ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΡΕΣΕΨΙΟΝΙΣΤ: ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Β. ΙΩΑΝΝΗΣ

Γονική Κατηγορία: Βιβλιογραφία,έντυπα Βιβλία Εμφανίσεις: 58387

Μας εξέπληξε ευχάριστα ο φίλος Γιάννης Ντινόπουλος, συμμαθητής από το Γυμνάσιο της Δίβρης όταν μας ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου του: «ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΡΕΣΕΨΙΟΝΙΣΤ».

 Σχεδόν όλα εμείς τα χωριατόπουλα μόλις «ανοίξαμε τα φτερά μας», επιλέξαμε να κάνουμε διάφορες δουλειές για λόγους επιβίωσης έτσι και ο Γιάννης, ακολούθησε τα ξενοδοχειακά επαγγέλματα και τα υπηρέτησε με συνέπεια για 40 περίπου χρόνια. Η κλίση του όμως θα ήταν γύρω από τις νομικές επιστήμες, διπλωματία ακόμη και φιλοσοφία. Όλα όμως για κάποιο λόγο γίνονται…! 

Μέχρι να έρθει το βιβλίο στα χέρια μας κάναμε διάφορες σκέψεις σχετικά με τον τίτλο καθότι γνωρίζουμε τον Γιάννη και τον χαρακτήρα του από δωδεκάχρονο τσορομπίλι.

Στο γυμνάσιο στην Δίβρη, ήταν σοβαρός, ευγενικός και γεμάτος κατανόηση, φιλοφρονητικός με το έτερο φύλο, καλός συζητητής αλλά εκεί που χρειαζόταν έριχνε και τα “βέλη του”.

Αυτά τα “βέλη” στριφογύριζαν στο μυαλό μας και δεν πέσαμε έξω, σχετικά με τις απολαυστικές ιστορίες που μας περιγράφει.

Καπετάνιος στην γέφυρα της ρεσεψιόν όπως λέει, μας ταξιδεύει σε «απάνεμα νερά» ύστερα από τις φουρτούνες της πανδημίας που διανύσαμε.

 Οι 63 ξεχωριστές εμπειρίες του Γιάννη, «ρολάρουν» ευχάριστα η μια μετά την άλλη και φτάνεις στο τέλος του βιβλίου χωρίς να το χορτάσεις. 

Ξετυλίγει με μαεστρία το «αδράχτι» με τους χαρακτήρες των προσωπικοτήτων που συναντά, τα βιώματα, τις επιθυμίες και τις ανησυχίες τους, κομίζοντας παράλληλα στον αναγνώστη δυνατά διδάγματα ζωής που απορρέουν από τα προτερήματα και τις αδυναμίες των πελατών του ξενοδοχείου.

Είναι ένα βιβλίο με το ιδιαίτερο χιούμορ και την διεισδυτική ματιά του Γιάννη που προχωράει πέρα από το προβλέψιμο και μένει αξέχαστο!

Κώστας Παπαντωνόπουλος, θεριστής 2021

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΒιβλιοΠανόραμα στην Αμαλιάδα αλλά μπορείτε να το προμηθευτείτε και από τον συγγραφέα στα τηλέφωνα: 210 2222369, 6971982187

Εκτύπωση