Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Ο μεγάλος σεισμός στο δήμο μας

Το σφοδρό χτύπημα του Εγκέλαδου

xalasma.jpg




 
 
 
 
Το σφοδρό χτύπημα του Εγκέλαδου των 6.5 ρίχτερ που έπληξε σοβαρά όλη σχεδόν την Ηλεία δεν άφησε ανέγγιχτο και το δήμο μας.
 

Μέσα από τις εικόνες τριών βίντεο σας παρουσιάσουμε το μέγεθος της καταστροφής σε τρία δημοτικά διαμερίσματα του δήμου μας.

{google}8202913681696898866&hl{/google}

Δ.δ. Κακοταρίου

 
{google}3742364254542956568&hl{/google}
 

Δ.δ. Αγίας Τριάδος

{google}6818797286763522352&hl{/google}

Δ.δ. Αντρωνίου

Δεν πρόλαβαν τα γειτονικά μας χωριά να συνέλθουν από της πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου έχουν να αντιμετωπίσουν τώρα και την μανία του Εγκέλαδου.

Τέτοιο μεγάλο κακό, θυμούνται οι κάτοικοι του δήμου μας, έχουν να αντιμετωπίσουν από το 1953, στο μεγάλο σεισμό της Κεφαλονιάς.

Σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται σύσκεψη στο Πύργο με συμμετοχή και των δημάρχων για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο Νομό.

Τις σοβαρότερες ζημιές όπως φαίνεται από την πρώτη πρόχειρη οπτική εκτίμηση έχουν τα πέτρινα οικοδομήματα σχεδόν σε όλα τα χωριά του δήμου μας.

Αναμένεται κλιμάκιο επιστημόνων στα χωριά μας για την εκτίμηση των ζημιών, που όπως φαίνεται οι περισσότερες εκτιμώνται στα δημοτικά διαμερίσματα Αντρωνίου και Αγίας Τριάδος (Μποκοβίνας) .

Στο Αντρώνι η εκκλησία έχει πάθει σοβαρές βλάβες, μικρότερες φαίνονται στο σχολείο, στα σπίτια του Νικολετόπουλου, του Ντρούβα και σε πολλά άλλα.

 
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ.
ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ...

 

Δυστυχώς η φύση για άλλη μια φορά χτύπησε την πολύπαθη Δυτική Πελοπόννησο. 10 μήνες μετά τις φωτιές ο σεισμός ήρθε να καταστρέψει ότι είχε απομείνει σε υλικά αλλά κυρίως σε ψυχικά αποθέματα στους κατοίκους της περιοχής.
Για άλλη μια φορά καλούμαστε να δείξουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.
Την Παρασκευή 13-6-2008, και ώρα 11:00 – 21:00, στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, στο τέρμα του μετρό (γραμμή 2), συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς της Δυτικής Πελοποννήσου.
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους αρμόδιους φορείς, οι ανάγκες που υπάρχουν άμεσα είναι:

• κρεβάτια (ραντζάκια),
• κλινοσκεπάσματα (σεντόνια και κουβέρτες),
• μαξιλάρια,
• φωτιστικά γκαζάκια,
• γκαζάκια με μεγαλύτερη βάση και φιαλίδιο, ώστε

να μπορεί κάποιος να τηγανίσει,
• μικρές κρεμαστές δεξαμενές νερού για μπάνιο,
• ομπρέλες (τέντες σκίασης) με βάση.


Η ανθρωπιστική βοήθεια θα παραδοθεί την επόμενη ημέρα στα σεισμόπληκτα χωριά που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές, και θα μοιραστεί από εθελοντές στους σεισμοπαθείς.

Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας που μπορούν και θέλουν να φέρουν βοήθεια, να βοηθήσουν στη συσκευασία αλλά, και στην διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας, να συμμετέχουν στην προσπάθεια μας.

Την επόμενη μέρα μπορεί να ακολουθήσει όποιος επιθυμεί την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας και να βοηθήσει στην παράδοση της στους σεισμόπληκτους.

Για πληροφορίες:
Διομήδης Στάθης
210 5722 034 – 6972 259 600 – 6977 221 775
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Στηρίξτε την πρωτοβουλία αλληλεγγύης που παίρνουν οι Έλληνες ενεργοί πολίτες προς τους σεισμόπληκτους του τόπου μας.

Α/Α Άρθρου: 197
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 4235
Αναθεωρημένο 18 Φορές
Δημιουργήθηκε Τετάρτη, 11 Ιούνιος 2008 20:47
Τροποποιήθηκε Πέμπτη, 19 Ιούνιος 2008 21:11

Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates