Η απαγόρευση ανάρτησης φωτογραφιών αρχαιολογικού περιεχομένου...

Γονική Κατηγορία: Διάφορα Καταγγελίες Εμφανίσεις: 4497
 

Η απαγόρευση ανάρτησης φωτογραφιών αρχαιολογικού περιεχομένου...

 

 


 
Η απαγόρευση ανάρτησης φωτογραφιών αρχαιολογικού περιεχομένου...

«Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή με σκοπό να προβάλλει τις ομορφιές, τα αξιοθέατα και τα μνημεία του τόπου μας και παράλληλα να κινήσει το ενδιαφέρον και να ευαισθητοποιήσει τους φορείς για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μέσα στα πλαίσια αυτά κινηθήκαμε και έχοντας αυτό στο μυαλό μας κάναμε όλες αυτές τις ενέργειες βάζοντας τον κόπο και το μεράκι μας.

Δυστυχώς όμως στον τόπο μας η προσπάθεια αυτή εμποδίζεται και μένει ανολοκλήρωτη, χωρίς αυτό να οφείλεται πάντα σε δική μας υπαιτιότητα.

Προ ημερών, μας κοινοποιήθηκε από την εφορεία αρχαιοτήτων μια ειδοποίηση που μας καλούσε να αποσύρουμε ορισμένες φωτογραφίες από την ιστοσελίδα.

Η ουσία της απαγόρευσης συνίσταται, όπως μάθαμε, στο ότι για να δικαιούμαστε να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες από μνημεία της αγαπημένης μας πατρίδας, θα πρέπει να καταβάλλουμε μηνιαίως το ποσό των 120€ για κάθε φωτογραφία.

Δυστυχώς η σελίδα δεν έχει πόρους για να μπορέσει να ικανοποιήσει αυτή την απαίτηση, καθώς δεν έχει κανένα σκοπό εμπορικής ή επαγγελματικής εκμετάλλευσης και συνεπώς δεν έχει κανένα έσοδο.

Δεν ξέρουμε το λόγο που μας κοινοποιήθηκε ένα τέτοιο έγγραφο. Ίσως αγγίξαμε ευαίσθητα σημεία, ίσως ανακατευτήκαμε εκεί που δεν έπρεπε.

Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι τους νόμους αυτής της χώρας, αφαιρέσαμε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Στη θέση τους, αν και θα 'πρεπε, δε βάζουμε φωτογραφίες από τουρκικά τζαμιά ή από άλλα μνημεία, ευρωπαϊκά, για τα οποία φανταζόμαστε ότι δεν υπάρχει κανένα ξένο κράτος και καμία ξένη υπηρεσία που θα διεκδικούσε έσοδα για αυτή τη δωρεάν διαφήμιση.

Σας παραθέτουμε απλά το έγγραφο που μας απαγορεύει τη δημοσίευση.

Οι κρίσεις είναι δικές σας»

apant. 18.01.08 z epka gia tis foto.jpg
 
 
 
 
 
 

 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ
 

Του Κωνσταντίνου Παπαντωνόπουλου,

κατοίκου Αργυρούπολης Αττικής,

οδός Μάρκου Μπότσαρη αρ. 10

 

 

Προς το Υπουργείο Πολιτισμού

 
 

Ζ΄ Εφορεία Προϊστ. & Κλασ. Αρχαιοτήτων

 

Αρχαία Ολυμπία Τ.Κ. 270 65

 

 

 

 

Κοιν.: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς

 

Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων

 

Τμήμα Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχαιογνωστικής Έρευνας.

 

 


Είμαι ιδιοκτήτης της ηλεκτρονικής διαδικτυακής σελίδας με τον διακριτικό τίτλο (domain name) «www.antroni.gr», που ως κύριο σκοπό έχει την προβολή τόσο του χωριού Αντρώνι, που βρίσκεται στο νομό Ηλείας, όσο και των υπολοίπων χωριών του δ. Λασιώνος, αλλά και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα.

Στα πλαίσια αυτά, χωρίς να έχω ουδεμία πρόθεση οικονομικής εκμετάλλευσης ή εμπορευματοποίησης της ιστοσελίδας, δημοσιεύω κείμενα, άρθρα, αλλά και φωτογραφίες από τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή και έχουν ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον, ενημερώνοντας παράλληλα και τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες της ιστοσελίδας.

Όπως είναι λογικό, επειδή η περιοχή παρουσιάζει έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, λόγω της μεγάλης ιστορίας της, μεταξύ των περιεχομένων της ιστοσελίδας, περιλαμβάνονται και κείμενα που αναφέρονται στην ιστορία της περιοχής, αλλά και στις δραστηριότητες των κατοίκων, οι οποίοι κινούμενοι από αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς την πατρίδα τους, έχουν παραδώσει στις αρχές και τις οικείες αρχαιολογικές υπηρεσίες διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα. Πολλά από τα ανωτέρω κείμενα διανθίζονται και από σχετικές φωτογραφίες.

Πρόσφατα κοινοποιήθηκε από την εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων ένα κείμενο με το οποίο ζητήθηκε η αφαίρεση όλων των φωτογραφιών από την ιστοσελίδα, οι οποίες έχουν αρχαιολογικό περιεχόμενο, για τις οποίες δεν έχει καταβληθεί το σχετικό τέλος, όπως αυτό προβλέπεται από τη με αριθ. ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜΕΕΠ/Γ2/Φ51-52-54/81397/2199 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β1491/27.10.2005).

Επειδή η χρήση των φωτογραφιών, που περιλαμβάνει αρχαιολογικά στοιχεία, στη διαδικτυακή ιστοσελίδα «www.antroni.gr», γίνονται χωρίς να υπάρχει σκοπός οιουδήποτε κέρδους, αλλά και χωρίς να υφίσταται οιαδήποτε προσπάθεια εμπορικής ή γενικότερα οικονομικής εκμετάλλευσης.

Επειδή η ανάρτηση των φωτογραφιών ουσιαστικά συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη και καλλιέργεια, στην κατοχύρωση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και γενικότερα στη διαφήμιση της περιοχής αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, δεδομένου ότι πολλοί από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας είναι Έλληνες, μετανάστες στο εξωτερικό.

Επειδή το κόστος των τελών χρήσης είναι δυσβάσταχτο οικονομικά, δεδομένου ότι η ιστοσελίδα δεν έχει καμία πηγή εσόδων, για να τα καλύψει.

 

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΖΗΤΩ

Να επιτραπεί με απόφασή σας η ελεύθερη, χωρίς καταβολή τελών, χρήση φωτογραφιών με αρχαιολογικό περιεχόμενο από την διαδικτυακή ιστοσελίδα «www.antroni.gr»

 

Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, παρακαλώ, όπως διευκρινίσετε με νέο έγγραφό σας τις φωτογραφίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα και τις οποίες κρίνετε ότι πρέπει να αποσυρθούν, ως έχουσες αρχαιολογικό περιεχόμενο.


Ο αιτών
Κωνσταντίνος Παπαντωνόπουλος
 ↔ 
 
28. 11. 2007  5717  z  epka gia foto koyti .jpg
 
 
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ 
 
...διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον την αίτηση σας και πραγματικά δεν ήξερα ότι απαγορεύετε η δημοσίευση φωτογραφιών αρχαιολογικού περιεχομένου...αυτό εμένα με λυπεί αφού όλα αυτά είναι κληρονομιά του λαού μας....όπως με λυπεί και το εισιτήριο που υπάρχει στην είσοδο κάθε αρχαιολογικού χώρου.

Ελπίζω η Ζ΄ Εφορεία Προϊστ. & Κλασ. Αρχαιοτήτων να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην ζητήσει την απόσυρση των φωτογραφιών.

 

Εγώ και ο πολιτιστικός σύλλογος που εκπροσωπώ να ξέρετε ότι είμαστε στο πλευρό σας στο δίκαιο αυτό αίτημα σας.

 

 

 

ΦΙΛΙΚΑ

 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 
ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

"Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ"
 
Ευχαριστούμαι για την συμπαράσταση τον δήμαρχο Λασιώνος τους προέδρους, τους συλλόγους, τους επισκέπτες και φίλους της ιστοσελίδας μας.
 
 
 
 
 
 

Η ιστοσελίδα "ΚΑΜΕΝΑ» για την "απαγόρευση ανάρτησης φωτογραφιών αρχαιολογικού περιεχομένου από το www.antroni.gr"

σχόλια:

kwstas-goumero είπε...

kalo kai ayto...apagoreyetai dhl na dhmosieyoume kai na diafhmizoyme ton topo mas!!!!ena megalo mpravo,,,,,alla ti perimenoyme apo to ypourgeio politismoy...kati kalytero apo zaxopoyloys?

ΟΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ είπε...

i trela kai i parania pou kiverna to kratos maas kathe mera olo kai kseprovale...apo ti mia exoume ton mpouli na menei mougkos kai apo tin alli tin "aksiomatiki antipoliteusi"na einai to ksipnitiri tou kostaki...i sinenoisi metaxi ton dio "megalon" komaton fainetai apo 1km alla oi iposxeseis thamponoun pollous...se liges meres oloi autoi tha katsoun dipla dipla gia na timisoun tin patrida eno tin idia mera se alla xoria tha einai ta eksameina ton nekron...auti einai i ellada ena amaxi me methismeno odigo kai koimismeno sinodigo...vevaia min ksexname oti ola auta ta plironoume kai malista me terastia posa...fisika omos frontisan na prostatepsoun tin politistiki mas klironomia "apagoreuontas" mas na ti gnorisoume ektos kai an plirosoume mono tote tha mporoume....zito to ethnos!!!!!!!!!

 
Α/Α Άρθρου: 170
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 42097
Αναθεωρημένο 10 Φορές
Δημιουργήθηκε Κυριακή, 10 Φεβρουάριος 2008 08:54
Τροποποιήθηκε Κυριακή, 28 Δεκέμβριος 2008 21:04

Εκτύπωση