ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 10

Γονική Κατηγορία: Βιβλιογραφία,έντυπα Βιβλία τoυ τόπου μας Εμφανίσεις: 5237
Για όγδοη συνεχή χρονιά οι εκδόσεις «Βιβλιοπανόραμα – Γιώργος Δημητρόπουλος» πιστές στο ραντεβού τους, εκδίδουν έγκαιρα την ετήσια ιστορική – λαογραφική και λογοτεχνική έκδοση «ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 10». Έναν τόμο 608 σελίδων όπου μέσα έχουν καταχωρηθεί 75 εργασίες αποκλειστικά με Ηλειακό περιεχόμενο. Αν και σήμερα με την έκρηξη της πληροφόρησης κατακλυζόμαστε από χιλιάδες πληροφορίες, η «ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 10» φιλοξενεί κείμενα που αντέχουν στον χρόνο και χρησιμοποιούνται ως βιβλιογραφία, αφού οι συγγραφείς τους είναι καταξιωμένοι επιστήμονες και ερευνητές.
 Ο πλούτος της Ηλείας μας, ιστορικός και λαογραφικός είναι ανεξάντλητος και φέτος φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα θέματα. Επίσης στις σελίδες ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να έλθει σε επαφή και με λογοτεχνικά κείμενα, διηγήματα, ποίηση, δοκίμια κ.ά. ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για τους Ηλείους πνευματικούς δημιουργούς του σήμερα.
Στον τόμο αυτό πέραν της ιστορικής ακρίβειας των θεμάτων, ρίξαμε το βάρος και στην καλύτερη στοιχειοθεσία και τυπογραφική αναπαραγωγή, με όσον το δυνατόν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
Ξεφυλλίζοντας την «ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 10» που έχει επιμεληθεί και ταξινομήσει σε θεματικές ενότητες ο συγγραφέας –ιστορικός ερευνητής κ. Λεωνίδας Καρνάρος, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να έλθει σε επαφή με τις παρακάτω ενότητες:
- Το Έργον της Ζ΄ ΕΠΚΑ καθώς και της 6ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με αρχαιολογικά θέματα από την Αρχαία Ολυμπία, Ήλιδα, Επικούρειο Απόλλωνα καθώς και από άλλες αρχαιολογικές τοποθεσίες του νομού μας.
- Θρησκευτικά θέματα με εισηγήσεις για αγιοποίηση προσώπων, Ηλείους αγίους, αγίους που διακόνησαν στην Ηλεία καθώς και για άλλα εκκλησιαστικά θέματα.
- Λαογραφικές αναζητήσεις με προσέγγιση στις πηγές και με διάφορα άλλα θέματα από την πλούσια παράδοση του τόπου μας.
- Θέματα ιστορικά από την τουρκοκρατία μέχρι τον εμφύλιο, ιστορικές μονογραφίες αλλά και βιογραφίες προσώπων που ξεχώρισαν.
- Ποίηση, διηγήματα, αφηγήματα, δοκίμια κ.ά. ώστε να ικανοποιείται και ο πιο απαιτητικός αναγνώστης. Ο τόμος κλείνει με μια συνολική παρουσίαση των περιεχομένων όλων των μέχρι σήμερα εκδοθέντων τόμων (2003 – 2010) ώστε να είναι εύχρηστος στους ερευνητές και στους αναγνώστες ο πλούτος των 3.000 σελίδων που αποπνέουν γλυκό Ηλειακό άρωμα.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΑΘ.ΔΙΑΚΟΥ 4 -ΑΜΑΛΙΑΔΑ
ΤΗΛ/FAX 26220-21221 29638

email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.      Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.bibliopanorama.gr

Εκτύπωση