« Τα σκουπίδια μας εκθέτουν διεθνώς !»

Γονική Κατηγορία: Ελλάδα Σύντομα Νέα Εμφανίσεις: 6577

«Τα σκουπίδια μας εκθέτουν διεθνώς !»

Ανέφερε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας προς τον υπουργό Ανταγωνιστικότητας.

Το θέμα της διαχείρισης των στερεών και των υγρών αποβλήτων έθεσε κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιας στην διάρκεια των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν το Σαββάτο στην Πάτρα παρουσία του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Η τοποθέτηση του κ Κοτζιά έγινε στην «κλειστή συνάντηση εργασίας με την ηγεσία της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές των τριών νομών και αρμόδιες υπηρεσίες» όπου σύμφωνα και με το πρόγραμμα του υπουργείου τέθηκαν: «η υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, η επιτάχυνση της απορρόφησης και ο επανασχεδιασμός του ΕΣΠΑ και η ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Συνειδητά ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας επέλεξε να θέσει μόνο το θέμα των απορριμμάτων, προκειμένου να τονιστεί με αυτόν τον τρόπο το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος και να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κυβερνητικού κλιμακίου.

« Το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών εκθέτει την χώρα διεθνώς» είπε ο κ Κοτζιάς απευθυνόμενος στον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη .

Λίγο πριν είχε περιγράψει την κατάσταση λέγοντας μεταξύ άλλων :

« Κύριε υπουργέ, τα σκουπίδια για τον νομό Ηλείας είναι μείζον πρόβλημα. Η όποια αναπτυξιακή κατεύθυνση και αν δοθεί, θα προσκρούει πάνω εδώ. Δεν είναι δυνατόν να διανοηθούμε ανάπτυξη με τα απορρίμματα στα πεζοδρόμια, στα ρέματα ή στις χωματερές. Το πρόβλημα βέβαια είναι οξύ όταν μιλάμε για την Ολυμπία. Την παγκόσμια πόλη των εκατομμυρίων τουριστών ανά έτος . Το λίκνο του πολιτισμού που εκατοντάδες επίσημοι επισκέπτες απ΄ όλο τον κόσμο έρχονται να προσκυνήσουν. Το ιερό, που αποτελεί παγκόσμια αναφορά κινδυνεύει από την εικόνα της πόλης του. Μαζί του κινδυνεύει και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό !.».

« Από σας κύριε υπουργέ περιμένουμε άμεσα να πάρετε πρωτοβουλία ώστε να έχουμε και την οριστική λύση» κατέληξε ο ομιλητής.

Πέραν τούτου ,τόσο ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς όσο και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαντώνης είχαν την ευκαιρία στο διάλειμμα των εργασιών και πριν αρχίσουν οι εργασίες με τις παραγωγικές τάξεις, να έχουν κατ΄ ιδίαν συζητήσεις για τα θέματα της Ολυμπίας με τον Γ.Γ. της Π.Δ.Ε. Απόστολο Κατσιφάρα, τον Ειδικό Γ.Γ. Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αντώνη Μαρκόπουλο, τους βουλευτές του νομού κ.τ.λ.

 

 

" Μ.Κατρίνης , Αντ, Μαρκόπουλος , Β.Παπαντώνης και Θ. Κοτζιάς "
Εκτύπωση