Τρεις συλλήψεις και 50 κιλά χασίς σε κρασοβάρελα

Γονική Κατηγορία: Ελλάδα Σύντομα Νέα Εμφανίσεις: 9335

xasisΤρεις συλλήψεις και 50 κιλά χασίς σε κρασοβάρελα

Σε ένα στάβλο στο Ανδρώνι και σε σπίτια σε Τσίπιανα και Δίβρη, εντόπισαν οι Αρχές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συνέλαβαν τρία άτομα.

Πενήντα περίπου κιλά κάνναβης φύλασσε σε πλαστικά κρασοβάρελα, σε στάβλο ιδιοκτησίας του, ένας 39χρονος από το Ανδρώνι, ο οποίος συνελήφθη μαζί με ακόμα δύο άτομα, ηλικίας 48 και 53 ετών αντίστοιχα, επίσης από την Ορεινή Ηλεία (Τσίπιανα και Δίβρη) από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

 

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση των ανδρών της Δίωξης, που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας και ύστερα από πληροφορίες που ήθελαν τους τρεις συλληφθέντες να κατέχουν και να διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, έφερε τους αστυνομικούς μπροστά στη μεγάλη αποκάλυψη των ποσοτήτων κάνναβης που εντόπισαν σε δύο κρασοβάρελα και ένα επίσης πλαστικό βαρέλι λαδιού στον στάβλο του 39χρονου άνδρα.

Με ένταλμα σύλληψης για ληστεία

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, παρακολουθούσαν στενά την οικία του 48χρονου στο Πανόπουλο ο οποίος κατάγεται από τα Τσίπιανα και φέρεται να εμπλέκεται σε ακόμα μία σοβαρή υπόθεση, καθώς εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση συμμορίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας στην περιοχή της Καλαμάτας.

Εκεί, ο φερόμενος ως δράστης, που είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση, είχε δώσει ραντεβού με τους δύο συνεργούς του, με τους οποίους συναντήθηκε στο χώρο του σπιτιού του. Οι αστυνομικοί, ενεργώντας άμεσα και μεθοδικά, πραγματοποίησαν έρευνα όπου εντόπισαν αρχικά μικροποσότητα κάνναβης βάρους 11,1 γραμ., την οποία, ο 48χρονος φύλασσε σε χάρτινες συσκευασίες.

Κατόπιν νομότυπης έρευνας που ενεργήθηκε και στις οικίες των δύο ακόμα συνεργών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 176 γραμ. ανάμικτης κάνναβης με σπόρους που βρέθηκαν με ακόμα δύο τσουβάλια με κάνναβη στην κατοχή του 39χρονου, σε οικία του, ενώ εντοπίστηκε και κάνναβη σε συσκευασίες των 5,3-1,5 και 14 γραμμαρίων στο σπίτι του 48χρονου. Αντίστοιχα στο σπίτι του 53χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν ποσότητα με σπόρους και τρίμματα κάνναβης βάρους 1,4 γραμμαρίων.

Βρέθηκαν γεμάτα τα κρασοβάρελα

Λίγο αργότερα και κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών, στο σπίτι του 39χρονου από το Ανδρώνι εντοπίστηκαν στο στάβλο του τα τρία πλαστικά βαρέλια, τα οποία περιείχαν όχι... κρασί και λάδι αλλά τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης η οποία κατασχέθηκε από τις Αρχές.

Παράλληλα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, εντόπισαν και κατέσχεσαν από τις έρευνες που πραγματοποίησαν στις οικίες των δραστών, ένα κυνηγετικό μονόκαννο όπλο, μία ζυγαριά μεταλλική με την οποία πιθανόν γινόταν η ζύγιση των ποσοτήτων της κάνναβης, τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσον συνεννόησης, ενώ κατέσχεσαν και το ποσό των 700 ευρώ από τον 39χρονο και των 200 ευρώ από τον 53χρονο.

Να σημειωθεί πως και οι τρεις φερόμενοι ως δράστες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα (27/11) στον Εισαγγελέα Πύργου και κατόπιν στην Ανακρίτρια όπου θα απολογηθούν.

Πηγές: 

ilialive.gr

patrisnews.com

 

Α/Α Άρθρου: 803
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 651
Αναθεωρημένο 3 Φορές
Δημιουργήθηκε Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012 23:02
Τροποποιήθηκε Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2012 10:00
Εκτύπωση