Δημοσθένης Στεφανόπουλος 1933 - 2018

Γονική Κατηγορία: Κοινωνικά Απόντες από το Αντρώνι Εμφανίσεις: 20456

Έφυγε σήμερα Κυριακή 30.09.2018 ο Δημοσθένης Στεφανόπουλος του Γεωργίου και της Όλγας που γεννήθηκε πριν 85 χρόνια στο Αντρώνι.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 15.00 στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Πράτσικα στην Πάτρα.
Στην θειά Αικατερίνη, στα παιδιά του και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.
Ο Δημοσθένης ήταν μπάρμπας μου, ετεροθαλής αδελφός του πατέρα μου δηλαδή είχαν ίδια μητέρα, την Όλγα Λαζαράκη.
Πατέρας του ήταν ο Γεώργιος Στεφανόπουλος αδελφός του Ζαμπούνα.
Ο μπάρμα Δημοσθένης γεννήθηκε στο Αντρώνι αλλά τα περισσότερα χρόνια τα έζησε στη Μποκοβίνα, σημερινή Αγία Τριάδα της περιφέρεις Λασιώνος.
Δούλεψε στην Πατραϊκή Χαρτοποιία και έμενε στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Πράτσικα στην Πάτρα.
Παντρεύτηκε την θειά Αικατερίνη, μια πολύ δραστήρια γυναίκα που στάθηκε κοντά του βράχος και τον πρόσεξε ως το τέλος. Ήταν πολύ αγαπημένο και αχώριστο ζευγάρι και από αυτήν τη δυνατή σχέση ζωής, βγήκαν πέντε σπουδαία παιδιά, τρία κορίτσια, δύο αγόρια και πολύ καλή προκοπή.
Η μοίρα όμως δεν αφήνει ήσυχους τους καλούς ανθρώπους να συνεχίσουν αρμονικά τη ζωή τους. Τους δίνει ισχυρά ταρακουνήματα. Έτσι και εδώ τους έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Έχασαν το καμάρι τους, τον γιό τους τον Βασίλη στο άνθος της ηλικίας του από αυτήν την κατάρα (τον καρκίνο) που ταλανίζει πολύ κόσμο.
Ο Βασίλης μας, ήταν ένας λεβέντης μέχρι εκεί πάνου…, καλλιεργημένος, έξυπνος, κοινωνικός, ένα εξαιρετικό πλάσμα, ένα παλληκαράκι που έφυγε για το μακρινό ταξίδι, «ντυμένος γαμπρός».
Καλό σου ταξίδι μπάρμπα μου. Να 'ναι ελαφρύ το χώμα που θα σε αγκαλιάσει.
Θα σε θυμάμαι πάντα έτσι…, όπως στην ταινία εδώ, που σε συνοδεύω να χορεύεις με τα τραγούδια και τους χορούς που μεγάλωσες.

Κώστας Παπαντωνόπουλος.

Χορεύει εδώ, στα βαφτίσια του Θοδωρή και του Νίκου Παπαντώνη 

Εκτύπωση