Εκδηλώσεις
  • Εγγραφή

   Μεγάλη χορευτική εκδήλωση με τίτλο «ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στις 2 Ιουλίου 2011, στην Κουρούτα της Αμαλιάδας από το Λαογραφικό – Πολιτιστικό σύλλογο «Ρίζες» Αμαλιάδας.

   Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν αντιπροσωπευτικός εφόσον όσοι την παρακολούθησαν πραγματοποίησαν ένα μεγάλο στην Ελληνική παράδοση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο Σύλλογος Κρητικών νομού Ηλείας «Η Μεγαλόνησος Κρήτη» με χοροδιδάσκαλο τον κ. Μπαντουδάκη Θέμο, ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών Δήμου Αιγιαλείας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Σιακκή Γιώργο, ο Σύλλλογος Χορού Καλαμάτας «Ξενία» με χοροδιδάσκαλο την κα. Γεωργαρά Ξένια, ο Λαογραφικός Σύλλογος Αγκαθιάς Ημαθίας, το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών Αθήνας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Βλαχούλη Θωμά και φυσικά ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» Αμαλιάδας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Χρυσανθακόπουλο Θεόδωρο και την κα. Κολέτση Αθηνά.

  Η εκδήλωση έχει γίνει θεσμός πλέον για τον Λαογραφικό – Πολιτιστικό σύλλογο «ΟΙ ΡΙΖΕΣ», που και φέτος παρουσίασαν αρκετούς χορούς, από όλη σχεδόν την Ελλάδα, ενώ τα παιδικά τμήματα εντυπωσίασαν το κοινό, τόσο με τις χορευτικές φιγούρες, όσο και με τις παραδοσιακές τους φορεσιές. Το πλήθος των παρευρισκομένων ενθουσιάστηκε από το σιργιάνι και καταχειροκρότησε τα χορευτικά και τους χοροδιδασκάλους των συλλόγων.

Το antroni.gr χαιρετίζει τέτοιες εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην διάσωση και την διάδοση της λαϊκής μας παράδοσης.

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Στατιστικά Μετρητές

Χρήστες
247
Άρθρα
1104
Εμφανίσεις Άρθρων
20684776

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 560 επισκέπτες και κανένα μέλος

S5 Box

Login

Register

Δημοφιλή άρθρα