Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Κώστας Πανούτσος (Παυλής) 1938-2016

Έφυγε χθες, Πέμτη 14.04.2016, ο Κωνσταντίνος Πανούτσος του +Παύλου που γεννήθηκε πριν 78 χρόνια στο Αντρώνι.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 18.00 στο Αντρώνι.
Σε όλους τους συγγενείς εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.
Ο Κώστας ήταν ένας καλοκάγαθος χωριανός μας, μιά έντονη καθημερινή παρουσία στο Αντρώνι που θα μου λείψει.Συμμετείχε στις οργανώσεις, στις παρέες και στα τσιμπούσια που πραγματοποιούσαμε στο χωριό μας. Πολλά χρόνια τώρα, είχε αναλάβει την περιποίηση της εκκλησίας, ήταν δηλαδή ο νεωκόρος μας. Θυμάμαι, που τον μάλωνα όταν χτυπούσε υπερβολικά την καμπάνα αλλά αυτός δεν έδινε σημασία, αντίθετα με αντιμετώπιζε με χιούμορ και χαμόγελο. Κάποιες φορές μάλιστα το επεδίωκε προκειμένου να με πειράξει.
Καλό σου ταξίδι Κωστή!

 

Το σκίτσο σχεδίασε ο Βασιλάκης Σίνος και μου το παραχώρησε ευγενικά, ο μπάρμπα Γιώργης Πανούτσος. Θυμάμαι τον Βασιλάκη όταν ήμουν ακόμη τσορομπίλη, 6-7 ετών, εκεί γύρω στο 1960 που σχεδίαζε στο καφενείο-κρεοπωλείο του Λύσανδρου Σίνου, πάνω στη λαδόκολλα. Μόλις τελείωνε το σχέδιο, άφηνε τη λαδόκολλα στο τραπέζι και κατόπιν μετακινείτο σε άλλο τραπέζι, παρακολουθώντας με πονηρό χαμόγελο τις αντιδράσεις των θαμώνων. Τα περισσότερα απ’ αυτά τα σκίτσα, ήταν από ανθρώπους του χωριού μας που είχαν αποδημήσει αρκετά χρόνια πριν. Από τους ζωντανούς τότε, είχε ζωγραφίσει τον Σκούρκο, τον Μπουλουγούρη και τον Παυλή. Ίσως και αυτό το σκίτσο να είναι από το ίδιο σχέδιο που έτυχε να παρακολουθήσω.



Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates