Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

ΕΒΔΟΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η έβδομη συνάντηση διάσωσης διάδοσης και καταγραφής των δημοτικών μας τραγουδιών, το Σάβατο 11 - 2 - 2012, στην Αμαλιάδα και στο κατάστημα εστίασης «Μεταξύ μας», του κ. Αριστόπουλου Γεωργίου, που βρίσκεται στο τρίτο χιλιόμετρο επί της επαρχιακής οδού Αμαλιάδας- Κρυονερίου.

Ύστερα από τις έξι προηγούμενες εκδηλώσεις που προηγήθηκαν, οι φίλοι του δημοτικού τραγουδιού έδωσαν δυναμικά το παρόν και στην Αμαλιάδα.

Μετά από πρωτοβουλία και συντονισμένες προσπάθειες του ερευνητή λαογράφου κ. Ηλία Τουτούνη, του κ. Κώστα Παπαντωνόπουλου δημιουργού της ιστοσελίδας, (http://www.antroni.gr), το δημοτικό μας τραγούδι αντιλάλλησε και πάλι θυμίζοντας τους παλιούς καλούς καιρούς. Κάτοικοι της περιοχής, λάτρεις και ερασιτέχνες ερμηνευτές του παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού, με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά αποδέχθηκαν την πρόσκληση και έδωσαν το παρών τους σ' αυτή την προσπάθεια. Ακούστηκαν και καταγράφησαν πολλά παλιά δημοτικά μας και ιδίως ξεχασμένα Ηλειακά τραγούδια, σχεδόν άγνωστα στο ευρύ κοινό.

 

Συμμετείχαν κάτοικοι από την Πάτρα, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Τραγανό, Αστρά, Τριπόταμα, Τσίπιανα, Κρυόβρυση (Δερβινή), Δροσιά (Μπροστοβίτσα Τριταίας), Ανδρώνι, Φολόη (Γιάρμαινα), Καλύβια και Σώστη Αμαλιάδος.

Τα τραγούδια ήσαν επιτραπέζια (της τάβλας), χωρίς την συνοδεία μουσικών οργάνων και ηλεκτρονικής υποστήριξης.

Τηλεφωνα επικοινωνίας Ηλίας Τουτούνης Αμαλιάδα τηλ. 26220-21249, κιν. 6973887955.

Στους οργανωτές ευχόμασθε καλή συνέχεια σ΄αυτή την όμορφη προσπάθεια που ξεκίνησαν για να διασώσουν και να μεταδώσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Πηγή: Εφημερίδα "Πατρίς"

 

 

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates