Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Πολιτιστικός Σύλογος Μπουκιβίνα Αγίας Τριάδας

 

 Το σχέδιο προέρχεται από ακέραιο αμφορέα, εξαιρετικής διατήρησης από θαλαμωτό τάφο της  Μυκηναϊκής νεκρόπολης της Παλιομπουκοβίνας.
 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ – ΣΤΟΧΟΙ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τον Αύγουστο του 2006 με πρωτοβουλία της νεολαίας του χωριού μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μουσικό διήμερο με σκοπό τη διασκέδαση  των κατοίκων του χωριού,  αλλά και των γειτονικών χωριών.

Πρωτοβουλίες  τέτοιου είδους  από  κρατικούς φορείς ή της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν και είναι ελάχιστες. Η ανησυχία μας και η αγάπη μας για πολιτιστικές δραστηριότητες στον τόπο, μας οδήγησε στη δημιουργία του Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Τριάδας με την επωνυμία ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑ.

Βασικός στόχος  η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς σε δύναμη ανάπτυξης για το χωριό. Το Μυκηναϊκό νεκροταφείο που βρέθηκε στην Παλιομπουκοβίνα, ένας πραγματικά σπάνιος και μοναδικός ιστορικός θησαυρός, έχουμε χρέος να τον αναδείξουμε και να τον αξιοποιήσουμε, προς όφελος της κοινωνίας χωρίς να ξεχνάμε και την τοπική κοινωνία.

Η τοποθεσία του χωριού μας είναι ιδιαίτερα προνομιακή λόγω της οδικής του θέσης.  Η είσοδος στον ορεινό όγκο από το Νομό Αχαΐας είναι η ορεινή πύλη. Η διασταύρωση της Αμαλιάδας με την 111 είναι κομβικά σημεία. Η φυσική ομορφιά της περιοχής, το δάσος της Κάπελης το ποτάμι μας ο Πηνειός, αλλά και η θέα μας στον Ερύμανθο, το Σκιαδοβούνι είναι σπάνιας ομορφιάς και παράλληλα τόποι  ιστορικής αναφοράς. Νοιώθουμε την ανάγκη να τους προβάλλουμε και να δημιουργήσουμε    τις        κατάλληλες  προϋποθέσεις        για                μεγαλύτερη   επισκεψιμότητα,      από την ευρύτερη περιοχή .        Αίτημά  μας είναι η κατασκευή και βελτίωση των  επί πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένων οδικών αξόνων. Έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία στους κατοίκους των πόλεων, της Πάτρας, της Αμαλιάδας, του Πύργου για μια σύντομη και ασφαλή διαδρομή να γνωρίσουν και να ζήσουν την ομορφιά του δάσους της φύσης, να μάθουν για την ιστορία μας  να απολαύσουν και να αγοράσουν τα ντόπια και γνήσια αγροτοκτηνοτροφικά μας προϊόντα.  

Το πλεονέκτημα της θέας στον Ερύμανθο τον Πηνειό με τα ποτιστικά του χωράφια και του δρυοδάσους της Κάπελης σίγουρα θα ήταν ο φυσικός χώρος των κάπρων για τη μυθολογία. Σ’ αυτό το σημείο το Δ.Σ. του συλλόγου μας αφού έλαβε υπόψη του την λαϊκή απαίτηση των κατοίκων του αποφάσισε ομόφωνα να στηθεί μνημείο (άγαλμα) του Ηρακλή με τον Ερυμάνθιο  Κάπρο.

Το σημείο που έχει τις παραμέτρους που αναφέραμε και προσφέρεται είναι δίπλα από τη Διασταύρωση της Αμαλιάδας με τον δρόμο Πάτρας – Τρίπολης(111).Η υλοποίησή του απαιτεί οικονομικούς πόρους και πιστεύουμε να βρούμε ανταπόκριση από το Δήμο μας, τη Νομαρχία μας, το Υπουργείο Πολιτισμού και από τους κατοίκους του χωριού μέσω του συλλόγου μας.

Ενδεικτικές δραστηριότητες του συλλόγου

Η ετήσια μουσική βραδιά του Αυγούστου έγινε θεσμός κάθε χρόνο και με μεγαλύτερη συμμετοχή από το σύνολο των χωριανών μας αλλά και των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Η γιορτή της παραμονής της Πρωτοχρονιάς αγκαλιάστηκε με αγάπη και πιστεύουμε να γίνει θεσμός. Στην ορεινή πύλη  του Νομού μας υποδεχόμαστε το νέο έτος συμβολίζοντας παράλληλα την αισιοδοξία μας για τα πολλά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας να μας δίνει δύναμη και τρόπους για την επίλυσή τους, με τον ερχομό του χρόνου ελπίζουμε να μειώνονται και όχι να παραμένουν χρόνια.

Ο σύλλογός μας είναι κοντά και δίπλα στη μαθητιώσα νεολαία μοιράζοντας στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου σχολικές τσάντες, τετράδια κ.λ.π. κίνηση στήριξης και εμπιστοσύνης στο μέλλον του τόπου μας που θέλουμε να προοδεύσει και να τους δοθούν ίδιες ευκαιρίες με αυτές των αστικών κέντρων για την εκπαίδευσή τους.

Σχεδιάσαμε με το σκεπτικό να προβάλλουμε πετρόχτιστες κατασκευές γιατί ταιριάζουν στον τόπο μας. Επιλέξαμε να κατασκευάσουμε δύο πέτρινες βρύσες με τα πέτρινα καθιστικά τους στα ξωκλήσια (Αγία Τριάδα-Αηλιά) του χωριού μας να τα κάνουμε λειτουργικά αλλά και πιο ευχάριστα για τον προσκυνητή αλλά και τον επισκέπτη. Θέλουμε να γεμίζουν από κόσμο τις ημέρες λειτουργίας τους. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιου είδους συναντήσεις από το σύνολο των χωριανών μας, με παρόντα τον Σύλλογο προσφέροντας φίλεμα και κέρασμα .

Αναφέρουμε για τυπικούς λόγους τα ονόματα του σημερινού Δ.Σ. γιατί ουσιαστικά ο Σύλλογος είναι υπόθεση όλων των Μπουκοβιναίων.      

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ανδρέας  Μπενέτσης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Τηλέμαχος  Κορμπάκης

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Χρήστος  Χριστόπουλος

ΤΑΜΙΑΣ:  Ιωάννης  Σταθόπουλος

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Ανδρέας  Δάρμας

ΕΦΟΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:  Νίκος  Δάρμας

ΜΕΛΟΣ:  Σάκης  Δάρμας


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates