«Φτωχός Άγιος, δοξολογιά δεν έχει»

Γονική Κατηγορία: Διάφορα Καταγγελίες Εμφανίσεις: 5145

   Μια παλιά παροιμιώδη φράση που ακούγεται μέχρι και σήμερα στον τόπο μας αναφέρει: «Φτωχός Άγιος, δοξολογιά δεν έχει».

Τι άραγε να σημαίνει αυτή η παροιμιώδη φράση;

Οι άρχοντες του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί που βρίσκεται το παγκόσμιο κέντρο του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, φέτος εσκεμμένα αποφάσισαν να μην τιμήσουν τον ήρωα Γιώργη Γιαννιά και τα λιγοστά παλικάρια του, που υπεράσπισαν τα Στενά Κατσαρού (Θερμοπύλες της Ηλείας) στις 17 Μαΐου 1821 κατά την έναρξη της επανάστασης.

Και αναφέρομαι στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αντρωνίου, στους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής ενότητας Λασιώνος, τους αντιδημάρχους, στον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου και τέλος στον Δήμαρχο. Όλους αυτούς που οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν να διαφεντέψουν αυτόν τον τόπο και να τον οδηγήσουν μπροστά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που ανακοινώθηκε για την 21ην Ιουνίου 2013, ο καπετάν Γιώργης Γιαννιάς και τα παλικάρια του δυστυχώς ήσαν Α.Α. (ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΣ –ΑΠΩΝΤΕΣ) και αναφέρω δυστυχώς, διότι κάποιοι (ίδιοι σαν αυτούς που πριν διακόσια χρόνια τον απαξίωσαν), αποφάσισαν και αυτοί με την σειρά τους να τον αποτελειώσουν και να τον διαγράψουν από τον κατάλογο των ηρώων της Πατρίδος και ιδίως της Ηλείας.

Και ερωτώ

1. Ποιοι επέλεξαν να μην αποδώσουν τις πρέπουσες τιμές, όπως αποδίδονται τα τελευταία χρόνια;

2. Υπήρξε κάποιος εκ των συμβούλων, συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης που να έθεσε το θέμα στην εν λόγο συνεδρίαση του Δ.Σ. Αρχαίας Ολυμπίας;

3. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών του δήμου, ξέχασε τις υποχρεώσεις του;

4. Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λασιώνος τι έπραξε;

5. Ο προεδρος του δημοτικού Διαμερίσματος Ανδρωνίου αποτάνθηκε ποτέ στον αντιδήμαρχο Πολιτιστικών για αυτό το θέμα;

Οι συμπολίτες ΣΑΣ, περιμένουν τις δικαιολογίες ΣΑΣ.

Τουτούνης Ηλίας

Αμαλιάδα Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Εκτύπωση