Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

ΖΟΩΚΛΟΠΗ (1904 ΚΕΡΤΙΖΑ, ΤΣΙΠΙΑΝΑ) ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Η ΖΟΩΚΛΟΠΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΑΜΠΕΙΑΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

14.01.1904

Κάθε ά γράφουσιν ημίν εκ Πύργου, οι κάτοικοι των διαφόρων χωρίων του Δήμου Λαμπείας διατελούν εις ζωηράν αναστάτωσιν και αγανάκτησιν ένεκα της ζωοκλοπής ασυστόλως ενεργούμενης και ανέκαθεν λυμανομένης τας μόνας περιουσίας των.

Ούτως εις το χωρίον Κερτίζα άγνωστοι ζωοκλέπται έκλεψαν πέντε πρόβατα ανήκοντα εις τον Άγγ. Δέρβον και 8 πρόβατα ανήκοντα εις τον Ν. Δέρβον. Επίσης εις το χωρίον Τσίπιανα του Δήμου τούτου εκλάπησαν επτά αίγες του χωρικού Κ. Ντίνου και του Ανδρ. Τριανταφιλόπουλου 3 αίγες. Εις το χωρίον Κερτίζα άγνωστοι εισελθόντες εν ώρα νυκτός έκλεψαν του Δημητρίου Βασιλόπουλου τρεις ίππους και εξαφανίσθησαν. Η αξιοθρήνιτος αυτή κατάστασις χρονολογείται από πολλού καθ´ άπασα την Ηλείαν, χωρίς ατυχώς να λαμβάνονται δραστήρια μέτρα προς περιστολήν του κακού, το οποίον ένεκα του ακαταδίωκτου και της αμεριμνησίας ενθράσυνε τας μάστιγας των ζωοκλεπτών, ενεργούσας το έργον των ανενοχλήτως και εν πλήρη μεσημβρία.


Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates