Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

2007 Ανακοίνωση Α' Συνάντησης Συμμαθητών Γυμνασίου Λαμπείας

Lampeia, Divri, Λαμπεία, Δίβρη

 

GYMNASIO LAMPEIAS, DIVRIS

 

 
Αντάμωμα ύστερα από 40 χρόνια

 

 

 

Εκδήλωση συγκέντρωση των τάξεων 1968-69-70 παλιών συμμαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου Λαμπείας στις 28-29 Ιουλίου 2007 και ώρα 18:00 στο πολιτιστικό κέντρο της Δίβρης.
 
Μεγάλη ήταν η συγκίνηση μου και φαντάζομαι όλων όσων, εκ των παλιών φίλων και συμμαθητών, έμαθαν ότι μετά από 40 περίπου χρόνια θα γίνει συγκέντρωση-γιορτή στη Δίβρη.

Σαν κινηματογραφική ταινία, με νοσταλγία ζωντάνεψαν οι εικόνες, οι αναμνήσεις και τα βιώματα από τα παιδικά μου χρόνια. Τα δύσκολα αλλά όμορφα χρόνια όταν, αμούστακο ακόμα παιδί, φοιτούσα στο γυμνάσιο της Δίβρης.

delfoi ekdromi.jpg
 

Οι συμμαθητές μας ήταν πραγματικοί φίλοι που μοιραζόμασταν τις χαρές, τις στερήσεις, το ψωμί και τις λιγοστές δραχμούλες.

Οι συμμαθήτριες μας, τα κορίτσια με τις μπλε ποδιές και οι πρώτοι πλατωνικοί μας έρωτες.

Οι άξιοι καθηγητές Κώστας Ασλανίδης, Γιώργος Βες και Κώστας Μιχαλόπουλος που έπαιξαν σημαντικό ρόλο όχι μόνο σαν δάσκαλοι και παιδαγωγοί αλλά σαν άνθρωποι και φίλοι, βάζοντας γερές βάσεις στην μετέπειτα πορεία της ζωής μας.

Οι κάτοικοι της Δίβρης που μας συμπεριφέρθηκαν με αγάπη και κατανόηση και ιδιαιτέρα η Θοδωρούλα ο Μπαρμπαγιάννης και η θειά Γιαννιά.

Προσωπικά, ο σεβάσμιος Παπά Αποστόλης με αγκάλιασε με πατρική στοργή και με γαλούχησε στην βυζαντινή μουσική πλάι του, στους Αγίους Αναργύρους. 

Τις βαρυχειμωνιές τα Σαββατοκύριακα παίρναμε την ατέλειωτη δεμοσιά για να πάμε στα χωριά μας, που τις περισσότερες φορές το χιόνι ήταν ψηλότερο από το μπόι μας.gimnasio divris.jpg

Όταν δεν περίσσευαν λεφτά για εισιτήριο και όταν για κακή μας τύχη ο καλοκάγαθος μπάρμπα Τσιρώνης και ο Σπύρος Καζαμίας δεν είχαν δρομολόγια να μας φορτώσουν (αφιλοκερδώς χωρίς αντίρρηση) στην καρότσα του φορτηγού τους αναγκαζόμασταν και ανεβαίναμε στο διάσελο για να φτάσουμε στο Αντρώνι. Μια απόσταση διάρκειας έως και πέντε ωρών

Θυμάμαι το πρώτο ταμπούρλο της Δίβρης, με το οποίο τόλμησα να οδηγήσω την παρέλαση, χωρίς να το έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου, προκειμένου να αποφύγω δυό τρεις μέρες μαθήματα, και τελικά μάλλον τα κατάφερα.

Η μεγάλη μας εκδρομή στην Αθήνα και τους Δελφούς και η λεπτομερή ξενάγηση από τον φιλόλογό μας στα αρχαία μνημεία, μου εμφύτεψε την αγάπη για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ και στους απόντες συμμαθητές στους οποίους αξίζει να αφιερωθεί αυτή η συνάντηση.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, καλό αντάμωμα σε όλους και σύντομα να δοθεί νέο ραντεβού για να μην χαθούμε πάλι.

Κώστας Παπαντωνόπουλος

www.antroni.gr

 

 

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

-----------------------------

Γυμνάσιο Λαμπείας- Δίβρης

 

Τάξεις 1968-1970

gimnasio divris.jpg
parelasi.jpg
sxoeio-proavlio.jpg
tampourlo pareasi.jpg
sofia,magda, danikas, basilopoulos g.@ h afentia mou.jpg

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Μετά από 40 περίπου χρόνια παλιοί φίλοι και συμμαθητές των ετών 1968-1969-1970 αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε να θυμηθούμε τα παλιά και να μάθουμε τα νέα μας.

Θα βρεθούμε στην Δίβρη μας την 28 και 29 Ιουλίου 2007 και ώρα 18:00 στο πολιτιστικό κέντρο.

Με αγάπη

 

Φ. Αναστόπουλος

Π. Ζαχαριά

Τηλ. Επικοινωνίας

26920-22777

2610-432679

6977469603

Tην πρόσκληση μου έστειλε ο φίλος και συμμαθητής μου από το Γυμνάσιο της Δίβρης Γιάννης Ντινόπουλος που είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

Εμφανίσεις 17171
Αναθεωρημένο 26 Φορές
Δημιουργήθηκε Κυριακή, 15 Ιούλιος 2007 09:54
Τροποποιήθηκε Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2011 09:57


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates