Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Σκοπός

Σκοπός μας είναι να προβάλουμε την ιστορία τον πολιτισμό και τις παραδόσεις ακόμα και έξω από τα φυσικά όρια του χωριού μας.

Επιδίωξή μας είναι να παρουσιάσουμε τις μαγευτικές γωνιές αυτής της περιοχής, άγνωστες στο ευρύ κοινό και να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον της πολιτείας, των φορέων και των επισκεπτών.

Απώτερος στόχος μας είναι η δημιουργία μιας μικρής διαδικτυακής κοινότητας για ανταλλαγή απόψεων (forum) με τους πατριώτες, σε θέματα που αφορούν τον τόπο μας και την συγκέντρωση πληροφοριών για την ιδιαίτερη πατρίδα μας μέσα από «λίγα κλικ του ποντικιού σας».

Για την ξενάγηση στους οικισμούς, στις ρούγες (Ζηρέικα, Γιανακέικα, Λαζουπάλη, Σπαρτουλιά, Ζαχαρέικα, Κατσαντωνέικα) στους δρόμους και γενικά στην όμορφη φύση του.

Για την επικοινωνία των απανταχού στον κόσμο Αντρωναίων, αργότερα όταν γίνουμε πολλοί, θα μπορούμε να συνομιλούμε μέσω των σελίδων μας (chat). Επιπλέον, στόχος μας είναι όλοι μαζί να καταγράψουμε και να συγκεντρώσουμε αντικείμενα όπως εικόνες, σκεύη, υφαντά, μουσικά όργανα, νομίσματα, εργαλεία (γεωργικά, ξυλουργικά, εργαλιόπετρες ),όπλα (σπαθιά ,τουφέκια, μαχαίρια),δίσκους κ.α., τα οποία θα τα εκθέσουμε σε αίθουσα μουσείου στο Αντρώνι.

Προκειμένου να μην σαπίζουν τα ιερά κειμήλια στις αποθήκες ή να βρεθούν αργότερα σε κάποιο παλαιοπωλείο για πενταροδεκάρες, θα είναι καλύτερα να φυλαχτούν, να συντηρηθούν και να μείνουν κληρονομιά στους νεότερους. Επίσης, στοχεύουμε στη δημιουργία φωτογραφικού αρχείου περασμένων χρόνων , το οποίο θα καταχωρηθεί στο διαδίκτυο (κτιρίων, τοπίων, γιορτών και προσώπων με σύντομο βιογραφικό). Με τα μέσα που έχουμε σήμερα να φτιάχνουμε γρήγορα αντίγραφα είναι σχετικά εύκολο, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά για την αρχειοθέτηση και την συγγραφή των βιογραφικών. Για τις οικογένειες που βρίσκονται στο χωριό θα οριστεί, αν είναι δυνατόν,ένα άτομο από κάθε οικογένεια ή κάθε σόι για την φωτογράφηση και το βιογραφικό. Για τις πόλεις και το εξωτερικό μπορείτε να μας τα στέλνετε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

Παρακαλούμε τους φίλους πατριώτες του εξωτερικού και της Ελλάδος να συμβάλλουν στην προσπάθεια μας ερχόμενοι σε επαφή μαζί μας.

Πιστεύουμε ότι μία συντονισμένη πίεση των τοπικών φορέων και των επισκεπτών προς την πολιτεία και την επιστήμη θα μπορούσε να αποβεί αποτελεσματική για την προστασία και την τουριστική αξιοποίηση αυτού του υπέροχου ημιορεινού συγκροτήματος.

Ελπίζουμε το διαδικτυακό σας ταξίδι μαζί μας να είναι ευχάριστο και δημιουργικό…

 

 

Απρίλιος 2006

 

Αποποίηση ευθύνης: Το antroni.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο εξωτερικών δικτυακών σελίδων και μέρη των οποίων πιθανών παρουσιάζονται στις σελίδες του.

Το antroni.gr δεν μπορεί να εγγυηθεί την εγκυρότητα ή αξιοπιστία των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτόν τον δικτυακό τόπο.

Το antroni.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για προβλήματα ή ζημιές που μπορεί να προκύψουν από τις σελίδες του, η χρήση τους γίνεται με ευθύνη όσων τις χρησιμοποιούν.

Προειδοποίηση: Οι θέσεις και απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα μας, δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις θέσεις μας. Έκαστος αρθρογράφος φέρει ακεραία την ευθύνη των γραφομένων του.

Ο,τιδήποτε (ιδίως έγγραφα, κείμενα, φωτογραφίες, σχέδια, βίντεο, και γενικότερα αρχεία ηλεκτρονικής μορφής) δημοσιεύεται στην παρούσα ιστοσελίδα αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία αυτής και προστατεύεται από τους σχετικούς νόμους.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναμετάδοση, αναπαραγωγή, τροποποίηση, χρήση, δημοσίευση, διανομή ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο δημόσια, εμπορική ή μη εκμετάλλευση των περιεχομένων αυτής, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας.

Επιτρέπεται ρητώς η χρήση περιεχομένων της σελίδας από μέλη ή απλούς χρήστες, μόνο για αποθήκευση σε μεμονωμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή για καθαρά ιδιωτική χρήση και με την προϋπόθεση ότι διακρίνεται ευκρινώς η προέλευση των περιεχομένων από την ιστοσελίδα © «www.antroni.gr».

 
basilis @ dhmhtrhs papantonis-nikolaos panoutsos.jpg

Προπαίδευση στην Καλαμάτα τον Αύγουστο του 1971

Βασίλης Κ. Παπαντώνης (Κατσαφός), Δημήτρης Δ. Παπαντώνης(Μπούκης) και Νικόλαος Δ. Πανούτσος (Ρόκας).
 

 

 

 

 

apo aristera-antreas,nikolaos,nikos,xrisanthos,nikolaos mpantounas(pateras politas)lisandros sinos,tzavelas,mpakalis ,meremetis.
nik.thomas-lisandros-kostas-gianoula rodopouloi.jpg
platia_k.p
orxistra
H  ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ  ΠΑΛΙΑ
 
 
Α/Α Άρθρου: 18
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 8717
Αναθεωρημένο 23 Φορές
Δημιουργήθηκε Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2006 14:35
Τροποποιήθηκε Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2013 03:42
 

Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates