Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΕΡΣΑΙΝΑΙΩΝ 2013

Με κάθε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο αντάμωμα των Περσαινέων τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου στο χωρίο τους. Πέραν των υπολοίπων δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα το διάστημα πριν και μετά της γιορτής της Παναγιάς,  με πρωτοβουλία του    Συλλόγου  της Αθήνας  διοργανώθηκε  κεντρική εκδήλωση  που περιλάμβανε γλέντι στην πλατεία . Η συμμετοχή  του κόσμου υπήρξε μεγάλη. Νέοι, γέροι και παιδιά γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία για το πανηγύρι.

Ανοίγοντας τις εκδηλώσεις ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Γιαννόπουλος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στην συνέχεια  τόνισε «την ανάγκη της ενίσχυσης τέτοιων πρωτοβουλιών που ως σκοπό έχουν την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των απανταχού Περσαινέων. Ένα αντάμωμα που έχει καθιερωθεί πια  στα γενικά πλαίσια των δραστηριοτήτων  του  συλλόγου,  που όσο περνούν τα χρόνια γίνεται θεσμός  αναδεικνύοντας ταυτόχρονα  την αστείρευτη  αρωγή του συλλόγου στην επίλυση προβλημάτων του χωριού.»  Τέλος ο κ Γιαννόπουλος αναφέρθηκε  «στην καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του συλλόγου με το τοπικό συμβούλιο και με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας  ώστε το χωριό να παραμείνει ζωντανό ως κοινωνία.»

Στο ίδιο μήκος κύματος υπήρξε και ο σύντομος χαιρετισμός του πρόεδρου του Τ.Σ. Πέρσαινας Γιώργου Παναγόπουλου ο οποίος τόνισε «την άριστη και διαχρονική σχέση μεταξύ συλλόγου και κοινότητας. Τους σταθερούς και άσβεστους  δεσμούς των ετεροδημοτών , εδώ και χρόνια , με τον τόπο της καταγωγής τους».

Εκ μέρους του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος ο οποίος αφού με την  σειρά του καλωσόρισε τους παρευρισκομένους τόνισε «την χαρά που δίνεται αυτές τις μέρες για το αντάμωμα με τους φίλους , τους συγγενείς αλλά και τις παιδικές αναμνήσεις για όσους κατοικούν μακριά από την γενέτειρα.» Ακόμα ο κ Γιαννακόπουλος τόνισε ότι «παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία,  όπου πρώτη η τοπική αυτοδιοίκηση δέχεται τις αρνητικές συνέπειες,  η σημερινή εκδήλωση,  με την τόσο μεγάλη συμμετοχή και με την τόση ζεστασιά του κόσμου, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας.»

Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς.

Η συνέχεια δόθηκε από τους Περσαιναίους και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους από την ευρύτερη και όχι μόνο περιοχή. Η έναρξη του μεγάλου γλεντιού άνοιξε με ζωντανή μουσική. Δύο παιδιά με μπουζούκι και κιθάρα  δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, έπαιξαν  και τραγούδησαν έντεχνα κομμάτια  Η σκυτάλη μετά δόθηκε από την δημοτική μουσική. Η πίστα  γέμισε κόσμο. Το γλέντι άναψε. Άτομα κάθε ηλικίας  αντάμωναν τώρα μέσα στο χορό . Το πανηγύρι της Πέρσαινας κράτησε μέχρι το πρωί.


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates