H αναγκαιότητα δημιουργίας Oρεινού δήμου στον τόπο μας

Γονική Κατηγορία: Ελλάδα Σύντομα Νέα Εμφανίσεις: 6847

Για "Καποδίστρια ΙΙ" την περιμέναμε και μας έφθασε ως "Καλλικράτης". Η νέα διοικητική δομή - στην οποία δόθηκε το όνομα «Πρόγραμμα Καλλικράτης»- περιλαμβάνει τη δραστική μείωση των 1.034 ΟΤΑ που υπάρχουν σήμερα σε λιγότερους από 370 δήμους. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ που ξαφνικά μπήκε στην ζωή μας; Με βάση τα υπάρχοντα ιστορικά στοιχεία ο Καλλικράτης μαζί με τον Ικτίνο ήταν οι δύο περίφημοι αρχιτέκτονες του δεύτερου μισού του 5ου π.Χ. αιώνα στην αρχαία Ελλάδα. Οι ναοί και τα έργα που κατασκεύασαν ήταν μεγάλα, σε σημασία και τελειότητα.
Η μετάβαση πάντως δεν προδιαγράφεται βελούδινη. Οι χίλιοι περίπου σημερινοί Δήμοι να γίνουν 370. Δηλαδή, από κάθε τρεις Δήμους προκύπτει ένας από συνένωση.

Η δημιουργία ενός ενιαίου ορεινού δήμου που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα ορεινά δημοτικά διαμερίσματα των δήμων , Λασιώνος, Φολόης, Πηνείας, Λαμπείας και Ωλένης κρίνεται επιτακτική. Η δημιουργία ενός ισχυρού ορεινού δήμου στον τόπο μας, εξασφαλίζει την ελκυστικότητα του ως τόπο επενδύσεων - απασχόλησης - διαβίωσης και κοινωνικής συνοχής.

Είμαστε αντίθετοι στον τεμαχισμό της ορεινής Ηλείας και στην προσάρτησής της στα πεδινά αστικά κέντρα που επιδιώκουν κάποιοι για τους δικούς τους προσωπικούς στόχους.

Ο πιθανός κατακερματισμός θα αποτελέσει για μας πληθυσμιακή μειοψηφία απαξιωμένη από τις κεντρικές επιλογές τους, που σίγουρα θα μας οδηγήσει στο μαρασμό και στην εγκατάλειψη.

Καλούμε τους συντοπίτες μας αλλά και τους αιρετούς να μην εγκλωβιστούν στο θέμα της έδρας του δήμου, ούτε για τις τοπικές ιδιαιτερότητες, για τις πληθυσμιακές δυσαναλογίες και άλλα παρόμοια, γιατί κάτι τέτοιο θα είναι επιζήμιο, θα είναι έξω από την ουσία της επιχειρούμενης αλλαγής.

Νομίζουμε  ότι όλοι ΘΕΛΟΥΜΕ στην ορεινή μας Ηλεία, μια αυτοδιοίκηση ακηδεμόνευτη, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και επιρροές, μια αυτοδιοίκηση διοικητικά αυτόνομη, οικονομικά αυτάρκη ΚΑΙ λειτουργικά ανεξάρτητη.
Γι' αυτό και έχει αξία να μιλήσει η τοπική κοινωνία,
Ας μην τους αφήσουμε να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς.

 

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ- ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

ΒΛΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – ΛΑΛΑ
ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΚΡΙΒΗ- ΛΑΣΔΙΚΑ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΣΔΙΚΑ)
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΟΛΟΗ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΦΟΛΟΗ

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΓ.ΑΝΝΑΣ)
ΜΠΑΡΖΟΣ ΑΛΕΞΗΣ - ΟΡΕΙΝΗ
ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ – ΑΝΤΡΩΝI

ΤΣΙΜΠΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΓΟΥΜΕΡΟ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΗΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΩΛΕΝΗΣ)
ΧΡΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΚΑΡΥΑ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΦΟΛΟΗ

Α/Α Άρθρου: 383
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 1109
Αναθεωρημένο 7 Φορές
Δημιουργήθηκε Πέμπτη, 04 Μάρτιος 2010 00:24
Τροποποιήθηκε Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 01:23
Εκτύπωση