Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Πρωτομαγιά 2009

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ (ΚΑΠΕΛΗ)

Η Πρωτομαγιά στην Κάπελη έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της Πελοποννήσου. Συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου από την Ηλεία και τους γύρω Νομούς, για να χορέψει, να απολαύσει τα εκπληκτικά εδέσματα και να πιεί το κοκκινέλι των Κενταύρων που προσφέρει ο δήμος μας. Παρότι ο καιρός φέτος απειλούσε με συχνές ψιχάλες μέχρι και το μεσημέρι,  η γιορτή συνεχίστηκε με πολύ κέφι μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο  δήμος Λασιώνος παρουσίασε πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τις δύο ορχήστρες, ποιοτικής λαϊκής και γνήσιας δημοτικής μουσικής. Χόρεψαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Πανοπούλου και το χορευτικό του δήμου Πατρέων.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Λασιώνος Βασίλης Παπαντώνης, αφού μας καλωσόρισε στη μεγάλη γιορτή της άνοιξης αναφέρθηκε στη συνέχιση του θεσμού που χαρακτηρίζει το δήμο μας. Πιστεύουμε  είπε,  ότι οι θεσμοί παίρνουν δύναμη  από  τους ανθρώπους και τις παραδόσεις και ο δήμος μας είναι πλούσιος και σε ανθρώπους και σε παραδόσεις.  Γι’ αυτό επενδύουμε στο  δήμο μας που είναι τόπος μοναδικός και ιδανικός από φυσική ομορφιά.  Με φαράγγια, σπήλαια, υπέροχα δάση, συναρπαστικά μονοπάτια, γάργαρα νερά, φυσικά τοπία και πολύχρωμες εικόνες, που ερέθισε τη φαντασία των αρχαίων Ελλήνων, συνδέοντας την περιοχή μας με έναν από τους άθλους του Ηρακλή, καθώς και με τους μυθικούς Κενταύρους.

Σας φιλοξενούμαι είπε στην καρδιά του μοναδικού  δρυοδάσους, σπάνιας και εκπληκτικής ομορφιάς που αποτελεί σημείο αναφοράς για τούτο τον υπέροχο τόπο της ελληνικής επικράτειας. Σας υποδεχόμαστε να γιορτάσουμε την εργατική πρωτομαγιά, στο τοπικό διαμέρισμα της Αγίας Τριάδας που ήλθε στο φως,  η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη μυκηναϊκή νεκρόπολη της Ηλείας,  δίπλα μας, εδώ στις όχθες του Πηνειού, που αποτελείται από 50 θαλαμωτούς τάφους.

Ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης και ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή διασκέδαση. Προσκάλεσε όλους μας εκ μέρους της δημοτικής αρχής και όλων των πολιτών του δήμου στην Πρωτομαγιά του 2010.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο υφυπουργός απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, οι βουλευτές Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης,  Γιάννης Κουτσούκος και ο Κώστας Τζαβάρας, ο δήμαρχος Πηνείας καθώς και πρώην βουλευτές, πολιτευτές, αντινομάρχες,  αντιδήμαρχοι και  οι επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου Λασιώνος  Νίκος Καρπέτας και Παπαδόπουλος Κλεάνθης. Ο συντοπίτης διευθυντής της τράπεζας Ελλάδος Πάτρας, Θανάσης Αβραμόπουλος και ο δασάρχης Πύργου Διονύσης Θωμόπουλος.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που δούλεψαν για αυτή την πολύ μεγάλη και καθιερωμένη πλέον γιορτή του τόπου μας. Σας παρουσιάζω όλη την εκδήλωση από το πρωί έως το απόγευμα, μέσα από πολλά βίντεο και εκατοντάδες φωτογραφίες.

Κώστας Παπαντωνόπουλος  Μάης του 2009

 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates