ΠΑΡΑ ΤΟ "ΜΠΟΪ ΤΟΥ", ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Frontpage Εμφανίσεις: 51227

Να τον χαίρεστε κύριε δήμαρχε και σε ανώτερα αλλά μαζί θα τα πούμε δια ζώσης στα χωριά μας τις ημέρες των εκλογών.

Κανονικά εγώ θα έπρεπε να χαρώ χαρά μεγάλη για την προαγωγή αλλά τα γεγονότα με ξεπερνούν.
Μας πρόκανε τα "ευχάριστα" μαντάτα ένας φίλος, μας έστειλε το μήνυμα του νέου αντιδημάρχου:
Lysandros Panagopoylos 
Αποτελεί τιμή η ανάληψη καθηκόντων Αντιδημάρχου στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Αποτελεί τιμή και παράλληλα αίσθημα βαριάς ευθύνης, η αρμοδιότητα του ευαίσθητου τομέα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης. Ένα από τα γνωρίσματα του σύγχρονου πολιτισμού και της κουλτούρας μας είναι και η διαχείριση των απορριμμάτων μας. 
Δεν μιλάνε "για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου". Που την βρήκε την κουλτούρα; στα λύματα που έστελνε στο Φαράγγι ή στους κάδους που έχουν δίωξει από το χωριό; Που ήταν η κουλτούρα όταν "μάσαγαν" τα τρόφιμα των άπορων (ΚΕΑ) συγχωριανών από την διανομή ΤΕΒΑ, σύμφωνα με καταγγελία, Αριθ. Πρωτ. 1504 /16.12.2021 αλλά και μαρτυρίες των δικαιούχων.
Τα σκουπίδια είναι χρυσός κυρ δήμαρχε και εκεί θα υπάρξουν και κονόμες αλλά εδώ θα είμαστε...!
Διαβάστε παρακάτω τι δήλωνε ο νεοδιοριστής αντιδήμαρχος όταν ο Σύλλογος "Ωλονός" κατείγγειλε τον πατέρα του που παρανομούσε στο Αντρώνι  (έφτιαχνε τον βόθρο του σε δασικό χώρο). Ήλθε η καταγγελία στον σύλλογο η οποία  προοθήθηκε αμέσως στις αρχές και προς τιμήν τους, αντέδρασαν άμεσα και συνέλαβαν τον παραβάτη πατέρα του αλλά τι περιμάνατε να μας πεί ο αντιδήμαρχος;  "Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει" όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας. 
Δείτε τι γράφει για τον σύλλογο "Ωλονό και τους ανρώπους του ¨που έχουν βάλει το κεφάλι τους "στον τορβά":
Lysandros Panagopoylos 
8 Ιουλίου 2014  ·  
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Αντρώνι, που δε θα επεκταθώ εδώ,(αν και όλοι πάνω κάτω ξέρουμε) χρησιμοποιώ αυτό το βήμα για να δηλώσω οτι:  
Υπήρξα μέλος του συλλόγου προστασίας της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς "Ωλωνός" πράγμα για το οποίο μετανιώνω και ντρέπομαι. Το όνομά μου εφ εξής δε θα έχει καμία σχέση με τον ανωτέρω σύλλογο και τα άτομα που τον απαρτίζουν.  
Τα μέλη του λοιπόν θα έπρεπε να ξέρουν οτι ο άνθρωπος ξέχωρα από την παρουσία του μέσα στη φύση και στο περιβάλλον πρέπει να καταρτίσει τη ζωή του μέσα στην κοινότητα και την πόλη. Αυτό προϋποθέτει πολιτική συνείδηση.  
Χρειάζεται λοιπόν να επικοινωνούν οι πολίτες μεταξύ τους και οποιοδήποτε πρόβλημα να βρίσκει τη λύση του με ΔΙΑΛΟΓΟ. Διαφωνίες θα υπάρχουν παντού και πάντα. Η λύση τους όμως σε μια υγιή κοινωνία απαιτεί συνεννόηση και όχι ρουφιανιά. 
Δεν θα εξετάσω εδώ τη νομιμότητα ή μη του περιστατικού και ποιός είχε δίκιο ή όχι. Ξέρω όμως ότι η αξία έστω και μία ώρας στέρησης της ελευθερίας ενός ατόμου είναι ανεκτίμητη. Πόσο μάλλον να προέρχεται με τον φτηνό αυτό τρόπο. 
Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι του "Ωλωνού" επιλέγουν την εύκολη λύση της ρουφιανιάς κι όχι του διαλόγου, της ντομπροσύνης και της συνεννόησης πράγμα στο οποίο διαφωνώ κάθετα. Όπως όμως λέει ο λαός μας "τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν τον ρουφιάνο ΟΥΔΕΙΣ..." 
Όπως φαίνεται στην παραπάνω ανάρτηση του νεοδιορισθέντος αντιδημάρχου, μας αποκαλεί "ρουφιάνους" όταν ο ίδιος πριν λίγους μήνες από αυτό το περιστατικό, είχε καταγγείλει (στο σύλλογο) μία ανάπηρη και μεγάλης ηλικίας κυρία την οποία όντως συνέλαβε το δασαρχείο με 2-3 κυβικά ξύλα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δασοφύλακες όταν μας ρώτησαν τι να πράξουν, η απάντηση ήταν να μην την πειράξουν αλλά αν μπορούν να την βοηθήσουν να μεταφέρει και τα ξύλα στο σπίτι της. Το παραπάνω περιστατικό θα είναι καταγεγραμμένο και στο δασαρχείο.
Δεν θα σχολιάσουμε την κίνησή του να παραιτηθεί από τον Σύλλογο όταν ο σύλλογος δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντά του ούτε τις άλλες σαχλαμάρες περί πολιτικής συνείδησης κλπ.
Την άνοιξη του 2021 όταν ήταν εντεταλμένος σύμβουλος στην Δημοτική Ενότητα Λασιώνος, ανέλαβε να καθαρίσει τους δρόμους από τα σκουπίδια. Προσέλαβε εργάτες και τους καθοδήγησε να πετάνε τα σκουπίδια στα ρέματα. 
Διαβάστε παρακάτω την τότε καταγγελία του Συλλόγου "Ωλονός":
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ          Αθήνα 18.04.2021
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ            Αρ. Πρωτ.: 123 
ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ - ΦΟΛΟΗΣ O «ΩΛΟΝΟΣ» 
Πολεμιστών 6Α 16452    
 Αργυρούπολη Αθήνα                                               
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
Προς: 
1. Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Παπαηλίου    
 2. Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αρβανίτη Βασίλειο                                        
Θέμα: "Καταγγελία για παράνομη απόρριψη απορριμμάτων στο Αντρώνι από εργάτες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας"
Έπειτα από επώνυμες καταγγελίες κατοίκων οι οποίες  περιήλθαν στο Σύλλογο Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης «Ωλονός», και αφορούσαν  εργάτες καθαριότητας που προσέλαβε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας για το έργο του  καθαρισμού  των δρόμων, διαπιστώθηκε ότι οι εργάτες αυτοί  απόθεσαν τα σκουπίδια σε παρακείμενο ρέμα με αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν στο Φαράγγι Αντρωνίου.
Μέλη του Συλλόγου που μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν την εν λόγω παρανομία. Παράλληλα, ενημέρωσαν το Δ.Σ. του Συλλόγου, ότι στο Αντρώνι έχουν μεταφερθεί οι κάδοι έξω και μακριά από το χωριό (εκτός από δύο ή τρία σημεία) με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος σκουπιδιών να καταλήγει στα ρέματα.
Παρακαλούμε όπως διερευνήσετε την ανωτέρω καταγγελία και πράξετε τα δέοντα.
Ο Πρόεδρος                                                    Τα μέλη
Χρονόπουλος Ανδρέας               Αντιπρόεδρος Α΄: Τουτούνης Ηλίας  
Ιλισού 55 Τ.Κ. 18345 Μοσχάτο   Αντιπρόεδρος Β': Μαρκόπουλος Ι.
6942991465                              Γραμματέας: Παπαντωνόπουλος Κ.                                                                                                                                                        Ταμίας: Μαρτζάκλης Θοδωρής 
                                                 Υπεύθ. Τύπου: Αθανασόπουλος Α. 
                                                 Δημοσίων Σχέσεων: Μπιλάλης Κ. 
                                                 Μέλος: Καραμέρος Τάσος
Καμία απάντηση βέβαια από το Δήμο. Μας είχε πει τηλεφωνικά ο τότε αντηδήμαρχος καθαριότητας, ότι θα επιληφθεί του θέματος αλλά "ούτε φωνή ούτε ακρόαση". Εκ των υστέρων μάθαμε ότι κάποια απο τα σκουπίδια που δεν είχαν παρασυρθεί στα ρέματα, τα έκαψαν.
Η εξήγηση από μας είναι γνωστή. Μαύρα τα χρήματα, μαύροι και εργάτες (Αλβανοί), "πιάσε το αυγό και κούρευτο" κυρ δήμαρχε. Έχετε "κουλτούρα" όπως λέει και ο αντιδήμαρχός σας.
Όταν οι εργάτες έφτασαν στον χώρο της ιδιοκτησίας μου, ο εντεταλμένος (για να με εκδικηθεί), έδωσε εντολή να τα ρίχνουν όλα μέσα. 
Δείτε παρακάτω το δεύτερο έγγραφό μου. Το πρώτο ήταν το ίδιο με ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ : 3726 / 31-05-2021: 
Προς τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
Κοινοποίηση:
1. Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας
2. Πρόεδρο της κοινότητας Αντρωνίου
Θέμα: Ενημέρωση - καταγγελία πολίτη για κινδύνους εν όψει των επερχόμενων πυρκαγιών για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Κύριοι,
είμαι δημότης του δήμου Αρχαία Ολυμπίας και όπως σας ενημέρωσα και πέρυσι την ίδια περίοδο, με το υπ’ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 3726 / 31-05-2021 έγγραφό μου, ότι στην κοινότητα Αντρωνίου στην θέση Μαλότενα ή Κολώνα στην δεξιά πλευρά της παλαιάς διόδου Αντρώνι – Κούμανι – Αρχαία Ολυμπία, έχω στην κατοχή μου περιφραγμένο αγροτεμάχιο που συνορεύει με το επίσης μικρό δασύλλιο που αποτελείται κυρίως από προστατευόμενα δέντρα δρυς, πουρνάρια και αριές.
Σας επαναλαμβάνω ότι στον περσινό καθαρισμό των δρόμων του χωριού (που έγινε στις αρχές της άνοιξης), ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος, είχε δώσει εντολή στους αλλοδαπούς εργάτες να ρίχνουν τα σκουπίδια εντός της ιδιοκτησία μου.
Παρακαλώ να με ενημερώσετε γιατί δεν αποκαταστήσατε ως τώρα τον καθαρισμό του χώρου μου και τους λόγους που ο εντεταλμένος προέβη στην παραπάνω πράξη. Επίσης να μου γνωστοποιήσετε τα ονόματα και την διεύθυνση των αλλοδαπών εργατών που έλαβαν την εντολή για την παραπάνω εγκληματική πράξη.
Με εκτίμηση
Κώστας Παπαντωνόπουλος
Σιγά... μην καταδεχτεί να απαντήσει σε δημότη ο κυρ Δήμαρχος!
Τα έργα του νεοφώτιστου αντιδημάρχου δεν σταματούν..., θαυμάστε και τα προηγούμενα εδώ, θα έχουμε βέβαια και συνέχεια ως τις εκλογές.
Υγ.
Το "ριφιφί" από το ομώνυμο έργο που σκηνοθέτησε ο Ζυλ Ντασέν, το ξέρετε;
Η λέξη μπόϊ στον τίτλο δεν αναφέρεται στο ύψος.
 
Σχόλια στο fb:
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
Μπω, μπώ....Τι διαβάζουν τα μάτια μου και τι "βουίζουν" στα αυτιά μου!!!...
Συλλέγω διάφορα "αναχρηκά" (έτσι έλεγε η γιαγιά μου) , εγώ τα λέω "κτερίσματα" (μεταφορικά), για τους παρελθόντες και νυν Δημάρχους - Αντιδημάρχους, αλλά και τους άρτι ..."ανακυκλωθέντες" Αντιδημάρχους Αρχ. Ολυμπίας, έτσι για να γραφτεί η (τοπική) ιστορία...
Εκτύπωση