Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Αρετή Σίνου 1930 - 2021

Έφυγε σήμερα 8.07.2021 η Αρετή Σίνου, σύζυγος του +Πάνου Σίνου (Πανάκη) που γεννήθηκε πριν 90 χρόνια στο Αντρώνι.

Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή στις 11.00 στη γενέτειρά της.

Στα παιδιά της Σπήλιο, Νίκο, Ελένη και σε όλους τους συγγενείς της εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.

Η θειά Αρετή προέρχεται από το Συλαϊδαίικο σόι. Γονείς της : Συλάϊδος Νικόλαος Κων/νος 1890 (γέρο Συλάιδος) και η Αντωνία Συλάιδου/Λαμπαδά (Τσαμπαλού). Ήταν σχεδόν σε όλη την διάρκεια της ζωής της μια ταλαιπωρημένη αλλά γενναία γυναίκα. Έχασε τον 47χρονο άντρα της στις 28.02.1980. Ανάθρεψε τα παιδιά της σκαρίζοντας τα γίδια της. Μόνον που «ενός κακού μύρια έπονται». Η μοίρα της επιφύλαξε και άλλο χουνέρι. Το 2002 έχασε και την νύφη της Κατερίνα από τροχαίο κοντά στην Σπαρτουλιά όταν είχε σκαρίσει τα ζωντανά της. Η αείμνηστη Κατερίνα ήταν από τον Κυπάρισσο Αιτωλοακαρνανίας και άφησε ορφανά τέσσερα τσορομπίλια που τα μεγάλωσε και αυτά η γιαγιά τους η Αρετή.

Καλό της ταξίδι!

Οι πληροφορίες προέρχονται από τον φίλο της σελίδας, Γιώργο Μαρκόπουλο από την Γιάρμενα. Στοιχεία μας έχει δώσει επίσης ο Θάνος Συλάιδος.


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates