Απ´ το αυτί και στο δάσος…

Frontpage Εμφανίσεις: 62027

Γράφει: ο Κώστας Παπαντωνόπουλος

Διαβάζουμε στην εφημερίδα «Πατρίδα» το άρθρο:

«Ενδιαφέρον για το δάσος».

Είχαμε δει σε φωτογραφίες τον συμπατριώτη Άγγελο Μαρκόπουλο από την Γιάρμενα στη φετινή εκδήλωση στο Πούσι της Αχλαδινής για την απελευθέρωση του Λάλα.

Εκεί ο Άγγελος κατά την άποψή μας, δεν θα έχασε την ευκαιρία να μιλήσει στην εκπρόσωπο της κυβέρνησης για το θέμα που έχει καταναλώσει το μισό και βάλε από την ζωή του, το Δρυοδάσος Φολόης.

Εμείς που γνωρίζουμε τον Άγγελο λέμε ότι, δεν θα «καθάριζε» εύκολα μαζί του η κυρία εάν δεν επισκεπτόταν «εδώ και τώρα» το δάσος.

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο:

«Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις στο πούσι κυρία Καλογήρου Χριστιάνα, γενική γραμματέας του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων που βρέθηκε πρόσφατα στην Ηλεία έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το Δρυόδασος της Φολόης, ζητώντας από τον κύριο άγγελο Μαρκόπουλο να το επισκεφτεί μαζί του.

Εκεί αφού εξεπλάγην από την ωραιότητα του Δρυόδασους επαίνεσε τον κύριο Μαρκόπουλο για τους πολυετείς αγώνες του για την προστασία του Δρυοδάσους. Ως γνωστόν ο κύριος Μαρκόπουλος με καταγωγή από Φολόη, έχει αγωνιστεί επί 37 χρόνια (από το 1985) μέχρι τώρα και έχει «βγάλει» έξι (6) αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προστασία του Δρυοδάσους Φολόης. Υπήρξε εμπειρογνώμονας και Νομικός Σύμβουλος της Βουλής για την Ε.Ε. και τους Διεθνείς Οργανισμούς και Δικηγόρος παρ´ Αρείω Πάγο και ΣτΕ».

Η απάντηση του κ. Μαρκόπουλου στην αφεντιά μου:

Κώστα, δεν είναι αλήθεια αυτά που λες ότι δήθεν" εγώ δεν θα έχανα την ευκαιρία να μιλήσω με την κυρία" ούτε δήθεν "δεν θα καθάριζε εύκολα η κυρία μαζί μου" και ούτε το δήθεν "από το αυτί και στο ...δάσος" δηλαδή εγώ την πήγα άρον άρον στο δάσος. Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Αυτή είναι η περίφημη παραπληροφόρηση. Βγάζεις αυθαίρετα κάποιες υποθέσεις ως δήθεν αληθείς. Όπως τρώγαμε στο Πούσι σε ένα μεγάλο τραπέζι με τους επίσημους και εκείνη ήταν στη μέση και από δίπλα της ο Δήμαρχος, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, αυτός που είπε τον πανηγυρικό, κλπ επίσημοι προς το τέλος εγώ την άκουσα, προφανώς την είχαν ενημερώσει η ήξερε από μόνη της το θέμα να μου λέει " κ. Μαρκοπουλε θέλω να πάμε μαζί να δούμε το Δάσος της Φολόης". Εγώ δεν το περίμενα και της είπα να πάμε αλλά εγώ μετά θα προχωρήσω για το χωριό μου οπότε να πάρουμε και τον υποδιοικητή του Α.Τ Ολυμπίας κ. Γιάννη με το περιπολικό για να σας γυρίσει πίσω γιατί ήθελε να πάει Ολυμπία. Συμφώνησε και πήγαμε στο δάσος διασχίζοντας με τα αυτοκίνητα όλο το δάσος μέχρι τα φονικά όπου σταματήσαμε, βγήκε έξω, εξεπλάγη από το δάσος και ο οδηγός της μας έβγαλε φωτογραφίες εμάς και το δάσος. Εκεί με επαίνεσε πολλές φορές και εγώ την ευχαρίστησα που ήλθε στο δάσος και εγώ έφυγα για Φολόη και εκείνη με το δικό της αυτοκίνητο και οι αστυνομικοί με το περιπολικό γύρισαν επί τόπου προς τα πίσω για Αρχαία Ολυμπία. Αυτά έγιναν χωρίς να προκαλέσω εγώ την έλευση της στο δάσος. Νομίζω ότι ήθελε να με τιμήσει για τις αποφάσεις του ΣτΕ που έβγαλα για το δάσος που επέβαλλαν την προστασία του. Ήξερε πολύ καλά το θέμα και προς τιμήν της. Μακάρι όλοι στο Δημόσιο να έχουν τέτοιο ήθος και να μαθαίνουν να αναγνωρίζουν αυτούς που παλεύουν.

Γεια χαρά σου Κώστα μου. Να είσαι πάντα καλά για να αγωνίζεσαι.

Εκτύπωση