Διάφορα
  • Εγγραφή

Καταγγελίες

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: ΙΔΙΩΤΕΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Ηταν προεκλογική υπόσχεση

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Τοπικοί αιρετοί παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας συνεχίζουν να εκθέτουν με τις πρωτοφανείς ενέργειές τους τον ιστορικό δήμο-βιτρίνα της χώρα μας, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών.

 Οπως κατήγγειλαν στην «Ε» κάτοικοι της μικρής κοινότητας Ανδρωνίου, κάποιοι ιδιώτες πραγματοποίησαν πρόσφατα, με τη συναίνεση εκπροσώπων του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, διάφορες αποχετευτικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, εντός του οικισμού της τοπικής κοινότητας, με σκοπό να οδηγήσουν τα βοθρολύματα εντός παρακείμενου ρέματος, δηλαδή προς το «Φαράγγι Αντρωνίου», περιοχή προστατευμένη από το δίκτυο Natura 2000!

Τη σοβαρή καταγγελία των κατοίκων επιβεβαίωσε στην «Ε» και ο πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου «Ωλωνός».

«Εν τη γενέσει της παραπάνω αυθαιρεσίας, ενημέρωσα τηλεφωνικά τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αντρωνίου, τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Λασιώνος και το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, χωρίς αποτέλεσμα. Εκ των υστέρων έμαθα ότι το έργο ήταν προεκλογική υπόσχεση προς τους ιδιώτες, γι' αυτό και μέχρι σήμερα δεν έχει ενδιαφερθεί ο δήμος για την αποκατάσταση της προκλητικής αυθαιρεσίας», κατήγγειλε ο πρόεδρος του «Ωλωνού» Κώστας Παπαντωνόπουλος και πρόσθεσε:

«Εκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι ξήλωσαν το διακοσμητικό πλακόστρωτο, πέρασαν τους σωλήνες και έκλεισαν πρόχειρα το κενό με τσιμέντο. Επίσης, στο δημόσιο δρόμο μπορεί κάποιος να διακρίνει άλλη αυθαίρετη παρέμβαση (σαμάρι) στην είσοδο οικίας.

«Καλούμε τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Περιβάλλοντος να παρέμβουν ώστε να σταματήσει το οικολογικό έγκλημα και οι πρωτοφανείς αυθαιρεσίες», τόνισε ο κ. Παπαντωνόπουλος.

Πηγή:Ελευθεροτυπία

 

Η απαγόρευση ανάρτησης φωτογραφιών αρχαιολογικού περιεχομένου...

 

 

 

Ύστερα από την μηνυτήρια αναφορά μου, προσπαθούν να συγκαλύψουν  την καταστροφή των αρχαιοτήτων στην Αρχαία Ψωφίδα.

Σας επισυνάπτω:

1.       Tο πρακτικό του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι. Ν. Κοιμήσεως της  Θεοτόκου Ψωφίδος, της 4ης Αυγούστου 2008, λίγες μέρες πριν την καταστροφή των αρχαιοτήτων, που καθορίζει τις τιμές που θα καταβάλλουν οι μικροπωλητές κατά την επικείμενη ζωοπανήγυρη της 1ης Σεπτεμβρίου 2008

2.      Tην μηνυτήρια αναφορά μου κατά των υπευθύνων για την καταστροφή των αρχαιοτήτων.

3.      Φωτογραφίες πριν και μετά την προσπάθεια συγκάλυψης.

Μια απάντηση στην 6η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Η αυτοψία και η χρονολόγηση του μνημείου έγινε πρόχειρα και επιπόλαια μιας και δεν έγινε καμία προσπάθεια ανάγνωσης της επιγραφής κτίσεώς του. Από τότε πέρασαν 7 χρόνια χωρίς να επισκεφθούν και να ενδιαφερθούν για την κατάσταση του ναού. Μετά από διαμαρτυρία μας, στις 6-3-2007 για τη διάσωση του Ναού, μας απαντούν ότι ακόμα δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δράσης τους αλλά θα πρέπει πρώτα να γίνει σειρά εργασιών. Βέβαια στην αναφορά δεν γίνεται σαφές το πότε θα τους απασχολήσει ενώ δείχνουν διατεθειμένοι να γίνουν «αρωγοί» κάθε άλλης πρωτοβουλίας. Με λίγα λόγια δεν έχουν αντίρρηση να το φτιάξουν τα «κοροΐδα» οι κάτοικοι ή ο φτωχός Δήμος, αρκεί να τους υποβάλουμε όμως μελέτη αποκατάστασης για έγκριση.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ - ΦΟΛΟΗΣ

«Ο ΩΛΟΝΟΣ»

«Ασυνείδητοι», κατέστρεψαν το αλσύλλιο του οικισμού Άγιος Ιωάννης Αμαλιάδας, ανήμερα της «Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού». Βρήκαν την πιο κατάλληλη στιγμή μετά την ακολουθία και υλοτόμησαν το όμορφο αλσύλλιο που είναι ιδιοκτησίας του εν λόγο ναού.

Σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλαν οι κάτοικοι, ο ιερέας και μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, αναζητούσε τρόπους να κόψουν τους κλάδους από ένα παρακείμενο δένδρο δρυς, που θεωρούταν επικίνδυνο για παραπλήσια οικία.

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Στατιστικά Μετρητές

Χρήστες
247
Άρθρα
1102
Εμφανίσεις Άρθρων
20548008

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 392 επισκέπτες και κανένα μέλος

S5 Box

Login

Register

Δημοφιλή άρθρα