Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου –Φολόης  ο «ΩΛΟΝΟΣ», η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας, ο Συνεταιρισμός Bιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και Περιχώρων, το Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας “ΔΙΩΝΗ” και τα Φυτώρια “ΜΙΧΑΛΑΣ” το Σάββατο στις 13 Απριλίου 2013, και ώρα 8:00 θα πραγματοποιήσουν από κοινού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, με θέμα: Εναλλακτικές Καλλιέργειες με αρωματικά φυτά και βότανα της Ηλείας.

Για τα βότανα και τα αρωματικά φυτά θα μιλήσει η Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής και Φαρμακογνωσίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μαντώ Λάζαρη, και η Γεωπόνος- Σύμβουλος  Υπεύθυνη Εργαστηρίου ''ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΗΛΕΙΑΣ'', Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Διαχείριση Αγροτικού Χώρου, MSc Αγροχημεία & Βιολογικές Καλλιέργειες, Παναγιώτα Δημητροπούλου.

Στις νέες εναλλακτικές καλλιέργειες θα αναφερθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας, Βασιλόπουλος Θεόδωρος. Για τα αναπτυξιακά και τρέχοντα προγράμματα χρηματοδότησης των νέων εναλλακτικών καλλιεργειών όπως βότανα και αρωματικά φυτά θ’ αναφερθούν, η γραμματέας του συλλόγου Ωλονός και υπεύθυνη του Κέντρου Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη», Χαριτοπούλου Βάσω και η Σύμβουλος Επιχειρήσεων στη «Διώνη», Μάρρα Ηλιάνα. Τέλος, ο σύλλογος  Ωλονός θα καταθέσει στον Δήμο Ήλιδας, αναπτυξιακή πρόταση για τα αρωματικά βότανα.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό με βότανα διαφόρων περιοχών της Ηλείας και στο τέλος θα διανεμηθούν αρωματικά φυτά, από τον γεωπόνο Παντελή Μιχάλα.

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates