Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Κεντρικές εικόνες

Αυτοί που φεύγουν

 

 

ΦΟΛΟΗ-ΠΕΛΟΠΙΟ

Έφυγε σήμερα Πέμπτη 10.10.2013 ο Ιωάννης Αντωνόπουλος που γεννήθηκε πριν 55 χρόνια στην Φολόη (Γιάρμενα).

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στη Γιάρμενα.

Στη μητέρα του Ροϊδούλα, στην σύζυγό του Μαργαρίτα, στην κόρη του Ρόη, στα αδέλφια του Σία, Κική, Μαρία, Γιώργο, Βιβή και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο αείμνηστος Γιάννης είναι πατέρας της Ρόης Αντωνοπούλου, Υπεύθυνης Τύπου και Προβολής του Συλλόγου Ωλονός .

Για την ενημέρωση, ευχαριστούμε τον Γιώργο Μαρκόπουλο από τη Γιάρμενα.

Μπαρμπότα

poulos vasilis

Έφυγε σήμερα Τετάρτη 2.10.2013 ο Βασίλης Πούλος που γεννήθηκε πριν 57 χρόνια στην Μπαρμπότα (Αμυγδαλή) Λαμπείας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στη Μπαρμότα.

Στους γονείς του Ανδρέα και Μαρία στην σύζυγό του Μαγδαλινή, στα παιδιά του Ανδρέα και Αναστασία, στα αδέλφια του Γρηγόρη και Διονύση και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο Βασίλης ήταν δικός μας άνθρωπος, σύζυγος της συμπατριώτισσας Μάγδας Παναγοπούλου.

vasilis poulos

ΦΟΛΟΗ (ΓΙΑΡΜΕΝΑ)

Έφυγε σήμερα Πέμπτη 20.06.2013 ο Πατέλης Αγγελής του Αλεξίου που γεννήθηκε πριν 48 χρόνια στη Γιάρμενα.

Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο τον συμπατριώτη μας Αγγελή που ήταν πολύτεκνος με οκτώ παιδιά και η σύζηγός του είναι έγγειος 8 μηνών στο ένατο. Εργαζόταν στο 409 νοσοκομείο της Πάτρας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 12.00 στην Πάτρα.

Στην σύζυγο του Ανδριάνα, στα οκτώ παιδιά του, στα αδέλφια του Σπήλιο, Κώστα, Γιώργο, Γεωργία, Χριστίνα και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας.

Ο φίλος της σελίδας Γιώργος Μαρκόπουλος από τη Γιάρμενα μας ενημέρωσε ότι ο Αγγελής αυτοκτόνησε για λόγους υγείας.

Έφυγε χθες Δευτέρα 17.06. 2013 ο Άγγελος Κωστόπουλος του Αντωνίου (Κουτσαντώνη) σε ηλικία 39 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 18.00 στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στον Πύργο.

Στην μητέρα του Αφροδίτη, στην αδελφή του Διονυσία και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

 

  ↔

 

 

ΚΛΙΝΔΙΑ

avramis vas

Δολοφονήθηκε χθες Τετάρτη 20.03.2013 ο Bασίλης Αβράμης που γεννήθηκε πριν 33 χρόνια στο Κλινδιά Ηλείας.

Η κηδεία του έγινε σήμερα στις 16.00 στην γενέτειρά του.

Στην σύζυγο του Ιωάννα στους γονείς του Αριστείδη και Ροζαλία στα αδέλφια του και στους συγγενείς του εκφράζουμε τα συλληπτήρια μας.

Την ενημέρωση οφείλουμε στον φίλο της σελίδας Γιώργο Μαρκόπουλο.

Ηλεία: Ο 19χρονος ανιψιός σκότωσε τον 33χρονο θείο του επειδή τσακώθηκαν για τα γουρούνια - Τον βρήκε νεκρό ο τετράχρονος γιος του - Επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.

 Νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος βρέθηκε από τον τετράχρονο γιο του ο 33χρονος Βασίλης Αβράμης του Αριστείδη στο σπίτι της οικογένειας το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κλινδιά Ηλείας.  

Η υπόθεση συγκλονίζει την τοπική κοινωνία που έχασε ένα δικό της παλικάρι και έμειναν ορφανά δύο ανήλικα αγόρια ηλικίας 1 έτους και 4 ετών. Αιτία του κακού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μετά τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη από τις Αρχές, μια διαμάχη μέσα στο σπίτι του 33χρονου με έναν 19χρονο συγγενή του για κάποια γουρούνια ελευθέρας βοσκής του που ανήκουν στον παππού του δεύτερου.

Ο 19χρονος αναζητείτο έως αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Πανόπουλου και του Αντρωνίου, όπου και τελικά συνελήφθη. Θα πρέπει να σημειώσουμε την επιτυχία των τοπικών Αρχών να φτάσουν μέσα σε λίγες ώρες στην εξιχνίαση ενός εγκλήματος, όπου αύριο θα εξετάσουμε τις περισσότερες λεπτομέρειες, μέσα σε λίγες μόλις ώρες μετά την διάπραξή του.

Συγκλονίζει η τραγωδία

Μια τραγωδία εκτυλίσσεται στο Κλινδιά από χθες το μεσημέρι. Στο τελευταίο χωριό του δήμου Πύργου πριν το δάσος της Φολόης, η ήρεμη τοπική κοινωνία συγκλονίστηκε από το χαμό του 33χρονου συγχωριανού της. Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι ο Βασίλης Αβράμης βρισκόταν μέσα στο χώρο της κουζίνας του σπιτιού που μένει με την οικογένειά του και μοιράζεται τους γονείς του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στον ίδιο χώρο βρέθηκε και ένας 19χρονος συγχωριανός του συγγενής και φίλος του. Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες σε εκείνη τη χρονική στιγμή, κάτοικοι του χωριού φέρονται να υποστήριξαν πως εκείνη την ώρα είδαν τον 19χρονο να φεύγει με ταχύτητα με το αυτοκίνητό του που όμως δεν φέρει πινακίδες κυκλοφορίας και να απομακρύνεται προς το δάσος.

Για τις στιγμές που ακολούθησαν στο σπίτι, δύσκολα θα βρεθούν οι λέξεις να τις περιγράψουν. Ο 4χρονος γιος του 33χρονου μπήκε στην κουζίνα και βρήκε τον πατέρα του νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος. Φώναξε τη μητέρα του και το θείο του που μένει δίπλα για να δουν τι είχε συμβεί και οι άνθρωποι λύγισαν στην εικόνα του νεκρού πατέρα, συζύγου και αδερφού.

Ο 33χρονος έφερε μεγάλο τραύμα στο μάτι από πυροβόλο όπλο που έως το βράδυ της Τετάρτης δεν είχε διακριβωθεί πως βρέθηκε ακουμπισμένο σε τοίχο και όχι κοντά στον 33χρονο. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό ερευνώντας τα στοιχεία, γρήγορα έφτασαν στο να αποκλείουν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Οι πληροφορίες στο οικογενειακό περιβάλλον και στο χωριό οδηγούσαν προς άλλη κατεύθυνση.

Και ενώ οι ιστορίες και τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν έξω από το σπίτι της οικογένειας, η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, μετά την πρώτη αυτοψία στο πτώμα και στο χώρο, ήρθε να επιβεβαιώσει τις αρχικές εκτιμήσεις περί εγκληματικής ενέργειας. «Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, υπάρχουν πολλά ευρήματα και στοιχεία στο χώρο που μας οδηγούν εκεί. Περισσότερα θα πούμε μετά τη νεκροψία» ήταν η λιτή δήλωσή της.

Θρήνος στο Κλινδιά

Οι κάτοικοι στην περιοχή μόνο καλά είχαν να πουν για την οικογένεια του Βασίλη Αβράμη, γόνου πολύτεκνης οικογένειας με εφτά παιδιά συνολικά, ο ίδιος είχε δύο αγόρια ένα περίπου ενός έτους και ένα τεσσάρων. Στο χωριό ζούσε μαζί με τους γονείς του την δική του οικογένεια και την οικογένεια του αδερφού του στο ίδιο σπίτι, στην ίδια αυλή. Σε αυτή την αυλή έως αργά το βράδυ, συγκλόνιζαν οι σπαρακτικές κραυγές της γυναίκας και της αδερφής του, που μάταια ζητούσαν από το Βασίλη να σηκωθεί από το έδαφος που κείτονταν νεκρός. Γύρω από το σπίτι είχε συγκεντρωθεί όλο το χωριό, προσπαθώντας να δώσει κουράγιο, είτε πάλι αναζητώντας τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

Οι κινήσεις των Αρχών

Μόλις έγινε γνωστό ότι βρέθηκε ένας νεκρός άντρας με τραύμα από πυροβόλο όπλο, άμεσα κινητοποιήθηκαν προς το Κλεινδιά, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Ανδρικόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου Κώστα Δίπλα με τους συνεργάτες τους.

Φτάνοντας εκεί και συγκεντρώνοντας τα πρώτα στοιχεία, καταρρίφθηκε ευθύς αμέσως η εκδοχή της αυτοκτονίας και δόθηκε η εντολή της αναζήτησης του 19χρονου, κυρίως στα ορεινά του νομού προς το Πανόπουλο και το Αντρώνι, αφού τις παραπάνω περιοχές με το Κλεινδιά χωρίζει το δάσος και ο ίδιος είχε συγγενικές σχέσεις εκεί. Ο νεαρός εντοπίστηκε λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ της Τετάρτης και περίπου μια ώρα μετά οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Εκεί κατά τη διάρκεια της προανάκρισης φέρεται να ομολόγησε την πράξη του και να υποστήριξε πως η διαμάχη που κατέληξε στο φονικό ήταν για τα γουρούνια του παππού του 19χρονου. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια αφού πρώτα ο νεαρός απείλησε τον 33χρονο. Το όπλο που βρισκόταν δυστυχώς στο δωμάτιο, βρέθηκε στα χέρια του νεαρού που φέρεται να πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και σκότωσε τον Βασίλη Αβράμη.

Πηγη : ilialive

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το τραγικό συμβάν:

«Συνελήφθη χθες (20-3-2013) αργά το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός ηλικίας 18 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ειδικότερα, χθες (20-3-2013) το μεσημέρι, ο 18χρονος βρισκόμενος στην οικία του 33χρονου συγχωριανού του, διαπληκτίστηκε μαζί του για προσωπικές διαφορές. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο δράστης, χρησιμοποιώντας το κυνηγετικό όπλο του θύματος, τον πυροβόλησε μία φορά στο πρόσωπο, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε και για τον εντοπισμό του ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του, λίγες ώρες αργότερα, σε γειτονικό χωριό. Κατά την αυτοψία, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του θύματος, βρέθηκε εντός δωματίου το κυνηγετικό όπλο του εγκλήματος, το οποίο κατασχέθηκε μαζί με τρία φυσίγγια και ένα κάλυκα. Όπως προέκυψε για το κυνηγετικό όπλο έχει εκδοθεί σχετική άδεια. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας».

Παράλληλα στις 12:30 ο 19χρονος φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ηλείας και κατόπιν στην Ανακρίτρια Πύργου, από όπου και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή, ενώ πριν από λίγη ώρα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Άρης Ανδρικόπουλος, έδωσε συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση.

Πηγή: http://www.patrisnews.com

Άγναντα (Σινούζι)

touni kyriaki

Έφυγε σήμερα Σάββατο 9.02. 2013 η μητέρα του αγαπητού μας φίλου και συνεργάτη της σελίδας Ηλία Τουτούνη.

Η Κυριακή Τουτούνη (συζ. Παναγιώτη) το γένος Δανίκα, γεννήθηκε το 1930 στα Άγναντα (Σινούζι) και διέμενε στον Άγιο Ιωάννη Αμαλιάδος.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Κυριακή στις 15.00 στον Άγιο Ιωάννη (Κοκλάκι) Αμαλιάδος.

Στα παιδιά της Γιώργο, Ηλία, Ευφροσύνη, Βίκτωρα, στα εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς της εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

  ↔

Έφυγε την Κυριακή 14.10.2012 η Σοφία Μπαντούνα του Κωνσταντίνου (Καραλή) που γεννήθηκε πριν 60 χρόνια (1952) στο Αντρώνι.

H κηδεία της έγινε σήμερα Δευτέρα στο Αντρώνι.

Στα αδέλφια της Στάθη, Γιάννη, Κατερίνα και σε όλους τους συγγενείς της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Η αρχική ενημέρωση έγινε μέσω face book από τον Γιώργο Θωμά και από το χωριό μας ενημέρωσε ο Αλέξης Συλάιδος.

  ↔

ΦΟΛΟΗ

Έφυγε την Τετάρτη 10.10.2012 ο Γεώργιος Β. Χρονόπουλος που γεννήθηκε πριν 83 χρόνια στη Γιάρμενα.

H κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 4 μ.μ. στη Γιάρμενα.

Στη σύζυγό του Αφροδίτη, στα παιδιά του Βασίλη, Κλεοπάτρα, Νίκο, Θοδωρή και Ανδρέα, στα αδέλφια του Νίκο, Μαρίνα, Βασίλη στα εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο μπάρμπα Γιώργης είναι ο πατέρας του συντρόφου μας Ανδρέα Χρονόπουλου, που είναι αντιπρόεδρος στο σύλλογο "ΩΛΟΝΟΣ".

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης «ΩΛΟΝΟΣ»,

εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στον Ανδρέα Χρονόπουλο, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου «Ωλονός», στην οικογένειά του και τους οικείους,

για την απώλεια του Γεωργίου Βασιλείου Χρονόπουλου, ετών 83, από την Φολόη.

Σημείωση: Αντί στεφάνων, στη μνήμη του εκλιπόντος ο Σύλλογος «Ωλονός» κατέθεσε χρηματικό ποσό, στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φολόης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΦΟΛΟΗ

Έφυγε στις 27 Ιουλίου 2012 η Άννα Κυριακοπούλου του Ανδρέα, ετών 49.

Η κηδεία της έγινε στις 27.07 στη Γιάρμενα.

Στη μητέρα της Ευγενία, στον αδελφό της Γιώργο και σε όλους τους συγγενείς της εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας

ΚΛΙΝΔΙΑ

Έφυγε στις 24 Ιουλίου 2012 ο Ιωάννης Λεγάκης ετών 81.

Η κηδεία του έγινε στις 25.07 στον Άγιο Βασίλειο στο Κλινδιά.

Στη σύζυγο του Μαρία και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο μπάρμπα Γιάννης είχε διατελέσει κοινοτάρχης την περίοδο 1982- 86

Για τα δύο γεγονότα μας ενημέρωσε ο φίλος της σελίδας, Γιώργος Μαρκόπουλος από τη Γιάρμενα.

Έφυγε την Κυριακή 22.07.2012 η Παγώνα Σκούτα το γένος Συλάιδου που γεννήθηκε πριν 74 χρόνια στο Αντρώνι. Η θανούσα διέμενε πολλά χρόνια στην Αθήνα.

Η κηδεία της έγινε την Δευτέρα στις 11.00 στο Αντρώνι

Στα αδέλφια της Χαρίκλεια, Δημήτρη, Μαρία, Γιώργο, Ανδρέα και σε όλους τους συγγενείς της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

NTINAIIKA

ntineika  pasxa  2007 003

Έφυγε την Παρασκευή 20.07.2012 η θειά Ευγενία (χήρα) Κωνσταντίνου Ντίνου 81 ετών που διέμενε στα Ντιναίικα της κοινότητας Κακοταρίου Δ.Ε. Λασιώνος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η κηδεία της έγινε το απομεσήμερο της Κυριακής στο Κακοτάρι. Επικήδειο εκφώνησε ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός. Στην τελευταία της κατοικία τη συνόδευσε πλήθος κόσμου από όλα τα χωριά της Ορεινής Ηλείας.

Στα παιδιά της Γιώργη, Δυονύση & Χαρίκλεια, στα αδέλφια Αρτέμη & Βασιλική Σταθοπούλου, Άννα (χήρα) Σπύρου Παναγόπουλου, Βασιλική Σταθοπούλου, Διαμάντω (χήρα) Ανδρέα Σταθόπουλου, στα ανίψια στα εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς της τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

ntinou eugenia dsc02995

Θα μας λείψει η καλοσυνάτη θειά Ευγενία, ιδιαίτερα σε εμάς που ανεβαίναμε ταχτικά στα Ντιναίικα. Μας υποδεχόταν πάντα με το χαμόγελο και ευχαριστιόταν να μας προσφέρει ζεστή κουλούρα και πίτες από το φούρνο της. Καλό ταξίδι θεά Ευγενία.

AMAΛΙΑΔΑ

dimitris tsoulosΈφυγε από κοντά μας (μετά από ανίατη ασθένεια), την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, ο Δημήτριος Κωνσταντίνου Τσούλος. Γεννημένος στην Ροδιά Ηλείας το 1940, πατέρας της Θάλειας, συζύγου του Ηλία Τουτούνη.

Ο μπάρμπα- Δημήτρης μας είχε συνοδέψει (πριν τρία περίπου χρόνια) στο οδοιπορικό μας στα Ντιναίικα – Πετρωτό και στο Κάστρο της Οχιάς.

Στους αγαπητούς μας φίλους, Θάλεια, Ηλία και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Αμυγδαλή (Μπαρμπότα)

georgios tsiganos mparmpta

Έφυγε την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, ο Τσίγγανος Γεώργιος του Παναγιώτη, ετών 82 από τον οικισμό Αμυγδαλή (Μπαρμπότα).

Στην οικογένεια του εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας.

Την σελίδα ενημέρωσε ο Γιώργος Καραχάλιος και η φωτογραφία είναι του Ηλία Τουτούνη.

mpompas andreas 27 .08. 2008

ΦΟΛΟΗ

Έφυγε χθες Τετάρτη 23.05.2012 στη Θεσσαλονίκη ο Ανδρέας Μπόμπαςτου Χαραλάμπους που γεννήθηκε στη Φολόη (Γιάρμενα) πρίν από 81 χρόνια.

Ο Ανδρέας Μπόμπας, ήταν μηχανικός – εργολάβος με δραστηριότητες στην Βόρεια Ελλάδα και τη Ρουμανία. Προκειμένου να βοηθήσει το χωριό του, εγκατέλειψε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και κατέβηκε στη Γιάρμενα όπου διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας, την οκταετία 1990-98.

Κατά την διάρκεια της θητείας του ως κοινοτάρχης, κατασκευάστηκαν τα δύο γεφύρια που ένωσαν το χωριό του με το Κλινδιά, τις Χαραγές και τη Σπαρτουλιά, ασφαλτοστρώθηκε ο κεντρικός δρόμος από τη διασταύρωση του δρόμου Πύργου – 111 έως την πλατεία του χωριού, αντικαταστάθηκε όλο το δίκτυο ύδρευσης έως το Καλιμάνι, κατασκευάστηκε η δεξαμενή ύδρευσης, η πλατεία στα Πριοβολέικα - Μπομπέικα και ανοίχθηκαν εσωτερικοί δρόμοι που εξυπηρετούσαν τους κατοίκους του χωριού του.

Τον μισθό που έπαιρνε ως κοινοτάρχης, τον διέθετε γιά υποτροφία στα παιδιά του χωριού, που φοιτούσαν τότε στο πανεπιστήμιο. Ακόμη, βοήθησε οικονομικά (με ζωοτροφές) τους κτηνοτρόφους των χωριών, Φολόης και Πέρσαινας, μετά τις καταστροφικές πυρκαϊές της Ηλείας, το 2007.

Η κηδεία του έγινε σήμερα Πέμπτη στις 17.00 στη Φολόη. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, ο αντιδήμαρχος, o πρώην δήμαρχος Λασιώνος, σύσσωμο το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου ο Κένταυρος και πλήθος κόσμου.

Επικήδειο εκφώνησε και εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντα, ο δικηγόρος Βασίλης Δημόπουλος.

Στη σύζυγό του Βέρα, στο γιο του Χαράλαμπο στις αδελφές του Ολυμπία, Τούλα, Άννα και σε όλους τους συμπατριώτες Γιαρμεναίους, τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Την σελίδα μας ενημέρωσε, ο φίλος Γιώργος Μαρκόπουλος από τη Γιάρμενα.

Έφυγε την Τετάρτη 1. 02. 2012 η Ουρανία Λαμπαδά- Κρίκα (του Τσάμπαλη) που γεννήθηκε πριν 67 χρόνια στο Αντρώνι. Η κηδεία της έγινε την Παρασκευή στην Αθήνα.

Ο θάνατός της προήλθε, ύστερα από σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη πριν λίγους μήνες, στην Ε.Ο. 111 (Τρίπολης Πάτρας).

Στον σύζυγο της Κώστα, στα παιδιά της, στα αδέλφια της Νίκο, Αθανασία, Χρήστο και σε όλους τους συγγενείς της τα θερμά μας συλλυπητήρια.

ΚΛΙΝΔΙΑ

Έφυγε την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη ο Θεόδωρος Γιαννακόπουλος ετών 97.

Η κηδεία του έγινε σήμερα Σάββατο στον Άγιο Βασίλειο στο Κλινδιά.

Στα παιδιά του Διονύση, Κώστα και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Στην κηδεία του παραβρέθηκε πλήθος Αντρωναίων καθώς η οικογένεια είχε στενές συγγενικές σχέσεις με το Αντρώνι. Η σύζηγος του εκλιπόντος Μαριγώ, που πέθανε στις 4. 04. 1997 είχε καταγωγή από το σόι των Κωστοπουλαίων από το Αντρώνι. Ήταν κόρη του Τασάνι, αδελφή του Σωτήρη και του Αντώνη. Επίσης οι κόρες του γιού του Κώστα έχουν παντρευτεί τους Αντρωναίους, Παναγιώτη Κανελλακόπουλο και Κώστα Χρυσανθακόπουλο που ζει στον Καναδά.

Έφυγε την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου ο Ανδρέας Γκάτσης σε ηλικία 77 ετών.

Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή στον Άγιο Βασίλειο στο Κλινδιά.

Στη σύζυγό του Αμαλία, στα παιδιά του Γιώργο, Σπύρο και Φλώρα, στα αδέλφια του Νίκο, Ηλία και Ευαγγελία, στα εγγόνια και όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Την ενημέρωσε έκανε ο φίλος της σελίδας και αριθμομνήμων Γιώργος Μαρκόπουλος από τη Γιάρμενα.

ΦΟΛΟΗ (ΓΙΑΡΜΕΝΑ)

Έφυγε σήμερα, Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, ο Χρήστος (Τάκης) Κυριακόπουλος που γεννήθηκε πριν 59 χρόνια στη Φολόη (Γιάρμενα).

Ο Τάκης για 20 χρόνια (1982-2002), ασχολήθηκε με τα κοινά στη Φολόη. Τέσσερα χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Φολόης, τέσσερα χρόνια τοπικός πρόεδρος του δήμου Φολόης και τα υπόλοιπα ως κοινοτικός σύμβουλος.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στη γενέτηρά του.

Στην σύζυγό του Νίκη, στα αδέλφια του Ανδρέα, Παναγιώτη, Θεόδωρο και σε όλους τους Φολοήτες τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Την σελίδα ενημέρωσε ο Γιώργος Μαρκόπουλος

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             ↔ 

Έφυγε σήμερα Σάββατο το μεσημέρι 12.12.2009 στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας ο αγαπημένος μας δάσκαλος, Δημήτριος Τσώνος, που γεννήθηκε πριν 81 χρόνια στο Σιτοχώρι Tριφυλίας, νομού Μεσσηνίας.

To 1959 εγκαταστάθηκε στο χωριό μας και επί 14 χρόνια (1959-1973) εργάστηκε στο σχολείο Αντρωνίου αρχικά ως δάσκαλος και εν συνεχεία ως διευθυντής που προήγαγε το σχολείο μας από 2θέσιο σε 4θέσιο. Ο ίδιος μου είχε αναφέρει ότι «εφλέγετο να ανυψώσει το σχολείο στο ανώτερο δυνατό σημείο». Συνεργάστηκε άριστα με τον απελθόντα τότε πρόεδρο +Λύσανδρο Παναγόπουλο και απέκτησε το χωριό μας συγκοινωνία.

Με εράνους και άλλες ενέργειες κατόρθωσε να αγοραστεί οικόπεδο δύο περίπου στρεμμάτων (σημερινό γήπεδο) προκειμένου να χτιστεί καινούργιο σχολείο. Σκοπός του ήταν η καλύτερη επιμόρφωση των παιδιών του ορεινού χωριού μας, που επί δεκαετίες είχαν στερηθεί λόγω της έλλειψης συγκοινωνίας και μακροπρόθεσμα η ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου των παιδιών.

Εργάστηκε αφιλοκερδώς για δέκα περίπου χρόνια στο νυκτερινό σχολείο ώστε να αποκτήσουν στοιχειώδη μόρφωση πολλοί νέοι και νέες που μέχρι τότε στερούνταν της δυνατότητας ακόμη και να υπογράψουν. Μεταξύ αυτών τελείωσε το δημοτικό και ο +Κωνσταντίνος Θωμάς (παπά-Ντίνος) που με την βοήθεια του δασκάλου κατόρθωσε και χειροτονήθηκε ιερέας του χωριού.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή στο Σιτοχώρι στις 12.00

Στη σύζυγο του Χριστίνα στην κόρη του Γιάννα και σε όλους τους συγγενείς του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

↔ 

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

ΚΛΙΝΔΙΑ 

Έφυγε ξαφνικά το ξημέρωμα της Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009 προδομένος από την καρδιά του σε ηλικία 45 χρόνων, Κώστας Μπαλάσκας του Βασιλείου από το Κλινδιά.

Στα 26 χρόνια του, το 1990, εκλέχτηκε πρόεδρος της κοινότητας όπου παρέμεινε δύο τετραετίες, μέχρι και το 1998. Με την συνένωση των κοινοτήτων και τη δημιουργία των δήμων το 1998, εκλέχτηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ωλένης. Διετέλεσε αντιδήμαρχος τα έτη 1999, 2000 και 2007, 2008. Από την 1η Ιανουαρίου του 2009 υπήρξε πρόεδρος της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης, του δήμου Ωλένης.

Η κηδεία του έγινε σήμερα Σάββατο, στις 13.00 στο Κλινδιά. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν, ο Νομάρχης Ηλείας, ο δήμαρχος Πύργου, ο δήμαρχος Ωλένης, o δήμαρχος Λασιώνος, ο μητροπολίτης Ωλένης, όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ηλείας, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ηλείας, Γιάννης Αργυρόπουλος, οι Αντινομάρχες Παναγιώτης Πλατανιάς και o Νίκος Μιχαλόπουλος, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ωλένης, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής και συνάδελφοί του δασοπυροσβέστες, εκπρόσωποι όλων των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Ωλένης, η φιλαρμονική του δήμου Πύργου και της πυροσβεστικής Ολυμπίας και πλήθος κόσμου από όλο το νομό Ηλείας.

Επικήδειο εκφώνησαν και εξήραν την προσωπικότητα του εκλιπόντα, ο δήμαρχος Ωλένης Ιωάννης Παναγόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ντίνος Αρβανίτης και ο ξάδελφός του Βασίλης Μπαλάσκας.

Στη σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά του Βασίλη (μαθητής Λυκείου), Ευφροσύνη (μαθήτρια Γυμνασίου) και Άγγελο (μαθητής Δημοτικού), στα αδέλφια του, Γιώργο, Αντωνία, Αλεξάνδρα, Κωστούλα, Γιαννούλα και σε όλους τους συμπατριώτες Κλινταίους, τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Την σελίδα ενημέρωσε ο φίλος Γιώργος Μαρκόπουλος από τη Γιάρμενα.

↔ 

ΦΟΛΟΗ

Φτωχότερη είναι από σήμερα Παρασκευή  16.10.2009  η Φολόη και η Ορεινή Ηλεία ύστερα από το χαμό του ακούραστου συμπατριώτη και αγαπημένου φίλου Μπάμπη Παπαθεοδώρου.

Ο Μπάμπης γεννήθηκε το 1957  στη  Γιάρμενα όπου πέρασε και τα πρώτα παιδικά του χρόνια. Φοίτησε αρχικά στο γυμνάσιο Αμαλιάδος και αποφοίτησε στην Αθήνα. Σπούδασε φυσιοθεραπευτής και εργαζόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας στον Πειραιά.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Φολοητών ”O  Kένταυρος” όπου διετέλεσε αρκετά χρόνια ως πρόεδρος. Τo φθινόπωρο του 1996 εξέδωσε  μαζί με το σύλλογο του χωριού το τριμηνιαίο ιστορικό και λαογραφικό περιοδικό “Φολόη“ που έκτοτε εκδίδεται ανελλιπώς ως σήμερα.

 

 

 

 

 

Το 2008 οργάνωσε και δημιούργησε με τον σύλλογο Φολοητών "Ο Κένταυρος" το "Φωτογραφι­κό Αρχείο Μουσείο Φολόης", γιά  να προβάλει τον τόπο του και να παρουσιάσει την αγνή λαϊκή ψυχή των ανθρώπων της Γιάρμενας. Παράλληλα εξέδωσε πολυτελές λεύκωμα, μεγάλου σχήματος, με φωτογραφικές μαρτυρίες από το 1920 μέχρι το 2007. Το λεύκωμα κοσμούσαν καταπληκτικές φωτογραφίες κτηρίων, ανθρώπων της Γιάρμενας και τοπίων που μαρτυρούσαν την ομορφιά του  δρυοδάσους και της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας του Οροπεδίου Φολόης.

Ο Μπάμπης πάλεψε με πάθος και με όλα τα μέσα για τη διάσωση του δάσους της Φολόης και για την ανάδειξη του Ομηρικού ποταμού Σελλήεντα (Ηλειακού Λάδωνα).

Αγάπησε τη δουλειά και το λειτούργημά του αλλά η μεγάλη αγάπη η παντοτινή του ήταν το χωριό του. Την αγαπημένη του Γιάρμενα την είχε βαθειά μέσα στην καρδιά του. Όπως και όλους τους Γιαρμεναίους που υπήρξαν αγαπημένα πρόσωπα στη ζωή του. Τη Γιάρμενα τη λάτρεψε γι’ αυτό φρόντιζε πάντα να μην ξεμακραίνει από αυτή και να είναι "μπροστάρης" σε κάθε εκδήλωση και γιορτή.

O αποχαιρετισμός και ο τελευταίος ασπασμός του Μπάμπη  θα γίνει στη γενέτειρά του την Κυριακή 11.00.

Στη σύζυγό του Βασιλική στις κόρες του Αικατερίνη και Αγγελική, στα αδέλφια του Κωνσταντίνο, Διονύση, Δήμητρα, στους συγγενείς του και όλους τους Γιαρμεναίους τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

↔ 

ΚΟΥΜΑΝΙ

Έφυγε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου ο Νικίας Νικολετόπουλος που γεννήθηκε πριν 80 χρόνια στο Κούμανι.

Η κηδεία του έγινε την ίδια μέρα στις 17.00 στην Αγία Τριάδα στο χωριό.

Στη θειά Δυονυσία, στα παιδιά του Ανδρέα και Φωτεινή Νικολετοπούλου, Ευγενία και Χαράλαμπο Κιούφτη, Χρυσάφο και Ευστράτιος Κοντό, Θεμιστοκλή και Σταυρούλα Νικολετοπούλου, Ροζαλία και Γεώργιο Δαλκαφούκη, Ιωάννα και Γεώργιο Παπαγεωργίου, στα 18 εγγόνια του και σε όλους τους συγγενείς του, τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Τον Μπάρμπα Νικέα, έτσι τον λέγαμε, τον γνώριζα από μικρός και την τελευταία φορά τον επισκέφτηκα στις 21 Αυγούστου 2007, στο σπίτι του στο Κούμανι, μαζί με τον Νάσο Αλεξόπουλο. Κάναμε μία κουβέντα γύρω από την ζωή του, την ιστορία και τη λαογραφία του τόπου μας. Τον ενημέρωσα και με την άδειά του κατέγραψα σχεδόν όλη την κουβέντα μας.
ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ                                            .
                                                                   
  Έφυγε ο αγαπητός μας καθηγητής στο γυμνάσιο της Δίβρης Κώστας Ασλανίδης.

Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατό του από τον Διβριώτη συμμαθητή μου Κώστα Αγγελόπουλο.

Η ηπιότητα του χαρακτήρα του ήταν από τις ισχυρότερες αρετές του. Ενέπνεε πάντα σε όλους μας εμπιστοσύνη. Προσωπικά θρηνώ την απώλεια του και εκφράζω στους οικείους του τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Ο αείμνηστος καθηγητής είχε παραβρεθεί στη συγκέντρωση των τάξεων 1968-69-70 παλιών συμμαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου Λαμπείας στις 28 Ιουλίου 2007 και είχε υποσχεθεί να παραβρεθεί και στην επόμενη το 2010.

Αν έχει κάποιος περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.

Aπόντες έως 2008 εδώ...

Απόντες  2009-10 εδώ...

Απόντες 2011 -12 εδώ...

Απόντες 2012-14 εδώ...

Aπόντες απ' τα γειτονικά χωριά εδώ...

 Αυτοί που φεύγουν

Όλοι οι απόντες

0

...
γραμμένο απο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Ιανουάριος 04, 2011
I express my condoliances to all the familly of aunty Ariti. Arben Papadhopulli, the neuph of brother Nikos of Ariti.

Α/Α Άρθρου: 188
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 23171
Αναθεωρημένο 490 Φορές
Δημιουργήθηκε Πέμπτη, 24 Απρίλιος 2008 20:25
Τροποποιήθηκε Δευτέρα, 10 Μάρτιος 2014 03:19

Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Free Joomla! templates by Engine Templates