστεί σημαντικά αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το δίμηνο Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση υλοτομίας στα δάση.

Το προσωπικό των Δασαρχείων του νομού, πραγματοποιούν συχνούς ελέγχους ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές για τον εντοπισμό λάθρο-υλοτόμων, ή φορτηγών που μεταφέρουν καυσόξυλα.

 

 

Κώστας Γιάλπας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: Εφ. «ΠΡΩΤΗ»

 

 

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates