Αφιερώνουμε με θλίψη!

Γονική Κατηγορία: Διάφορα Καταγγελίες Εμφανίσεις: 12486

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο Δασαρχείο Ηλείας, στην Αστυνομική διεύθυνση Ηλείας, στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και προς όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Τα δένδρα κόπηκαν πριν δύο μέρες από τη δεξιά πλευρά της "Ε.Ο. 111" Πάτρας –Τρίπολης, κοντά στα όρια των δημοτικών διαμερισμάτων Αντρωνίου και Μπουκοβίνας, μεταξύ της διασταύρωσης προς Αμαλιάδα και του χώρου δασικής αναψυχής (πικνίκ), παράπλευρα των Μυκηναϊκών τάφων. Τονίζουμε ότι, στο σημεία που αφαιρέθηκαν τα δένδρα, κατασκηνώνουν και εκπαιδεύονται κάθε χρόνο, εκατοντάδες πρόσκοποι και ξαποσταίνουν στον ίσκιο τους χιλιάδες διαβάτες.

Η ειρωνεία είναι ότι αυτές τις μέρες, διοργανώνονται με ιδιωτική πρωτοβουλία αναδασώσεις στο νομό μας και εμείς από την άλλη, αφήνουμε τους ασυνείδητους εμπόρους να κόβουν βελανιδιές 300 ετών. Οι "βασίλισσες" βελανιδιές κόπηκαν την νύχτα, φορτώθηκαν σε ρεμούλκα που την έσερνε τρακτέρ και το μόνο ίχνος που μαρτυράει την παρανομία των ξυλοκόπων είναι το πριονίδι των κομμένων δένδρων.

Την σελίδα μας ενημέρωσε, μέλος του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς , Ερυμάνθου – Φολόης, ο "Ωλονός".

 

Εκτύπωση