Δήμητρα Ν. Ρετσινά (1972 – 2022) Θεσσαλονίκη

Γονική Κατηγορία: Κοινωνικά Απόντες από το Αντρώνι Εμφανίσεις: 38668

Έφυγε από κοντά μας σήμερα Δευτέρα 28.02.2022 η Δήμητρα Ρετσινά κόρη του Νίκου που γεννήθηκε πριν 50 χρόνια στην Θεσσαλονίκη.

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη στην γενέτειρά της.

Στον σύζυγό της Ιωάννη στα παιδιά της Βασίλη, Ελισάβετ στις θείες της Μαρία, Βασιλική και σε όλους τους συγγενείς της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Η Δήμητρα ήταν κόρη του +Νίκου και της +Βέτας Ρετσινά. Παντρεύτηκε τον Γιάννη Φωτεινίδη και απέκτησαν τον Βασίλη και την Ελισάβετ. 

Ήταν Φιλόλογος - Master Πολιτικής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ. - Δημοσιογράφος- Πολιτευτής Α' Θεσσαλονίκης, καλλιεργημένη με γνώσεις ιστορίας, ενεργός πολίτης σε πολλαπλά επίπεδα (πολιτική, δήμος, σύλλογοι), ιστορικός σχολιαστής σε τοπικά ραδιόφωνα, συγγραφέας - αρθογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με δεκάδες άρθρα στο περιοδικό η νέα «Ενδοχώρα» αλλά και στο προσωπικό της μπλοκ: http://dimitraretsina.blogspot.com/

Αγαπούσε πολύ το Αντρώνι, μια αγάπη που της εμφύτευσε ο πατέρας της ο αείμνηστος Νίκος όπου από μικρή την έφερνε στο χωριό μας. Η Δήμητρα, με τα συνομήλικα παιδιά είχε κάνει και τις απαραίτητες φιλίες στο Αντρώνι που με  αγωνία την περίμεναν κάθε φορά να κατέβει.

Καλό σου ταξίδι Δήμητρα! 

Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της Δήμητρα  μαζί με όλες τις πληροφορίες προέρχονται από την κυρία Βάσω Ρετσινά, θεία της θανούσης.

Τις φωτογραφίες και το βίντεο τα δανειστήκαμε από το προσωπικό προφίλ της Δήμητρας στο Facebook.

Η φιλόλογος Δήμητρα Ρετσινά - Φωτεινίδου μιλάει στις 10/4/2019 για την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου στο Ράδιο Έναντι.

Αναδημοσιεύουμε από το μπλοκ της,  ένα προφητικό άρθρο της Δήμητρας για το Ουκρανικό ζήτημα που έγραψε πριν 8 χρόνια ακριβώς.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα σχετίζεται με την Ουκρανία

Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τις θερμές θάλασσες, όπως ονομάζεται το Αιγαίο και κατ' επέκταση η Μεσόγειος, καθώς και ο έλεγχος των αγωγών πετρελαίου της Μέσης Ανατολής ήταν οι αιτίες του Ανατολικού Ζητήματος των αρχών του 20ου αιώνα. Στον 21ο αιώνα ζούμε παρόμοιες καταστάσεις: Ο έλεγχος των πρώην Σοβετικών χωρών από το ΝΑΤΟ είναι ο στόχος του Νέου Ανατολικού Ζητήματος. Όπως εξαιρετικά παρατηρεί ο συγγραφέας και ερευνητής Δαμιανός Βασιλειάδης , τα γεγονότα της Βορείου Αφρικής, της Εγγύς και Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, όπως ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας και ο οικονομικός στραγγαλισμός της Ελλάδας, έχουν σχέση με αυτή τη στρατηγική επιδίωξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των κολαούζων τους, κυρίως πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών, που διατηρούν άσβεστο μίσος κατά της Ρωσίας, για την καταπίεση και εκμετάλλευσή τους από το καθεστώς του Στάλιν και των άλλων ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης.

Καθώς η Ρωσία αναπτύσσεται ραγδαία σε μια ισχυρή στρατιωτική, οικονομική και γεωπολιτική δύναμη δεν θα διστάσει με τίποτε να στηρίξει τα συμφέροντά της, ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνει στρατιωτική επέμβαση, γιατί διαθέτει την απαραίτητη στρατιωτική ισχύ. Ακόμη και στη Συρία το ΝΑΤΟ δεν τόλμησε να επέμβει, επειδή η Ρωσία λόγω της ναυτικής βάσης της υπερασπίστηκε τα συμφέροντά της. Σύμφωνα με αναλυτές, η Ρωσία ήδη εξασφάλισε τις ναυτικές της βάσεις στην Κριμαία και θα συμπεριλάβει στους κόλπους της τη μισή Ουκρανία στη γραμμή που ορίζεται από τον Δνείπερο, όπου ο πληθυσμός είναι ρωσόφιλος , αν η Δύση και τα σύμμαχά τους ακροδεξιά κόμματα στην Ουκρανία θελήσουν να ελέγξουν την Ουκρανία και να την οδηγήσουν στις αγκάλες του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ.

Η επιθετική, ιμπεριαλιστική πολιτική του ΝΑΤΟ με ηγέτιδα δύναμη τις ΗΠΑ και εμπροσθοφυλακή την Γερμανία θα υποστεί ενδεχομένως ταπεινωτική ήττα από τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία θα έχει μόνιμη παρουσία στην Ουκρανία. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η προστασία του ελληνικού πληθυσμού εκεί (150,000 ομογενείς) και ο δικός μας ζωτικός χώρος. Αυτός είναι η χερσόνησος του Αίμου, όπου η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει τη δική της στρατηγική και διπλωματία. Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε "υποθηκευμένοι" στους δυτικούς επικυρίαρχους και αφού δώσαμε "γη και ύδωρ" δύσκολα το παίρνουμε πίσω. Μήπως θα έπρεπε όμως να προσπαθήσουμε;

Σχόλια στο fb:

Καλυψω Καρανασιου

Όταν κοιτάς από ψηλά...

Μοιάζει ο κόσμος ζωγραφιά.

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

Γιατί Δήμητρα; Γιατί;.... 

Ευγενια Χρηστου

Γιατι εφυγες Δημητρα?

Παπαδόπουλος Φάνης

κρίμα κρίμα

Βασιλική Βενέτη

Δεν έχω λόγια.. Κρίμα και άδικο..

Angelique Tsats

καλο σου ταξιδι γλυκια μου Δημητρα...κριμα πολυ αδοκητα αφησες τον κοσμο που σ αγαπαει κ αγαπουσες....αντιο καλη μου........

Αντωνης Τσιχλης

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους σου Δήμητρα! Έφυγες νωρίς! Καλό σου ταξίδι και καλό Παράδεισο να 'χεις! 

Anna Piperaki

Οι καλύτεροι και χρησιμότεροι άνθρωποι φεύγουν και μένουν πίσω αυτοί που δεν πρέπει...!Καλό Παράδεισο!

Eirini Samakovli

Καλό μου κ γλυκό μου κορίτσι καλό σου ταξίδι!! Τραγικός ο τρόπος που έφυγες!!! Θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια !!!

Ifigenia Moraki-van Den Broek

Δημητρούλα των παιδικών μας χρόνων, πήγες νωρίς στην αγκαλιά του μπαμπά & της μαμάς σου… καλό παράδεισο γλυκιά μου. Θερμά συλλυπητήρια & κουράγιο στην οικογένεια σου. 

Ιωάννης Θωμάς

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΗΣ- ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙ!!!!

Argyrios Kotsalis

Κρίμα νέα γυναίκα πολύ άδικο!!! Συλλυπητήρια στην οικογένεια!!!

Εκτύπωση