Από την ΑΥΓΗ της Τυπογραφίας στην Ηλεκτρονική ΑΥΓΗ

Frontpage Εμφανίσεις: 83028

Γράφει ο Κώστας Παπαντωνόπουλος

Μια νέα σελίδα της Ηλείας κοσμεί από σήμερα το απόγευμα 24.09.2021 τον διαδικτυακό μας κόσμο.

Η νέα σελίδα είναι η γνωστή μας εφημερίδα Αυγή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://avgipyrgou.gr/.

Την "όμορφη" ιστοσελίδα διευθύνει ο κ. Ανδρέα Καπογιάννης.

Βλέπουμε στην πρώτη σελίδα της, οκτώ κύριες κατηγορίες: ΝΕΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΡΘΡΑ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΣΧΟΛΙΑ που τα ως τώρα άρθρα τους διαβάζονται ευχάριστα χωρίς τις γνωστές ενοχλητικές διαφημίσεις.

Ο Ανδρέας παρότι έχει προτάσεις από χορηγούς, επέλεξε να μείνει μακριά από χειραγωγήσεις και το νέο μέσον ενημέρωσης που σήμερα μας παρουσιάζει να είναι, καθαρό και ξάστερο όπως και η έντυπη έκδοση που ζήσαμε και αναπολούμε.

Ευχόμαστε τα καλλίτερα στον φίλο Ανδρέα, να είναι καλοτάξιδη η σελίδα του και σαν αρχαιότεροι εδώ, θέλουμε να τον ενθαρρύνουμε ότι, αξίζει τον κόπο το «ταξίδι» όταν αγαπάς τόσο τον τόπο σου.

Εμείς από την ομάδα του www.antroni.gr ως ελάχιστη βοήθεια εκτός από τα ενθαρυντικά λόγια θα τοποθετήσουμε συνδέσμους ώστε να διευκολύνουμε την πρόσβαση της νέας σελίδας https://avgipyrgou.gr/ στις μηχανές αναζήτησης.

Όμως, θα αφήσουμε τον Ανδρέα να μας μιλήσει για την ΑΥΓΗ του 21ου αιώνα:

«Από την ΑΥΓΗ της Τυπογραφίας στην Ηλεκτρονική ΑΥΓΗ

Από την ΑΥΓΗ της τυπογραφίας, της λινοτυπίας και των υπολογιστών, στην ηλεκτρονική ΑΥΓΗ του διαδικτύου… Στην ΑΥΓΗ του 21ου αιώνα!

Είναι ένα βήμα προόδου, με την επίγνωση πάντα των ηθικών δεσμεύσεων που διέπουν την έννοια της Δημοσιογραφίας. Με τις ίδιες αρχές και το ίδιο πάθος για την Δημοσιογραφία, κυρίως όπως την οριοθέτησε η μεγάλη μορφή του Ιδρυτή της ΑΥΓΗΣ Πύργου και Διευθυντή μας Αύγουστου Καπογιάννη, με δυνατή αγάπη και βαθιά πίστη στο λειτούργημα αυτό.

Με αυτά τα εφόδια ξεκινάμε, όπως και ο Αύγουστος Καπογιάννης, όταν σε δύσκολες εποχές ξεκίνησε με το πρώτο φύλλο στις 18 Ιουνίου 1945, το καλλιτεχνικό λογότυπο του οποίου θα κοσμεί εφεξής την Ιστοσελίδα μας. Ήταν χαρακτικό έργο του συμπολίτη Πανεπιστημιακού μετέπειτα της Σχολής Καλών Τεχνών Θανάση Εξαρχόπουλου.

Ξεκινάμε μόνοι μας ελεύθεροι και ανεξάρτητοι όπως πάντα μέχρι σήμερα. Το πρώτο ευχάριστο γεγονός είναι ότι θα γράφει εδώ επιστημονικά άρθρα ο εγγονός του μεγάλου δημιουργού της Εφημερίδας μας και που φέρει το άξιο όνομά του Αύγουστος Καπογιάννης!

Επειδή δεν μου αρέσουν τα βαρύγδουπα λόγια, για το τι θα είμαστε, τι θα κάνουμε, πού θα πάμε κλπ, εσείς μόνο οι Αναγνώστες θα μας κρίνετε!

Με εκτίμηση

Αντρέας ΑΥΓ. Καπογιάννης"

----------------

Σχόλια στο fb:

Αντρέας Καπογιάννης
Ευχαριστώ εγκάρδια τον φίλο κ. Κώστα Παπαντωνόπουλο, για τη στήριξη και συμβολή του στη νέα προσπάθεια που ξεκινήσαμε από χτες‼️
Αγαπητέ Κώστα, εκφράζω την εκτιμησή μου στο ορόσωπό σου και τη δική σου σημαντική προσπάθεια,‼️ Η αλληλεγγύη και η ευγένεια εκ μέρους σου αποτελούν συνισταμένες ενός άλλου κόσμου, που πρέπει να εκφράζει την καθημερινότητα της ζωής μας,
Εκτύπωση