Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Η ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Αρκετος λογος γινεται τελευταια,στο φιλοξενο αυτο ιστοτοπο του κ.Παπαντωνοπουλου για το σχεδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Σε σχεση με αυτο θα ηθελα να εκθεσω καποιες σκεψεις

 -- Η φιλοσοφια του σχεδιου στηριζεται στη συσταση ΜΕΓΑΛΩΝ και ΒΙΩΣΙΜΩΝ ΔΗΜΩΝ

--  Με βαση τα δεδομενα της περιοχης μας, ΜΕΓΑΛΟΣ και ΒΙΩΣΙΜΟΣ Δημος, ΜΟΝΟ με τη συνυπαρξη ορεινων και ημιορεινων χωριων μπορει να υπαρξει.

-- Για το λογο αυτο στηριζω τη συσταση ΕΝΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ και ΒΙΩΣΙΜΟΥ Δημου, με τη συννενωση των Δημων ΦΟΛΟΗΣ-ΛΑΜΠΕΙΑΣ-ΛΑΣΙΩΝΟΣ-ΠΗΝΕΙΑΣ και ΩΛΕΝΗΣ. (θεωρω τη διατυπωση ΠΛΕΟΝ ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ επικινδυνο και διασπαστικο νεολογισμο.)

-- Μονο ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ Δημος, μπορει να δημιουργησει υποδομες για ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ και οχι επικουρικη γεωργικη ενασχοληση στο Οροπεδιο. Να δημιουργησει υποδομες για ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ και οχι ισχνη κτηνοτροφικη εκμεταλευση.

     ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ+ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ισον ΑΝΑΠΤΥΞΗ

--Δεν αρνουμαι την παραμετρο της τουριστικης εκμεταλευσης των δασων κλπ και τον αγροτουρισμο, αλλα αν καποιοι νομιζουν οτι μπορουν να επιβιωσουν αμιγως ορεινοι Δημοι με ισχνη κτηνοτροφια, επειδη θα ερθουν μερικοι αγροτουριστες κανουν λαθος.

--Την ευθυνη και τη διαχειρηση του δρυοδασους ΚΑΠΕΛΗΣ - ΦΟΛΟΗΣ θα πρεπει να την εχει ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ και οχι τρεις, οπως σημερα.

--Αν κοιταξει καποιος το γεωφυσικο χαρτη της Ηλειας και δει πρασινο χρωμα (που σημαινει πεδινο) στη θεση που ειναι ο Σκληβας, η Χαλαμπρεζα, η Καρυα, το Γουμερο, οι Μηλιες το Μουζακι κλπ να μου το στειλει και μενα. (Μαλλον καποιοι μπερδευουν το Γουμερο με τα Καβασιλα, το Μουζακι με την Βαρδα και το Καλο Παιδι με τα Σαβαλια)

--Και οποιος λεει οτι το Μπουρνταν και το Αντρωνι πχ η το Σινουζι και η Γιαρμενα πχ δεν εχουν σχεση και συναφεια, μαλλον μονο στο χαρτη εχουν δει αυτα τα χωρια.

--Ειναι ΨΕΜΜΑ οτι ο Δημος Λασιωνος δεν εχει καμμια υπηρεσια εξυπηρετησης (αλλα ειπαμε, καθενας με τα οπλα του, και καποιοι με τα ψεμματα) Και δεν υπαρχει καμμια αλχημια στον πινακα αποστασεων που εδωσε ο Δημος Λασιωνος. Αλλοι κανουν το ασπρο-μαυρο στα διαββηματα τους προς τις αρχες, κανοντας λογο για Δημους που επικοινωνουν μεσω Διβρης κλπ  Η αληθεια ειναι οτι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ δεν επικοινωνει με αλλο Δημο μεσω Διβρης. Αντιθετα 

--Η Ωλενα προς Σιμοπουλο μεσω ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. Η Πηνεια για Καρατουλα μεσω ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, Η Ωλενα για Διβρη μεσω ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Η Πηνεια για Διβρη μεσω ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. Η Λαμπεια για Σιμοπουλο μεσω ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, Η Λαμπεια για Καρατουλα μεσω Πανοπουλου. Η Φολοη για Σιμοπουλο μεσω Πανοπουλου.

--Δεν θα αναφερομουνα καν στο θεμα της εδρας αν δεν ειχε μπει - με τον τροπο που μπηκε - απο καποιους, γιατι πραγματικα πιστευω οτι αν δεν γινει ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣ οπως τον περιγραφω, καμμια εδρα δεν θα εχει αξια. Για αυτο προτεινω

-- ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΝΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΠΡΙΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥΣ

-- Το χωριο μου το Πανοπουλο - εδρα σημερα του Δημου Λασιωνος- εχει το ιδιο δικαιωμα να διεκδικει την εδρα, οπως η Διβρη το Λαλα το Σιμοπουλο, το Καρατουλα και οποιο αλλο χωριο "φιλοδοξει" το ιδιο.

--Γιατι το Πανοπουλο οτι εναι σημερα το ωφειλει στη γεωγραφικη του θεση και καμμια χαρη δεν του εγινε απο την πολιτεια (εξ αλλου αλλοι διαθετουν τα πολιτικα τζακια)

--Η ιδια η ζωη και η πραγματικοτητα δειχνει πιο ειναι το φυσικο και εμπορικο κεντρο της περιοχης ΣΗΜΕΡΑ. (Πληθυσμιακη, οικιστικη εμπορικη και οικονομικη αναπτυξη πρωτογνωρη τις τελευταιες δεκαετιες, καθε ειδους  καταστηματα, πολυκαταστηματα, σουπερ μαρκετς επωνυμα, κρατικες υπηρεσιες,ιδιωτικες υπηρεσιες, εκατονταδες θεσεις εργασιας, εταιρειες με επενδυσεις εκατομυριων ευρω, ξενοδοχεια και αθλητικα κεντρα χτιζονται, γεωργικες αποθηκες, ποδοσφαιρικη ομαδα στην Α Ηλειας απο του χρονου, χωροι αναψυχης, εκτοξευση της γεωργικης παραγωγης (πατατες κ.α) εκτοξευση της οργανωμενης κτηνοτροφικης παραγωγης, εκτοξευση της αξιας της γης ειναι καποια που θυμαμαι και που μαρτυρουν του λογου το αληθες.

--Δεν εχει δικαιωμα λοιπον το φυσικο - οδικο - εμπορικο κεντρο της περιοχης να διεκδικει να γινει και διοικητικο?   Και λιγα περι ιστοριας που καποιοι την επικαλουνται

--Σεβομαι την ιστορια της Διβρης. Αλλα η Διβρη ηταν καποτε. Τωρα δεν ειναι παρα μια κοινοτητα ευρισκομενη σε φθινουσα απο καθε αποψη πορεια και δεν μπορει να γινει πυρηνας αναπτυξης. Για αυτο επικαλειται την Ιστορια. ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ  Και επειτα δεν υπαρχει κανενας τοπος διχως Ιστορια. (και το Πανοπουλο εχει ιστορια. - μαχη στα στενα Κατσαρου και ο θανατος του Ντεληγιωργη Γιαννια - μυκηναικος οικισμος στα 3 χλμ - καψιμο απο τους Γερμανους - στρατιωτικο αεροδρομιο).  Γιατι η Ιστορια εχει και αλλη οψη.

--Αλλα η Ιστορια δεν χανεται αν ενας τοπος δεν γινει εδρα Δημου Και δεν μπορουμε να μιλαμε για αναπτυξη, και να οριζουμε εδρες Δημων με κριτηριο που γεννηθηκε ενας πρωην πρωθυπουργος πχ.  Η Ιστορια ειναι Ιστορια και τη σεβομαστε

--Αλλα και η ΖΩΗ ειναι ΖΩΗ Και η Ζωη προχωραει γραφοντας καινουργιες Ιστοριες Αλοιμονο αν δεν τη σεβαστουμε.

 

   ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ (πρωην προεδρος του Συλλογου των εν Αθηναις Πανοπουλεων)

Α/Α Άρθρου: 387
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 1747
Αναθεωρημένο 3 Φορές
Δημιουργήθηκε Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 02:13
Τροποποιήθηκε Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 02:16


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates