Διάφορα
  • Εγγραφή

Αναδημοσιεύσεις

Να ζήσεις μπάρμπα Βασίλη σαν τα ψηλά βουνά! Δεν θέλαμε να δώσουμε ιδιαίτερη δημοσιότητα στο γεγονός, παρότι είχαμε δημοσιεύσει τις πρώτες μέρες φωτογραφίες και βίντεο μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη μας. Η είδηση του γάμου (με την σύμφωνη γνώμη και του γαμπρού) πέρασε τα όρια του χωριού μας, έφτασε στα τοπικά μέσα, εξαπλώθηκε σε όλη σχεδόν τη χώρα και το εξωτερικό.

Πολλά μηνύματα έφτασαν στην σελίδα, ρωτώντας μας να επαληθεύσουμε ή να διαψεύσουμε το γεγονός. Τώρα που καταλάγιασε η είδηση, αναδημοσιεύουμε  άρθρο της εφημερίδας «Πρώτη» της Ηλείας, «Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός…»

"Έφριξα" όταν διάβασα την επιστολή -απάντηση στο δήμαρχο Φολόης, του συντοπίτη Άγγελου Μαρκόπουλου,  στην εφημερίδα "Θέση της Ηλείας".

Ο Άγγελος Μαρκόπουλος είναι αυτός που, μόνος, πέτυχε τελικά την προσωρινή  αναστολή  από το ΣτΕ για τη δημιουργία σφαγείων στο Κούμανι.  Είναι αυτός που ενδιαφέρεται με πράξεις (και όχι με λόγια) για την προστασία του δρυοδάσους περισσότερο από όλους μας. Είναι αυτός που μοίραζε κινητά τηλέφωνα στους βοσκούς της Κάπελης  να ειδοποιούν τις αρχές για τις παράνομες υλοτομίες.

ΣΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΠΕΣ ΔΕΝΤΡΩΝ
ΤΟ ΔΑΣΟΝΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ.
ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΕΛΙΕΣ

 

Φωτο: Ντινόπουλος Ιωάννης- Τριφύλλι στης "Βασίλως το Ισωμα."

...Το έχω ακούσει ως ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, η ζήσε Μάη μου σχέτο, η ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι … η ζήσε Μαύρε μου…

Σε κάθε περίπτωση , αυτός που χρησιμοποιεί αυτή τη φράση, θέλει να δηλώσει το απραγματοποίητο, την ουτοπία..Χρησιμοποιεί σωστά όμως τη φράση ; γνωρίζει πως προέκυψε αυτή και ποιά ήταν η αρχική της σημασία;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Στατιστικά Μετρητές

Χρήστες
247
Άρθρα
1113
Εμφανίσεις Άρθρων
21081768

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 637 επισκέπτες και κανένα μέλος

S5 Box

Login

Register

Δημοφιλή άρθρα