1990: Ο Αντωνάκης Μπαντούνας με γεμάτο το καρότσι φραγκοδίφραγκα στον ΟΤΕ.

Γονική Κατηγορία: Πολυμέσα Βίντεο (Video) Εμφανίσεις: 57053

ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ (ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ) ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΡΩΝΙ

Γράφει ο Κώστας Παπαντωνόπουλος

Η παρακάτω ιστορία διαδραματίστηκε στις αρχές του 1990 με παρουσία της κάμερας της νεοσύστατης τότε ιδιωτικής τηλεόρασης του MEGA.

Ο συμπατριώτης μας Μπαντούνας Αντωνάκης του Μπάμπη (έτσι τον λέμε), έλαβε έναν υπέρογκο λογαριασμό του τηλεφώνου του στην Αθήνα με 153.454 δραχμές ενώ συνήθως πλήρωνε 3 με 4.000 δραχμές.

Διαμαρτυρήθηκε, χτύπησε πόρτες, ζήτησε να γίνει αλλαγή στο μετρητή διότι είχε γράψει 28.000 μονάδες σε διάστημα 30 ημερών μόνον.

Κανένας όμως από τους καρεκλοκένταυρους του τότε κρατικού ΟΤΕ δεν του έδινε σημασία, με λίγα λόγια τον είχαν, να περιμένει στο ακουστικό του ως που τελικά ο Αντωνάκης με τον δικό του τρόπο, «πήρε το αίμα του πίσω».

Αποφάσισε και «βομβάρδισε» τον ΟΤΕ με σακουλάκια μέσα στα οποία είχε τοποθετήσει φραγκοδίφραγκα και τάλιρα που αντιπροσώπευαν το ποσόν του λογαριασμού του.

Αφού τοποθέτησε τις σακούλες με τα νομίσματα στο καρότσι της δουλειάς του, ξεκίνησε με τα πόδια από το Γαλάτσι στην Πατησίων και από κει στην οδό Αβέρωφ στα γραφεία του ΟΤΕ με την συνοδεία βέβαια του δημοσιογράφου Μάριου Βιρβίλη και της κάμεράς του.

Σαν νομοταγής πολίτης ο Αντώνης, έμεινε στην ουρά με το καρότσι μπροστά του και μόλις ήλθε η σειρά του, άρχισε να αφήνει στον γκισέ τις σακούλες με τα φραγκοδίφραγκα.

Ο υπάλληλος τα έχασε και αρνήθηκε αρχικά να παραλάβει τα κέρματα αλλά όταν του υπενθύμισε ο Αντώνης ότι ήταν υποχρεωμένος να τα παραλάβει και ότι ο ίδιος ήταν αποφασισμένος και δεν επρόκειτο να το «κουνήσει ρούπι» εάν δεν του υπέγραφαν την εξόφληση.

Τελικά πέρασε του ανυποχώρητου Αντώνη αφού επιστρατευθήκαν οκτώ υπάλληλοι και η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε ύστερα από δύο ώρες.

Το παραπάνω περιστατικό το είχαμε δει τυχαία όταν συνέβη και ενοχλήσαμε τον Αντώνη που είχε φροντίσει να κρατήσει αντίγραφο όπου ευγενικά μας παραχώρησε.

Με τον Αντωνάκη είμασταν πολύ κοντά και λόγω συγγένειας από τότε που είδαμε τον κόσμο. Ήταν από μικρός πολυτεχνίτης με κυρίαρχο έργο του ένα αληθινό όπλο που όταν το ανακάλυψε ο πατέρας του το κατέστρεψε. Έχουμε καταγράψει όλο το ιστορικό της κατασκευής του όπλου. Ακόμη το πρώτο μας αυτοσχέδιο πατίνι με ξύλα καβίλιες και ρουλεμάν ήταν κατασκεύασμα του Αντώνη. Υποσχέθηκε όταν θα βρούμε χρόνο να φτιάξει και ένα για το Λαογραφικό Μουσείο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αντωνάκης είναι από τους πρώτους που απλόχερα παραχώρησε αρκετά κειμήλια στο Λ. Μουσείο «εν ονόματι» της οικογένειάς του.

Εκτύπωση