Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Aνταλλαγή προοδευτικών απόψεων

 Παρουσιάσαμε εδώ την ιστοσελίδα www.alampia.gr του Συλλόγου Διβριωτών Αθήνας. Παράλληλα από το μενού με τα νέα της σελίδας, επιλέξαμε μαζί με άλλα, το σχόλιο με τον τίτλο: "ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ"

Απάντηση του κ. Σωτήρη Σωτηρόπουλου:

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΛΙΑΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ!!!...

Ιδού! δυο μαργαριτάρια – εκπλήξεις από την νέα ιστοσελίδα www.alampia.gr του Συλλόγου Διβριωτών Αθήνας (δια χειρός «χημικού»!..)

Και ξαφνικά μας προέκυψε η ανωτέρω Ιστοσελίδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ που μας εξέπληξε ευχάριστα και δυσάρεστα. Ευχάριστα μεν, γιατί η τεχνολογία πρέπει να τίθεται στη υπηρεσία της Δίβρης και τους συγχαίρουμε γιαυτή την σημαντική πρόοδο. Λίαν δυσάρεστα δε γιατί ένας ολόκληρος Σύλλογος, δια χειρός (όπως λέμε ...δια χειρός Κόντογλου!!) του συντάκτη του με την ονομασία Himikos (κατά κόσμο Θεόδωρος Ηλιόπουλος) στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ μας σερβίρει δυο απίθανα μαργαριτάρια, που θίγουν το διβριώτικο φιλότιμο και την ιστορική αλήθεια.

Το ένα μας παρουσιάζει ως φαινόμενο με επαίνους και παράδειγμα προς μίμηση (!!!) τον σημερινό Δήμαρχο Λασιώνος κ. Παπαντώνη, το άνθρωπο που πολέμησε λυσσωδώς τη Δίβρη και έθαψε κυριολεκτικά την δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Δίβρη και το έστειλε στο Σιμόπουλο το 1985, που εμπόδισε να γίνει ο ενιαίος Δήμος Λαμπείας το 1998 και φυσικά πρόσφατα ήταν και ο «νεκροθάφτης» του Ορεινού Δήμου που δεν έγινε εξ αιτίας του.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την ιστορική αλήθεια. Εμφανίζει μια φωτογραφία του μεγαλεμπόρου της Πάτρας και ευεργέτη της Ορεινής Ηλείας, διβριώτη Επαμεινώνδα Πετραλιά (προ-προπάππου της σημερινής πολιτικού κ. Φάνης Πετραλιά), ενώ στο κείμενο αναφέρεται στο εγγονό του εικονιζομένου Επαμεινώνδα Πετραλιά (πατέρα της Φάνης Πεταλιά). Δεν βαριέσαι ένα αιώνας διαφορά δεν λέει τίποτα!...

Για του λόγου το αληθές, απολαύστε τα...

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ

Πριν 30 περίπου χρόνια γνώρισα ένα νέο, δραστήριο, θετικό και έξυπνο άνθρωπο, σύντομα αυτός ο νέος έγινε ένας ικανός Πρόεδρος Κοινότητας και λίγο αργότερα ένας επιτυχημένος Δήμαρχος. Στις πρόσφατες αυτοδιοίκητες εκλογές συμετείχε ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του κ Θύμιου Κοτζιά, και βγήκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Συγχαρητήρια κ. Αντιδήμαρχε.

Υ.Γ. Είναι κρίμα το ότι στο ψηφοδέλτιο του κ Κοτζιά δεν υπήρχε και ένας Βασίλης Παπαντώνης απο τον πρώην Δήμο Λαμπείας.

Himikos

Απάντηση ΧΗΜΙΚΟΣ:

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ

Αγαπητέ Σωτήρη

έχω ζητήσει πολλές φορές μέσα απο την ιστοσελίδα του συλλόγου μας την βοήθεια όλων, για την προβολή των αξιοθέατων του Δήμου μας και κυρίως της Ορεινής Ηλείας. Βαθειά νυχτωμένος όπως πάντα είμαι, θεωρούσα ότι σε αυτή την αφιλοκερδή, και επίπονη προσπάθεια δεν θα ήμουν μόνος, δυστυχώς όμως διαψεύσθηκα, όπως έχουν διαψευσθεί όλες οι ελπίδες και οι προσδοκίες της Ορεινής Ηλείας.

Σε ότι αφορά το λάθος που υποστηρίζεις ότι κάναμε να προβάλουμε την φωτογραφία (Επαμεινώνδα Πετραλιά) αντί του (Επαμεινώνδα Πετραλιά) Ε εντάξει, δεν την δώσαμε και για έκδοση αστυνομικής ταυτότητας, ούτε μειώνει την προσφορά της οικογένειας Πετραλιά.

Όσο αφορά την κριτική για τις προσωπικές μου απόψεις ειλικρινά χαίρουμε πολύ που την κάνεις, γιατί θεωρώ ότι η καλοπροαίρετη κριτική όπως η δική σου, βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να βρουν λύσεις τα προβλήματα του τόπου μας. Θα μου επιτρέψεις όμως να υπερασπιστώ τις απόψεις μου με τα παρακάτω επιχειρήματα

• Το ότι ο Παπαντώνης είναι θετικός και ικανός άνθρωπος δεν είναι μόνο δική μου άποψη αλλά και των περισσοτέρων Διβριωτών.

• Το Κέντρο Υγείας Δίβρης χάθηκε λόγο εμφυλίου των Διβριωτών. Ο «μικρός» τότε Παπαντώνης δεν έκανε τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο απο ότι θα έκαναν οι περισσότεροι, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του τόπου του.

• (όπως λέμε ...δια χειρός Κόντογλου!!): Τον χαρακτηρισμό για το www.alampia.gr «καλαίσθητη ιστοσελίδα» τον έκανε ο κ Παπαντωνόπουλος και όχι εμείς.

• (κατά κόσμο) : «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ' τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο» ( «Καπνισμένο Τσουκάλι» ).

Με την ευκαιρία κ πρόεδρε ευχόμαστε καλή επιτυχία στην «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας» και θα επιθυμούσαμε να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις.

Κάντε κλικ εδώ να δείτε τις ερωτήσεις

Ο κ Σωτηρόπουλος μας ενημέρωσε ότι η Κίνηση Πολιτών "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" ιδρύθηκε το 1987.

Μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε, πως ένας εν δυνάμει δήμαρχος του oρεινού δήμου, να θέλει να γίνει "από δήμαρχος κλητήρας". Μας είναι επίσης ακατανόητο να μεταφέρει ο ίδιος, το κέντρο υγείας από τα 12 χιλιόμετρα που θα απείχε από το χωριό του, στην υπερδιπλάσια απόσταση που βρίσκεται το Σιμόπουλο. Το αστείο είναι, ότι, για τον ίδιο ακριβώς λόγο κάποιοι ανεγκέφαλοι, του "έριχναν λάσπη" και στο ίδιο του το χωριό.

Τα πλάγια και έντονα γράμματα του κειμένου είναι του συντάκτη του άρθρου Κώστα Παπαντωνόπουλου

 

...
γραμμένο απο Σωτήρης Σωτηρόπουλος , Δεκέμβριος 10, 2010 

Αγαπητέ κ. Παπαντωνόπουλε 
Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση είδα να δημοσιεύευτε ως "απάντηση" δική μου σε κείμενο της ιστοσελίδας του Συλλόγου Διβριωτών Αθήνας alampia.gr που εσείς φιλοξενήσατε. Λυπάμαι αλλα εγώ δεν σας έστειλα καμιά απάντηση (φοβούμενος ότι θα συμβεί αυτό το απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό που κάνετε σήμερα). 
Το δικό μου κείμενο με τίτλο "Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΛΙΑΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ..." αναρτήθηκε μόνο στο δικό μου blog (και θα δημοσιευτεί στο περιοδ. "ΔΙΒΡΗ"). Τώρα πως και γιατί εσείς το χρησιμοπειείτε καί μάλιστα με σχόλια (με έντονα γράμματα και δοκησισοφίες, υπερασπιζόμενος τον κ. Παπαντώνη!!) δεν το καταλαβαίνω. Όχι ότι έγινε τίποτα σπουδαίο, αλλά μάλλον έτσι πιστεύετε ότι θα με βάλετε σε ένα γαϊτανάκι αντιπαραθέσεων που εγώ δεν επιθυμώ, όπως παλιότερα σας έχω γνωστοποιήσει για άλλα θέματα. 
Βεβαίως για να μη νομιστεί ότι αποφεύγω να αιτιολογήσω τη θέση μου για την συμπεριφορά του κ. Παπαντώνη στα τρία θέματα (Κέντρο Υγείας 1985, Ενιαίος δήμος Λαμπείας 1998 και ορεινός Δήμος εφέτος) είμαιπρόθυμος να σας εξηγήσω με ντοκουμέντα, όπου -εκτός ιστοσελίδας- και όποτε θέλτε. Ιδιαιτέρως για το Κέντρο Υγείας και πως χάθηκε, υπάρχουν γραπτά ντοκουμέντα και δεν χρειάζεται να επιστρατέυετε αυθαιρεσίες από συντάκτη ιστοσελίδας (Himikos) που μάλιστα από ότι έμαθα δεν έχει καν ούτε την συγκατάθεση του ΔΣ του ίδιου του Συλλόγου Διβριωτών Αθήνας (!!!). 
Νομίζω ότι ήταν μια αστοχία και εγώ επ΄ ουδενί θέλω να είμαι μέρος του θέματος που με την ανάρτησή σας αυτή δημιουργείτε εις βάρος της αλήθειας αλλα καιτης σοβαρότητας μιας ιστοσελίδας, σαν τη δική σας που σέβομαι και υπολήπτομαι για την εν γένει προσφορά της στον τόπο μας. 
Φιλικά 
Σωτ. Σωτηρόπουλος
 
Α/Α Άρθρου: 532
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 860
Αναθεωρημένο 6 Φορές
Δημιουργήθηκε Παρασκευή, 10 Δεκέμβριος 2010 03:04
Τροποποιήθηκε Τρίτη, 14 Δεκέμβριος 2010 01:32


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates