Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Γεώργιος Μήτσης 1959 - 2023

Έφυγε από κοντά μας σήμερα Τρίτη 7.02.2023 ο Γεώργιος Μήτσης (του Κόνσουλα) που γεννήθηκε στις 13.02.1959, πριν 64 χρόνια στο Αντρώνι.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 9.02.2023 στις 14.00 στη γενέτειρά του.

Στην σύζυγό του Μαρίτα Ζωγοπούλου, στην πρώην σύζυγο Χριστίνα Λατσινού, στα παιδιά του Κοσμά, Αλίκη, στα αδέλφια του Θανάση, Μαρία και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Μεγάλη η απώλεια του Γιώργου για το χωριό μας που παρότι γνωρίζαμε για την ταχεία επιδείνωση της υγείας του, ο θάνατός του μας συγκλόνισε.

Ήταν γιός του Κοσμά (του Σούτσου) 1927-2002 και της Βασιλικής Δάρμα 1926 – 2015 από την Μποκοβίνα. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης και παράλληλα διατηρούσε και καφενείο στην πλατεία στο Ανρώνι.

Ο Γιώργης όταν τελείωσε το δημοτικό, πήγε στην Α’ τάξη στο Γυμνάσιο της Δίβρης όπου φιλοξενήθηκε στο οικοτροφείο. Την Β’ Γυμνασίου την τελείωσε στο Σιμοπούλο και τις υπόλοιπες τάξεις στην Βάρδα όπου φιλοξενήθηκε στο εκεί οικοτροφείο.

Όταν τελείωσε το Λύκειο μετοίκησε στην Αθήνα όπου ασκούσε το επάγγελμα του σερβιτόρου και παράλληλα ξεκίνησε σαν ασφαλιστής στην «Παγκόσμια ασφαλιστική».

Ο Γιώργος από το 1977, μαθητής ακόμη, είχε ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ, ενεργό μέλος και σύνεδρος ως το τέλος γι αυτό και όταν κλήθηκε να υπηρετήσει την πατρίδα τον έστειλαν με δυσμενή στον Έβρο.

Το 1986 έγινε δικαστικός επιμελητής στην Αθήνα.

Παράλληλα με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ενδιαφερόταν για την πρόοδο του χωριού μας.

Ήταν ενεργό μέλος του Συλλόγου Αντρωναίων της Αθήνας «Η Αγία Παρασκευή» και ο τελευταίος πρόεδρος πριν διαλυθεί και επανιδρυθεί ξανά στο χωριό.

Τον Οκτώβρη του 1998, στις αυτοδιοικητικές εκλογές εκλέχτηκε σύμβουλος στον νεοσύστατο δήμο Λασιώνος και πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αντρωνίου (για τέσσερα χρόνια) με δήμαρχο τον Διονύση Μπουζαλά από την Κρυόβρυση.

Επίσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2006, εκλέχθηκε σύμβουλος με τον Νικόλαο Καρμπέτα και διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου του δήμου Λασιώνος με πρόεδρο την Παπαναγιώτου Μαρτζάκλη Γεωργία και δήμαρχο τον Βασίλη Παπαντώνη.

Ο Γιώργος και στον επαγγελματικό του τομέα ήταν ικανός και άξιος με πολλές περγαμηνές.

Διετέλεσε πρόεδρος Δικαστικών επιμελητών Εφετείου Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου – Δωδεκανήσου – Λαμίας - Βορείου Αιγαίου & Ευβοίας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας. Παράλληλα ήταν και μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Δικαστικών Υπαλλήλων.

Τα τελευταία χρόνια είχε επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ηλεία και αυτό του έδινε την δυνατότητα να διαμένει μόνιμα στο χωριό μας που τόσο αγαπούσε. Ήταν ένας ευχάριστος τύπος με χιούμορ, καλός συζητητής που θα μας λείψει.

Καλό του ταξίδι!

Υγ. Έχουμε καταγραφές από αγορεύσεις του Γιώργου στον δήμο Λασιώνος που σύντομα θα δείτε εδώ!

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, τους συμπατριώτες Αργύρη Β. Πανούτσο, Θανάση Κ. Μήτση και τον γνωστό της σελίδας Γιώργο Μαρκόπουλο.

Κώστας Παπαντώνόπουλος, Φλεβάρης 2023

Οικοτροφείο Δίβρης, ο Γιώργος στο Νο 25 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates