Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Έργα στο δήμο Λασιώνος

Σας παρουσιάζω βίντεο, που περιέχουν πολλές εκατοντάδες φωτογραφίες από έργα που πραγματοποιούνται στο δήμο μας. Υπάρχουν εικόνες πριν και μετά την κατασκευή των έργων. Τα προβάλω μέσα από το You Tube  λόγω του μεγάλου όγκου του υλικού που συγκεντρώθηκε. Σημαντικό μέρος των φωτογραφιών είναι του μηχανικού Χρήστου Γιαννόπουλου.

Το περασμένο καλοκαίρι αλλά και τους τελευταίους μήνες επισκέφτηκα όλα τα χωριά του Οροπεδίου Φολόης, σχεδόν όλα τα χωριά του Ερυμάνθου και αρκετά χωριά της Ηλείας. Το «εργοτάξιο» από έργα που υπήρχαν  σε κάθε χωριό και συνοικισμό του δήμου μας, δεν το παρατήρησα σε άλλο δήμο.

Ίσως να μην μου δοθεί άλλη ευκαιρία για να συγχαρώ όλους όσους δούλεψαν ώστε να μην σβήσει η ελπίδα για την επιβίωση των χωριών μας και εν όψει του Καποδίστρια ΙΙ ή όπως αλλιώς θα τον ονομάσουν, να καταλάβουμε όλοι ότι η δημιουργία ορεινού δήμου, θα πρέπει να είναι για μας μονόδρομος.

Από τα έργα εξαιρείται μόνο το τοπικό διαμέρισμα Αντρωνίου (Αντρώνι, Πανόπουλο, Σπαρτουλιά, Ζαχαρέικα, Κατσαρού) που θα σας τα παρουσιάσω στο άμεσο μέλλον. Εξάλλου όλοι μας θα θαυμάσουμε τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στα χωριά μας, όταν τα επισκεφτούμε.

Κ. Παπαντωνόπουλος Δεκέμβρης 2009

 
   


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates