Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Απόδειξη παραλαβής εκθέματος Νο 2

Σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10.30 παρέλαβα από την Θεοδώρα Καζαμία ένα παλαιό ξύλινο κουτάλι που κατασκεύασε ο αείμνηστος Βασιλάκης Σίνος.

Το κουτάλι έχει μήκος 16 εκατοστά και πλάτος στην κορυφή 34 χιλιοστά. Στη ράχη του φέρει κεντίδια εσόγλυφα σε σχήματα έγχρωμων ρόμβων με πράσινες γραμμές και κόκκινες τελείες.

Το κουτάλι αυτό το έδωσε στην δωρήτρια ο αείμνηστος Βασιλάκης Σίνος η οποία με την σειρά της μας το παραχώρησε ευγενικά, προκειμένου να εκτεθεί με τα άλλα αντικείμενα στο Λαογραφικό Μουσείο Αντρωνίου.

Εκ μέρους του Δ.Σ ευχαριστούμε θερμά την δωρήτρια η οποία μας διαβεβαίωσε ότι για τον ίδιο σκοπό προτίθεται να μας παραχωρήσει και άλλα αντικείμενα που έχει στην κατοχή της.

Ο πρόεδρος

Κώστας Παπαντωνόπουλος

Επισυνάπτω φωτογραφίες του εκθέματος στην κατάσταση που παρελήφθη

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates