ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΩΛΟΝΟ» ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΑ» ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΟΥΛΙΑ

Γονική Κατηγορία: Σύλλογοι Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης ο «ΩΛΟΝΟΣ» Εμφανίσεις: 52075


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ                       Πέμπτη 31.05.2021

ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ                    Αριθ.Πρωτ.:125      

ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ - ΦΟΛΟΗΣ   O «ΩΛΟΝΟΣ»

Πολεμιστών 6Α 16452 Αργυρούπολη Αθήνα

2109949879 – 2131513772 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δελτίο τύπου

Θέμα: Ευπρεπισμός του μαρμάρινου μνημείου του Δεληγεώργη Γιαννιά στην Σπαρτουλιά της Τ.Κ. Αντρωνίου από μέλη του συλλόγου Ωλονός.

Μέλη του συλλόγου Ωλονός μετέβησαν  την Κυριακή 30.05.2021 στην Σπαρτουλιά της Τ.Κ. Αντρωνίου για να καθαρίσουν το μαρμάρινο μνημείο και να φρεσκάρουν τα χρυσά γράμματα. Μετέφεραν στο σημείο, σκάλα, γεννήτρια και τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία

Τα μέλη του Ωλονού που ανέλαβαν την εργασία δήλωσαν ότι: «είχαμε υποχρέωση και εν όψει της επετείου των 200 χρόνων από την θυσία των ηρώων, να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στο πρωτοπαλίκαρο της κλεφτουριάς, τον καπετάν Γιώργη Γιαννιά και τα παλικάρια του που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας, κάνοντας υπερήφανους εμάς, τους σημερινούς Έλληνες.

Το μνημείο είχε καθαριστεί και παλαιότερα από τον Ωλονό με απόντες πάλι τους αυτοδιοικητικούς και τον δήμο Ολυμπίας που τα τελευταία χρόνια έχει απαξιώσει όχι μόνον τον χώρο και το μνημείο αλλά και τις εκδηλώσεις μνήμης που σταμάτησαν οριστικά το 2011.

Το μαρμάρινο μνημείο έστησε το 1998 ο Σύλλογος Τριταιϊτών Αχαΐας να μας θυμίζει την σπουδαία, αλλά άγνωστη ως τότε, σελίδα της πρόσφατης ιστορίας μας.

Τα μέλη που ανέλαβαν την εργασία ήταν ο αντιπρόεδρος Ηλίας Τουτούνης και τα μέλη του Συλλόγου Ωλονός Χρήστος Μανθόπουλος, Αλέκος Συλάϊδος και Φώτης Μπαντούνας υπό το βλέμμα της Ελληνικής Αστυνομίας όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες.

Ο Πρόεδρος                                 Τα μέλη                                 

Χρονόπουλος Ανδρέας      Αντιπρόεδρος A': Τουτούνης Ηλίας

6942991465                        Αντιπρόεδρος Β': Μαρκόπουλος Ι.

                                           Γραμματέας: Παπαντωνόπουλος Κ.

                                          Ταμίας: Μαρτζάκλης Θοδωρής

                                          Υπεύθ. Τύπου: Αθανασόπουλος Α.

                                          Δημοσίων Σχέσεων: Μπιλάλης Κ.

                                          Μέλος: Καραμέρος Τάσος

Εκτύπωση